



Viña Sanzo Rueda Sobre Lías 2017
Spanskt vitt vin är på väg in i en ny och spännande fas där välkända franska tekniker prövas. Jakten på vitt vin med nya dimensioner och smaker är igång!
En viktig teknik är att förlänga det vita vinets kontakt med jästresterna. "Sur Lie" är känt från Bourgogne, där tekniken ger viner med extra fyllighet och komplexitet.
"Sobre Lías" bevisar att Spanien kan göra seriöst vitt vin. Ren världsklass - som förtjänar att hällas upp i en Bourgogne-flaska!
Ett utmärkt vitt vin till fisk, skaldjur och sushi. Prova också delikata rätter med ljust kött som kanin, fågel eller fläsk. Njut av vinet vid 10-12°C
En vinmakare med gigantiska ambitioner. Ett enormt vinodlingsland med otaliga appellationer att göra vin från. Konsten att avla fram det bästa - och bara det bästa - från varje region är det främsta målet för vinmakaren Rodriguez Sanzo, som grundades 2003 av vinmakaren Javier Rodriguez. En familjeägd vingård med fokus på kvalitet, terroir, ekologi, biodynamik och hållbarhet.
"För mig är ett stort vin en perfekt cirkel som är uppdelad i sektioner där terroir, druvsort, klimat och vinmakare samverkar för att skapa det slutliga resultatet."
Och det är precis vad Javier Rodriguez gör till perfektion. Javier är en ambitiös och mångsidig producent som gör vin i flera olika delar av Spanien, bland annat Ribera del Duero, Rioja, Toro, Castilla y León, Priorat och Rueda. Listan kan göras lång.
Javier Rodriguez studerade vid UC Davis i Kalifornien och hans expertis inom markanalys har lett till olika forskningsprojekt och konsultarbete för Bordeaux-slott som Olivier och Lafite-Rothschild. Med en sådan utbildning är det inte konstigt att Javier har bemästrat den svåra konsten att göra vin, som handlar om att välja rätt fält med de bästa terroirerna. Javier producerar högkvalitativa terroir-drivna viner med fokus på ekologi och respekt för naturen och hemlandet.
År 2013 hedrades han med titeln "Spaniens bästa vinmakare" (Vivir el Vino). Javier fortsätter att göra viner av högsta klass från sina olika, mycket älskade terroirer. År 2014 fanns Rodriguez Sanzo till och med med på en internationell lista över de 100 mest prisbelönta vingårdarna i världen. Sedan dess har Javier bara försökt att förbättra produktionen ännu mer och ständigt komma på nya innovativa lösningar.
Hur smakar Viña Sanzo Rueda Sobre Lías 2017?
Halmgul färg med en grön nyans. Doften är mycket spännande och komplex. Tropisk frukt möter toner av jasmin, vanilj, nötter och lätt rostat bröd. Mjuk och krämig i gommen med en fin och ihållande fruktsmak. Eftersmaken är lång och bjuder på många fina detaljer. Drick nu eller spara 8-10 år från skördeåret.
Viña Sanzo Rueda Sobre Lías 2017 passar bra till...
Hur är Viña Sanzo Rueda Sobre Lías 2017 framställt?
Sobre Lías 2017 är gjort på 100% Verdejo från Rueda-regionen i Castilla y Leon. 50% av vinet lagras i ståltankar, medan resterande 50% lagras i 9 månader på nya ekfat med batonnage (omrörning av jästfällningen) som i Bourgogne. Resultatet är ett minnesvärt vitt vin med kropp, koncentration och komplexitet i världsklass.
Druvor
VerdejoOm Rodriguez Sanzo

"Best Winery in Spain" - Vivir el Vino
“En fantastisk vin er for mig en perfekt cirkel opdelt i sektioner hvor terroir, druetypen, klimaet og vinmageren tilsammen smeder det endelige resultat.” – Javier Rodriguez
Som ett av Spaniens främsta rödviner är Tempranillo-flaggskeppet El Teso från 140 år gamla "före phylloxera" buskvinstockar ett bevis på en vinmakare med enorma ambitioner.
Javier Rodriguez är emellertid en extremt mångsidig producent som producerar vin i alla prisklasser och från praktiskt taget alla hörn av Spanien. Ribera del Duero, Rioja, Toro, Priorat och Rueda... Listan fortsätter!
Javier grundade sitt vinhus Rodriguez Sanzo 2003. Med strikt fokus på kvalitet, terroir, ekologi, biodynamik och hållbarhet kunde han redan tio år senare hyllas som ’’Spaniens bedste vinhus’’ av Vivir el Vino. Och framgången är inte slumpmässig.
Rodriguez har studerat vid UC Davis i Kalifornien, och hans expertis inom jordanalys har lett till konsultuppdrag för bl.a. Château Lafite-Rothschild 1. Cru Classé i Pauillac.
I källaren går Javier Rodriguez till ytterligheter för att optimera användningen av ekfat. Han reser först till träets ursprungsområden, där han själv väljer ut de bästa ekarna. Två gånger per år kontrollerar han personligen att träet lagras och torkas korrekt innan tunnorna tillverkas enligt hans strikta anvisningar.
Som bevis på vinernas extremt höga klass finns Rodriguez Sanzo med på listan över världens 100 mest prisbelönta vinerier.
Vindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener











