0Varukorg

Mousserande

Sperone Moscato Spumante 7 % ALK.

Gott till exempelvis:

Sperone Moscato Spumante, ITALIEN, Piemonte
En härlig mousserande vin från norra Italiens kanske mest kända vinregion, Piemonte. Skapad i en mjuk och lättdrucken söt stil på 100 % av den aromatiska druvan Moscato. I glaset får du en pärlande frisk Spumante med en förförisk smak av persika, ros, apelsinblomma, melon och färska gröna druvor. Moscato Spumante lämpar sig perfekt som ett festligt välkomstglas eller som avslutning till desserten.

Bacio della Luna Blanc de Blancs Spumante Extra Dry 2021 11 % ALK.

⭐ 3,9 Vivino
90 Point (tidl. årg.) Decanter
90 PointDecanter

Gott till exempelvis:

Bacio della Luna Blanc de Blancs Spumante Extra Dry, Italien, Veneto

Härlig fruktig och frisk mousserande vin från den välkända Veneto-regionen i Italien, där man bland annat producerar Amarone och Ripasso. Regionen är också berömd för att göra utsökta bubblor – här i en vacker halvtorr stil på den populära druvan Glera, som spelar huvudrollen i större delen av italiensk Prosecco.

Särskilt lämplig som en aptitretande aperitif med sina delikata nyanser av krispiga gröna äpplen, päron, citrus, vårblommor och saftiga persikor.

Rosé

Bal de La Rose 12,5 % ALK.

91 PointMad og Monopolet
91 PointFlaskehalsen

Gott till exempelvis:

Bal De La Rosé, FRANKRIKE, Languedoc

Sydfransk rosé i en elegant och torr stil som påminner om de välkända Côtes de Provence-vinerna. Den är skördad nere vid Medelhavet i Languedoc och är gjord på 100 % Grenache, som är mycket använd i dessa trakter. Bal De La Rosé är törstsläckande frisk med en mjuk fruktighet och noter av citrus, jordgubbar, hallon och vita persikor. Den Côtes de Provence-liknande stilen gör den mycket matvänlig och passar utmärkt till lax, kalkon, kyckling och naturligtvis salladsbuffén.

Bernard Magrez Côtes de Provence Muraires Douce Vie Tentation, FRANKRIKE, Provence

Här kan dina gäster få upp aptiten med en äkta Côtes de Provence-rosé. Utan tvekan världens främsta vinregion när det gäller rosévin. Skapad på en klassisk Provence-blend av fyra olika druvsorter som ger vinet stor komplexitet. Typiskt ljus i färgen och med en härligt krämig textur och smakintensitet i form av nyponros, jordgubbar, hallon, citrus och rabarber. Ett lyxigt glas rosé som aperitif, men som också har allt som krävs för att matcha era fiskförrätter, kyckling, kalkon och salladsbaren.

Vitt vin

Masca del Tacco Edizione Hostaria Apulia Chardonnay 2024 12 % ALK.

92 PointWinewherever, Rasmus Christensen
92 PointMad og Monopolet

Gott till exempelvis:

Masca del Tacco Edizione Hostaria Chardonnay, ITALIEN, Apulien

Mångsidig Chardonnay från Apulien, som ligger nere vid Italiens stövelhäl. Vinet har en härlig mineralisk friskhet som i Chablis kombinerat med mer tropiska toner, där man också känner att vinet kommer från lite varmare breddgrader. En fin Chardonnay i fatfri stil, som ger en fruktig och frisk smak av päron, persika och honungsmelon. Ett inbjudande vitt vin som passar utmärkt till feta fiskrätter, fågel, vegetariska rätter och fläskkött.

Marlborough Brook Sauvignon Blanc 2022 12,5 % ALK.

93 PointFlaskehalsen
91 PointMad og Monopolet
91 PointHoulberg

Gott till exempelvis:

Marlborough Brook Sauvignon Blanc, NEW ZEALAND, Marlborough

Äkta Sauvignon Blanc från Marlborough i Nya Zeeland, som under de senaste åren har varit en av de mest efterfrågade vita vintyperna på marknaden. Med sin ultraaromatiska frukt och friska mineralitet är Marlborough Brook en vacker och arketypisk representant för regionen och den populära stilen. Smaken och doften domineras av Marlborough-karaktäristiska nyanser av fläderblom, nektariner, lime, krispiga krusbär och tropisk passionsfrukt. Ett underbart vin till fisk, tarteletter, salladsbaren och kalkon.

Axel Pauly Blauschiefer Riesling 2023 10 % ALK.

