UNDER 6 fl. TILLBAKA - BÄSTA PRIS V. 1 ST.

Tillbaka

Tertre Roteboeuf Saint-Émilion Grand Cru 2015

Frankrike

Frankrike, Bordeaux

14% alk.

75 cl

1 pris per st
UNDER 6 fl. TILLBAKA - BÄSTA PRIS V. 1 ST.
Marknadspris
5 019,95 SEK
BÄSTA PRIS
1 fl. per st.
3 879,95 SEK
Fråga om mängdrabatt
På lager – 2–5 dagars leveranstid
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
97 Point Vinous
98+/100 Robert Parker
98/100 Jeff Leve, The Wine Cellar Insider
97+/100 Jeb Dunnuck
99/100 Izak Litwar, Great Bordeaux Wines
⭐ 4,7 Vivino
99/100 Tastingbook.com
97/100 Antonio Galloni

Tertre Roteboeuf Saint-Émilion Grand Cru 2015

Frankrike

Frankrike, Bordeaux

14% alk.

75 cl

"The only St.-Émilion that can truly be called the Pétrus of St.-Émilion" - Robert Parker

"Den här fastigheten är den enskilt största upptäckten jag någonsin har gjort i Bordeauxregionen. Inga kompromisser görs vid framställningen av vinet och resultatet är den enda St.-Émilion som verkligen kan kallas Pétrus of St.-Émilion - så rikt och övertygande är det." - Robert Parker Vilda rosor till ett vilt vin... Francois Mitjavile var ursprungligen en parisisk affärsman inom fraktbranschen. Château de Tertre i St Emilion tillhörde hans frus familj, och några år efter svärfaderns död på 1960-talet fick Francois möjlighet att ta över vingården. År 1975 gjorde han flera års praktik på det berömda Château Figeac fram till 1978, då han kände sig rustad att ta över slottet i St-Laurent-des-Combes, strax sydost om St-Émilion. Det nya namnet Château Tertre Roteboeuf (senare förkortat till Tertre Roteboeuf) syftade på de oxar som enligt legenden brukade kippa efter andan när de drog tunga laster uppför sluttningen förr i tiden. Redan från början var Francois kompromisslös i sin strävan efter högsta möjliga kvalitet, eftersom terroiren motiverade det och eftersom ett högt flaskpris var absolut nödvändigt för att kunna leva på endast 5,7 hektar. De första årgångarna präglades av ojämn kvalitet, men sedan genombrottet 1985 har Tertre Roteboeuf haft kultstatus bland vinentusiaster och kritiker över hela världen. Den sydostvända singelfältet (inte långt från Pavie) är formad som en amfiteater. Väldränerad och kalkhaltig med 45-åriga, lågavkastande vinstockar uppbundna på mycket låg höjd för att utnyttja värmestrålningen från markytan för att främja druvornas mognad. Mitjavile skördar senare än sina grannar, eftersom han älskar exotisk fruktrikedom och avskyr omogna tanniner. De sent skördade druvorna gör det möjligt för honom att jäsa druvorna och sedan macerera skalen vid en mycket hög temperatur, vilket maximerar utvinningen av smak, frukt och tannin utan ett spår av bitterhet. Vinet spontanjäses traditionellt i fruktbevarande betongtankar i Mitjaviles nästan burgundiska rustika vinkällare, innan det mognar i minst 18 månader på 100% nya ekfat.

UNDER 6 fl. TILLBAKA - BÄSTA PRIS V. 1 ST.
Marknadspris
5 019,95 SEK
BÄSTA PRIS
1 fl. per st.
3 879,95 SEK
Fråga om mängdrabatt
På lager – 2–5 dagars leveranstid
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
97 Point Vinous
98+/100 Robert Parker
98/100 Jeff Leve, The Wine Cellar Insider
97+/100 Jeb Dunnuck
99/100 Izak Litwar, Great Bordeaux Wines
⭐ 4,7 Vivino
99/100 Tastingbook.com
97/100 Antonio Galloni

Recensioner av Tertre Roteboeuf Saint-Émilion Grand Cru 2015

97 Point

Vinous

98+/100

Robert Parker

The 2015 Le Tertre Roteboeuf is deep garnet-purple in color with a gorgeous nose of baked cherries, warm plums, crème de cassis and mulberries with touches of rare beef, violets, mocha, Chinese five spice and fertile loam. Full-bodied, rich, spicy and with firm, grainy tannins, it has seamless freshness and a very long, spicy finish. This is wonderfully seamless and harmonious.

