
Sélection Laurence Féraud Gigondas 2016
Gigantiskt Gigondas-värde från kvinnan bakom 100-poängsvinerna från Domaine du Pegau...
Vi har lyckats få loss ett mindre parti av Rhône-drottningen Laurence Férauds gudomligt garriguekryddade Gigondas.
Dessutom i den extra smakintensiva och läckra årgången 2016... Sydrhônes troligen allra största sedan legendariska 1990:
98/100 "Extraordinary" - Robert Parker's Vintage Chart (Sydrhône 2016)
Saftig, kryddig, fruktkoncentrerad och lätt animalisk... Klassisk Sydrhône. Klassisk Pegau. Och utan problem i nivå med många Châteauneuf du Pape till det mångdubbla priset!
Njut av den till saftiga pepparbiffar, lamm med örter, charkuterier, viltkött, svamp och mogna ostar. Servera vid 16-18°C
Hur smakar Sélection Laurence Féraud Gigondas 2016?
Inbjudande mörk körsbärsröd färg... Nosen lämnar inga tvivel: det är seriös södra Rhône i glaset! Intensiva och komplexa doftnoter av viol, nymald peppar, timjan och rosmarin blandas med smultron, saftiga körsbär och solmogna björnbär. Inslag av krossad sten, lakrits, läder, torkat kött, tryffel och vanilj... Wow! Festen fortsätter på tungan med 2016-årgångens sammetslena, peppriga och dansande välpresenterade bärfrukt. Köttig och kraftfull - men underbart genomsyrad av en frisk mineralnerv som omedelbart väcker aptiten på ytterligare en klunk! Lång och harmonisk avslutning med ett fräckt litet tanninbett och precis rätt animalisk Pegau-touch ... Bravo, Laurence! Drick nu eller spara +15 år från skördeåret.
Hur är Sélection Laurence Féraud Gigondas 2016 framställt?
Vinet är gjort av en klassisk blandning av ca 80% Grenache, 15% Syrah och 5% Mourvedre, skördade från Gigondas terroirer med en blandning av kalkhaltig lera och vittrade stenar. Vinet jäser i tank med fruktbevarande temperaturkontroll och mognar under hela 3 år i en kombination av ståltankar, stora begagnade fat och små barriquer.
Om Selection Laurence Feraud
“Laurence Féraud accesses some amazing fruit, and then fashions blends that represent top-notch value.” - Robert Parker
Domaine du Pegau från Châteauneuf-du-Pape grundades 1987 av vinmakaren Laurence Féraud, som därefter gjort vingården världsberömd på rekordtid.
Féraud-familjen har dock gjort vin på egendomen i flera generationer, och efter namnändringen till Domaine du Pegau har Laurence fört vidare sin far Paul Férauds komplexa och karaktärsstarka vinstil.
Framgången har fått ett rejält uppsving av flaggskeppet Da Capo, som endast görs i utvalda årgångar, och som hela fem gånger i rad tilldelats perfekta 100 poäng av världens största vinkritiker, Robert Parker.
Namnet Pegau är ett gammalt provensalskt uttryck för en särskild vinkanna som hittades vid utgrävningar av påvepalatset från 1300-talet i Avignon.
Vindata
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Förslutning
Förpackning
Allergener