94 PointFlaskehalsen
93 PointWinewherever, Rasmus Christensen
92 PointMad og Monopolet

Gott till exempelvis:

Axel Pauly Blauschiefer Riesling, TYSKLAND, Mosel

Riesling är alltid populär och särskilt när den kommer från Mosel i Tyskland. Traditionen har formats av den mycket ansedda producenten Axel Pauly, som har flera toprankningar på meritlistan från James Suckling och Robert Parker. Denna Riesling är gjord i en halvsöt stil och är därför perfekt för gäster som söker ett vitt vin som inte är för torrt.

Som en parentes kan nämnas att druvorna kommer från "Blauschiefer", den särskilda blå skifferjorden som finns i Mosel och som bidrar till de vita vinernas utsökta minerala karaktär. Den sötmafyllda Rieslingen har en generös doft och smak av vita vårblommor, citrus, mineral, persika och ananas. Ett utmärkt val till karréstek, kalkon och passar också väl till fågel, fläskkött, grönsaksrätter samt saltat/rökt kött.

Tesch Riesling T Nahe 2022 12 % ALK.

90 PointJames Suckling

Gott till exempelvis:

Tesch Riesling T Nahe, Tyskland, Nahe

Om du har en gäst som efterfrågar en bra torr Riesling är det Tesch T-line du ska rekommendera. Martin Tesch har blivit berömd för att skapa kristallklara, porlande, läckra Rieslingar med stor matpotential, och T-line är därför helt given till er vinlista. ”Cool climate”, lätt och spröd Riesling av högsta kvalitet med smak av gröna äpplen, päron, persikor samt härliga mineraliska citrusinslag i eftersmaken.

Vinet är en perfekt match till er stora salladsbar, men passar också utmärkt till kalkon, kyckling, lax, ägg/räkor samt er danska gris med rosmarin.

Naudin Varrault Bourgogne Chardonnay 2022 13 % ALK.

93 PointMad og Monopolet
90 PointHoulberg

Gott till exempelvis:

Naudin Varrault Bourgogne Chardonnay, FRANKRIKE, Bourgogne

Chardonnay från Bourgogne är extremt populärt just nu, och det här vinet har en mycket bred appell. Det är ett vin som kombinerar friskhet med mjuk och krämig fruktighet, vilket gör det mycket matvänligt. I doft och smak hittar man saltad citrus, gröna äpplen, päron, citron samt tropiska inslag av honungsmelon, ananas och persika. Vinet har inte lagrats på ekfat, så stilen är fruktrent med en fin, läskande mineralton.

Den burgundiska Chardonnay passar bra till lax, fågel, salladsbaren samt de ljusare kötträtterna på er buffé.

Rödvin

Masca del Tacco Edizione Hostaria Apulia Rosso 2023 13,5 % ALK.

97 points. Best Italian Wines Annuario
93 point Winewherever, Rasmus Christensen
92 point Mad og Monopolet

Gott till exempelvis:

Masca del Tacco Edizione Hostaria Rosso, ITALIEN, Apulien

Det här vinet kommer från ett mycket populärt vinområde i södra Italien, Apulien. Det är ett vin med mycket fyllighet och bärsötma tack vare de många soltimmarna i södra Italien. Här är det verkligen tryck i smaken, och det är ett vin som passar bra för gäster som föredrar Amarone, Ripasso, Zinfandel – alltså söta och kraftfulla viner från Italien eller USA.

Smaken domineras av mörka bär såsom körsbär, plommon, björnbär samt katrinplommon, som kompletteras av vanilj, engelsk lakrits och choklad från ekfatslagringen.

Den mjuka fruktkraften och de söta kryddorna gör den till en perfekt match till kött och rejäla tillbehör med sås och potatis. Den passar utmärkt till er BBQ-marinerade kött samt biffar, fläsk, korv och ankbröst med honung och timjan.

Témoin du Temps Cabernet Sauvignon 2022 13,5 % ALK.

91 PointMad og Monopolet
92 PointWinewherever, Rasmus Christensen
Thumbs Up Houlberg

Gott till exempelvis:

Témoin du Temps Cabernet Sauvignon, FRANKRIKE, Languedoc
Det perfekta köttvinet! Témoin du Temps är ett solmognat och välkryddat rödvin gjort på 100 % Cabernet Sauvignon, en druva som framför allt är känd från Bordeaux. Här befinner vi oss däremot i den sydligaste delen av Frankrike, i Languedoc, där de många soltimmarna gör Cabernet-druvan härligt rund och mjuk i uttrycket. Smaken och doften domineras av svarta vinbär, plommon, lakrits, kokos och vanilj. Fin Cabernet med bra, biffvänliga tanniner — generellt ett vin som passar väl till de mer kraftiga köttsorterna på buffén, såsom vilt, nötkött, fläskkött och lamm.

