
Scattered Peaks 2015 Cabernet Sauvignon
Vi är de enda utanför USA som kan presentera det fantastiska rött vinet Scattered Peaks - "kultvinets mördare" från Napa...
Scattered Peaks slog bland andra Spottswoode och Stags Leap Wine Cellars och utsågs till årets bästa Napa Cabernet.
Vinet är skapat av den levande vinmakarlegenden Joel Aiken, som har utfört vinmirakel på Beaulieu Vineyard i 27 år. Även årgången utmärker sig positivt: skörden i Napa Valley 2015 var så nära perfekt.
Drick nu eller spara +15 år från skördeåret.
Rekommenderas för finaste nötkött, lamm, viltkött eller grillat. Njut av vinet vid 16-18°C.
Scattered Peaks är en mästerlig Napa Valley Cabernet Sauvignon. Vinet är resultatet av ett nära samarbete mellan den framgångsrike Derek Benham och den legendariske vinmakaren Joel Aiken i Napa Valley.
Vinmakaren Joel Aiken har en masterexamen i oenologi från det välrenommerade Davis University of California - och har producerat otaliga Cabernet Sauvignon-mirakel under sina 27 år på Beaulieu Vineyards och som konsult för kultproducenten Provenance.
Derek Benham är ägare till Purple Wine + Spirits i staden Graton, Sonoma County. Derek har tagit flera vinmärken till toppen - från Blackstone Merlot och Mark West Pinot Noir till Four Vines Zinfandel, etc. Derek Benhams senaste äventyr är Graton Spirits Company, som är mest känt för sin sensationella Benham's Sonoma Dry Gin.
Hur smakar Scattered Peaks 2015 Cabernet Sauvignon?
Vackert djuprött i glaset med purpurfärgade nyanser och en underbart parfymerad doft av viol, röda bär, svarta körsbär och mogna svarta vinbär. Komplexa inslag av salvia, mynta, lakrits, espressobönor och mörk choklad. I munnen övertygar vinet med en elegant blandning av koncentrerad frukt, silkeslen textur och seriös struktur. Eftersmaken är något kryddig och ihållande. Klassisk Napa Cab!
Scattered Peaks 2015 Cabernet Sauvignon passar bra till...
Hur är Scattered Peaks 2015 Cabernet Sauvignon framställt?
Scattered Peaks 2015 är gjort av en blandning av 93% Cabernet Sauvignon och 4% Merlot - noggrant balanserat med 1% Petit Verdot, 1% Cabernet Franc och 1% Malbec. Druvorna skördas under de svala morgontimmarna från utvalda skiften i Napa Valley och förs färska till vingården.
Här sorteras druvorna, avskalas och macereras i 4 dagar före jäsningen. Druvskalen macereras efter jäsningen med tre dagliga ompumpningar av musten, en teknik som extraherar mjuka tanniner och skapar ett vin med stor lagringspotential. Vinet lagras i 18 månader på små franska barriquer, varav 50% är nya.
Vindata
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential









