



Torre Oria Cava Brut Rosado
En riktigt fin Cava i roséutförande från den danska favoriten Torre Oria. Det passionerade vinhuset från Valencia-området fick som den första bodega utanför Katalonien tillstånd att producera D.O. Cava.
Skapad på den populära druvsorten Grenache och framställd enligt Champagnemetoden med lång lagring på flaska innan frigivning.
Rekommenderas som aperitif, till mys, fisk och skaldjur, fjäderfä, charkuterier, sallader och milda ostar. Avnjut vinet vid 6–8 °C.
Hur smakar Torre Oria Cava Brut Rosado?
Elegant laxrosa i glaset med förförisk doft av rosblad, äpple, persika, rabarber och jordgubbar. Delikata inslag av havsbris och nybakat bröd. I munnen torr, krispig, bärfruktig och läskande med livlig mousse. Härlig Cava! Drick nu, eller lagra 2–3 år.
Smakprofil
Mycket torr
Söt
Torre Oria Cava Brut Rosado passar bra till...
Om Torre Oria

År 1897 såg vineriet Torre Oria dagens ljus, och huset grundades av familjen Oria de Rueda, som i dag räknas som en av de viktigaste vingårdarna i Valencias kuperade inland, Utiel-Requena.
Torre Oria visade sig få stor framgång med sina mousserande viner och var de första utanför Katalonien som fick licens att lansera dem som cava. Det erfarna vinhuset producerar dock också röda och vita viner av solid kvalitet – alltid med fokus på bra valuta för pengarna och optimal drickglädje. Hela världen är Torre Orias spelplan, och de exporterar till fler än 40 länder världen över, som därigenom får möjlighet att njuta av vinerna.
Vindata
Druvor
Producent
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener
Restsöcker
Syrainnehåll