Four Vines Old Vine Zinfandel Lodi 2021 14,5 % ALK.

A highly regarded California Zinfandel and Chardonnay producer Wine Spectator
94 PointWinewherever, Rasmus Christensen
93 PointMad og Monopolet

Gott till exempelvis:

Four Vines Old Vine Zinfandel Lodi, USA, Kalifornien
Detta vin kommer från Lodi i Kalifornien, som är särskilt känt för att producera högkvalitativ Zinfandel. Denna druva är för övrigt också känd under namnet Primitivo i Italien. Four Vines Zinfandel kommer från särskilt gamla vinstockar, upp till 50 år gamla, vilket bidrar med stor smakintensitet i vinet. Den kraftfulla frukten får ytterligare komplexitet genom fatlagring på tre olika ekfat.

Förvänta dig ett vin med underbar solmogen charm och smak av russin, hallon, plommon, kokos och vanilj. Den söta stilen gör den särskilt lämplig till alla era BBQ-utskärningar från grillen!

Bernard Magrez Premiere Côtes du Rhône 2021 14 % ALK.

93 PointMad og Monopolet
92 PointWinewherever, Rasmus Christensen
⭐ 4,2 Vivino

Gott till exempelvis:

Bernard Magrez Premiere Côtes du Rhône, FRANKRIKE, Rhône
Detta vin kommer från ett av danskarnas favoritvinområden, Côtes du Rhône. Det är gjort på en blandning av tre olika druvsorter, Syrah, Grenache och Mourvèdre. I det soliga sydfranska klimatet ger det en härlig mogen bärighet med mycket kraft och intensitet kombinerat med örter och lite peppar, vilket är mycket typiskt i viner från denna region.

Det är ett vin med mycket bred appell och det är självklart att rekommendera om man har gäster som är osäkra på vad de ska välja. Det är samtidigt ett mycket prisvärt alternativ till Châteauneuf-du-Pape, som gör toppvinerna i Rhône-regionen. Vinet passar bra till bland annat saftigt rött nötkött, vilt, gris, kalv och ankbröst.

Kauzo Terroir Expressions Malbec La Consulta, ARGENTINA, Mendoza
Om det finns en vintyp som passar särskilt bra till biff och smakrikt kött, så är det Malbec! Denna druva är känd för att vara Argentinas nationaldruva och de bästa exemplaren kommer från Uco-dalen, där den får tillräckligt med solsken för att mogna optimalt. Vinet här är mörkt och kraftfullt med ljuvliga toner av brombär, svarta vinbär, plommon och fatkryddor från 12 månaders lagring på fina franska ekfat. De perfekt polerade tanninerna bildar en oemotståndlig kontrast till saftigt nötkött, vilt och BBQ!

Zeni Ripasso 2022 14 % ALK.

91 point James Suckling
91 point Flaskehalsen
92 point Winewherever, Rasmus Christensen

Gott till exempelvis:

Zeni Ripasso Hosteria Edition ITALIEN, Veneto
Ripasso är i hög grad en vintyp som har stor popularitet bland danskarna, där den ofta kallas ”Amarones lillebror”. Den är gjord på samma druvsorter som Amarone (Corvina, Rondinella och Molinara) och denna lyxutgåva kommer från en traditionsrik och erkänd familjeproducent. Det som skiljer Ripasso från många andra rödviner är att den får en extra jäsning på druvpressresterna från Amarone-produktionen, vilket bidrar till att ge vinet några av samma smaknyanser som i Amarone.

Härligt mjuk och fyllig med underbar smak av körsbär, plommon och russin samt vanilj, choklad och en aning kaffe från 12 månaders fatlagring. Rödvinets behagliga sötma harmonierar utmärkt med viltkött och alla former av BBQ från grillen.

Zeni Amarone Classico 2021 15,5 % ALK.

94 PointJames Suckling
94 PointFlaskehalsen
94 PointMad og Monopolet

Gott till exempelvis:

Zeni Amarone Classico, Italien, Veneto
Zeni Amarone är ett lyxvin från Valpolicella‑regionen i norra Italien. Den unika och kraftfulla Amaronekaraktären skapas bland annat genom torkning av druvorna innan vinet tillverkas. Hos Zeni lagras Amaronen på ekfat i 2–3 år, vilket gör att man också kan ana delikata fatkryddor bakom frukten, som domineras av bl.a. körsbär, plommon och russin. Ett perfekt match till ert BBQ‑marinerade kött, rött nötkött, vilt, anka och fläskkött.

