
Torre Oria Reserva 2015
Om du älskar klassiska spanska rött viner i kryddig Reserva-kvalitet får du inte missa Torre Oria.
Solmogen frukt från Tempranillo och Cabernet. Spansk krydda från 12 månader på amerikansk och fransk ek.
Njut av detta vin till lamm, nötkött, tapas, pastarätter, svamp och lagrade ostar. Servera vid 15-18°C
Hur smakar Torre Oria Reserva 2015?
Vinet har en transparent granatröd färg. Nosen förföriskt lockande med ros, jordgubbar, körsbär och svarta vinbär, samt kryddiga inslag av piptobak, mynta, kakao, kokos och kanel. I munnen mycket harmonisk med koncentrerad röd bärfrukt och dammiga, sammetslena tanniner. Inslag av örter, lakrits och vanilj i den friska eftersmaken. Drick nu eller spara 8-10 år från skördeåret.
Torre Oria Reserva 2015 passar bra till...
Hur är Torre Oria Reserva 2015 framställt?
Torre Oria Reserva 2015 är tillverkat av 60% Tempranillo och 40% Cabernet Sauvignon från kalkhaltiga jordar i Valencias inland, Utiel-Requena. Druvorna skördas vid optimal smakmognad. Varma och soliga dagar ger frukt med stor charm, medan svala nätter hjälper till att bevara druvornas naturliga friskhet.
Den temperaturkontrollerade jäsningen bevarar vinets flyktiga fruktsmaker och tillför Reserva-komplexitet och förföriska kryddor från 12 månaders lagring på nya och 2 år gamla franska och amerikanska ekfat.
Om Torre Oria

År 1897 såg vineriet Torre Oria dagens ljus, och huset grundades av familjen Oria de Rueda, som i dag räknas som en av de viktigaste vingårdarna i Valencias kuperade inland, Utiel-Requena.
Torre Oria visade sig få stor framgång med sina mousserande viner och var de första utanför Katalonien som fick licens att lansera dem som cava. Det erfarna vinhuset producerar dock också röda och vita viner av solid kvalitet – alltid med fokus på bra valuta för pengarna och optimal drickglädje. Hela världen är Torre Orias spelplan, och de exporterar till fler än 40 länder världen över, som därigenom får möjlighet att njuta av vinerna.
Vindata
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
