98/100

Jeff Leve, The Wine Cellar Insider

From the get-go, this is so sexy. Voluptuous, sensuous, silky and exotic, the fruit is perfectly ripe. There is concentration and lift, with a perfume you cannot get enough of. On the palate, the red fruits offer intensity, purity and length. This will age and develop for at least 20 years or more without effort.

97+/100

Jeb Dunnuck

The 2015 Le Tertre Rôteboeuf is thrilling, profound stuff and has the sunny, sexy style of the vintage front and center. A dense purple color is followed by an awesome perfume of kirsch, sweet cassis, toasted spice, and graphite. Full-bodied, powerful, and incredibly flamboyant, it still has loads of tannins, a stacked mid-palate, and awesome purity of fruit. It needs 4-5 years of bottle age and will last for 2+ decades.

99/100

Izak Litwar, Great Bordeaux Wines

It' maybe a long-standing cliché, but yet again Francois Mitjavile produced one of the best wines of the 2015 vintage. Stunning appearance, so complete and refined, excellent structure, incredible personality.

⭐ 4,7

Vivino

99/100

Tastingbook.com

97/100

Antonio Galloni

A heady, exotic wine, the 2015 Tertre-Rôteboeuf exudes richness and intensity. Super-ripe dark cherry, plum, espresso, chocolate, spice and licorice infuse this voluptuous, racy Saint-Émilion. Dense, powerful and explosive, it just gets better and better with time in the glass. Super-ripe cherry and plum fruit are laced with scents of tobacco, licorice, incense and white truffle that add nuance. What a gorgeous wine this is! Proprietor François Mitjavile isn't afraid to be a contrarian. While many estates opt for shorter aging, Mitjavile gives his wine two full years in 100% new oak and also keeps the cellar on the warm side during the winter months.

Om Tertre Roteboeuf

"This property is the single greatest discovery I have ever made in the Bordeaux region. No compromises are made in producing the wine, and the result is the only St.-Émilion that can truly be called the Pétrus of St.-Émilion - it is that rich and compelling."
- Robert Parker
Vilda rosor till ett vilt vin... Francois Mitjavile var ursprungligen en parisisk affärsman inom fraktbranschen. Château de Tertre i St.-Émilion tillhörde hans hustrus familj, och några år efter svärfaderns död på 1960-talet fick Francois möjlighet att ta över vingården.
1975 genomgick han flera års praktik på det berömda Château Figeac, tills han 1978 kände sig rustad att ta över slottet i St-Laurent-des-Combes, lite sydost om St-Émilion. Det nya namnet Château Tertre Roteboeuf (sedan förkortat till Tertre Roteboeuf) hänvisade till oxarna som enligt sägnen flämtade när de förr i tiden drog tunga lass uppför sluttningen.
Från början strävade Francois kompromisslöst efter högsta möjliga kvalitet, eftersom terroiren berättigade det, och eftersom ett högt flaskpris var nödvändigt för att kunna försörja sig på ynka 5,7 hektar. De första årgångarna bar prägel av ojämn kvalitet, men sedan genombrottet 1985 har Tertre Roteboeuf haft status som kultvin bland vinentusiaster och kritiker världen över.
Den sydostvända vinmarken (inte långt från Pavie) är formad som ett amfiteater. Väl dränerad och kalkrik med 45 år gamla och lågavkastande vinstockar, som är uppbundna i mycket låg höjd för att kunna utnyttja jordytans värmestrålning för att främja druvornas mognad.
Mitjavile skördar senare än grannarna, eftersom han älskar exotisk fruktrikedom och avskyr omogna tanniner. De sent skördade druvorna tillåter honom att låta druvorna jäsa och därefter macerera druvskalen vid mycket hög temperatur, så att extraktionen av smak, frukt och tannin kan maximeras utan minsta spår av bitterhet. Vinet spontanjäser traditionellt i fruktbevarande betontankar i Mitjaviles nästan burgundiskt rustika vinkällare, innan minst 18 månaders lagring på 100% nya ekfat.

Vindata

Årgång

2015

Innehåll

75 cl

Alkohol-%

14 %

Servering

16-18 °C

Lagringspotential

+25 år fra høståret

Förslutning

Kork

Förpackning

12 st. trälåda
Liknande produkter