Domaine Louis Lequin et Fils Santenay Vieilles Vignes 2019 13 % ALK.

96 PointFlaskehalsen
96 PointRobert Parker
94 PointHoulberg

Gott till exempelvis:

Domaine Louis Lequin et Fils Santenay Vieilles Vignes, FRANKRIKE, Bourgogne

Lyxig Pinot Noir från sannolikt den mest omtalade vinregionen just nu, Bourgogne. Här får dina gäster en ljus, jordgubbssaftig och skogsbundsdoftande Pinot Noir med den unika elegans man förväntar sig av vinerna härifrån. Producenten Louis Lequin har rötter ända tillbaka till början av 1600-talet och detta vin är framställt på några av husets äldsta vinstockar, som är upp till 60 år gamla, vilket är något av ett sällsynt inslag i Bourgogne. Ett utmärkt glas till kalkon, lax, svamp, hjort och fläskkarré, men som också inbjuder till att avnjutas som ett mysigt glas efter maten.

Lopez Cristobal Bagus Ribera del Duero 2020 i trækasse 14,5 % ALK.

96 PointWinewherever, Rasmus Christensen
95 PointMad og Monopolet
95 PointFlaskehalsen

Gott till exempelvis:

Lopez Cristobal Bagus Ribera del Duero, SPANIEN, Ribera del Duero
Här kan du fresta dina gäster med en Tempranillo i världsklass från den trendiga vinregionen Ribera del Duero. Tillsammans med Rioja är Ribera del Duero det mest berömda spanska vinområdet och vinerna härifrån är typiskt mycket kraftfulla, eleganta och med ett särpräglat kryddigt inslag som följer av lyxig fatlagring. Topvin från Lopez Cristobal lagras därför i 14 månader på små, nya ekfat, vilket bidrar till en extraordinär vinupplevelse.

I doft och smak finns oceaner av björnbär, svarta körsbär, violer och hallon, som kompletteras av vanilj, choklad, kaffe, lakrits och en lätt ton av örter från fatlagringen. Passar perfekt till Black Angus-nötkött, kronhjort och lamm!

Alkoholfri

Kolonne Null Riesling 2023 alkoholfri % ALK.

94 PointVin For Kvinder
91 PointMad og Monopolet
92 PointMad og Monopolet

Gott till exempelvis:

Kolonne Null Riesling 0,3 % alkohol, Tyskland
Marknadens bästa alkoholfria vin kommer från Kolonne Null, som står bakom denna 100 % Riesling. Det som skiljer den här vinen från många andra alkoholfria viner är sättet den framställs på. Vinbonden börjar på helt traditionellt vis med att göra ett vanligt vitt vin, varefter det placeras i ett vakuum där alkoholen kan avdunsta vid lägre temperaturer – i vissa fall kan man avlägsna alkoholen redan vid 30°C. På så sätt bevaras de eftertraktade smak- och aromämnena, så vinet smakar som ett riktigt vitt vin.

Resultatet är ett friskt och törstsläckande alkoholfritt vitt vin med härliga noter av krispiga äpplen, citrus och med en vänlig antydan av sötma. Ett självklart val till lax, kalkon, tarteletter, karréstek och salladsbufféns frestelser.

Kolonne Null Cuvée Rouge No. 2 Edition Mas Que Vinos - 0,44 % Alkohol % ALK.

93 PointMad og Monopolet
★★★★★ (5 ud af 5) Vinavisen
91-92/100 Vin For Kvinder

Gott till exempelvis:

Kolonne Null Cuvée Rouge No. 2 Edition Mas Que Vinos 0,44 % Alk., Tyskland
Utmärkt alkoholfri rödvin, som bland annat är gjort på den populära Tempranillo-druvan, som särskilt är känd från Rioja och Ribera del Duero. Den höga kvaliteten uppnås genom den särskilda processen vakuumdestillation. Rödvinet tillverkas på helt traditionellt vis, varefter det placeras i vakuum, där alkoholen kan avdunsta vid lägre temperaturer – i vissa fall kan man avlägsna alkoholen redan vid endast 30°C. På så sätt bevaras de eftertraktade smak- och aromämnena, så vinet smakar som riktigt rödvin.

I glaset väntar en härligt kryddig och fyllig alkoholfri rödvin med smak av mörka plommon, blåbär, katrinplommon och kryddor. Även om vi befinner oss i den alkoholfria avdelningen är detta en perfekt följeslagare till ert grillade kött. Särskilt nötköttet, er Black Angus-variant, oksecuvetten samt er BBQ-marinerade kyckling.