
Viña Vik Cabernet Sauvignon A 2018
Förförisk som Napa. Elegant som Bordeaux i Cru-klassen...
"A" är Alexanders Viks nya spännande Limited Edition Cabernet Sauvignon som trotsar all prislogik med skyhög kvalitet och smak i världsklass.
Viña Vik har utsetts till en av världens 10 bästa vingårdar vid World's Best Vineyards Awards, och norrmannen Alexander Vik har skyhöga ambitioner för sin vingård med 99 poäng:
Han nöjer sig inte med att vara bäst i Chile, han måste vara bäst i Sydamerika!
Njut av den till saftiga biffar, lamm, viltkött, BBQ, pulled pork, gourmetburgare och mogna ostar.
Hur smakar Viña Vik Cabernet Sauvignon A 2018?
Häller ur flaskan, mörkt körsbärsrött med violett kant och nästan svart mitt... Från glaset strömmar de vackraste aromerna av svarta vinbär, plommon, mynta, grafit, parfymerade violer och vilda hallon, vilket leder till spännande tjärmineralitet och inslag av kaffe och tobak från fatlagringen ... På tungan, mjuk och underbart svartvinbärssmak. Den köttiga och fullmogna frukten döljer en välgörande levande friskhet och en något kryddig komplexitet, som stöds av fina tanniner som lyfter finishen till en förvånansvärt hög nivå. Stor Cabernet! Drick nu eller spara 8-10 år från skördeåret.
Om Viña Vik
”Verdens 10. bedste vinproducent!”
Utnämnd i den exklusiva tävlingen World's Best Vineyards 2020 - och rankad före Opus One, Chateau Margaux och Pichon-Baron... Viña Vik från Millahue Valley, Colchagua, är Chiles hetaste nya vinhus.
Grundat 2004 av den norske miljardären, vinälskaren och konstsamlaren Alexander Vik. Stora summor har investerats i uppförandet av ett toppmodernt och arkitektoniskt enastående resort/vineri, och 327 hektar vingårdar levererar druvor till husets tre kritikerrosade rödviner.
Winemaker Cristián Vallejo, som är utbildad av Patrick Valette från Chateau Pavie i Bordeaux, frambringar en serie eleganta och välbalanserade VIK-viner som direkt utmanar de mest ikoniska rödvinerna från Bordeaux, Napa Valley och Bolgheri!
Vindata
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener
Restsöcker
Syrainnehåll