0Varukorg

Tillbaka

Xavier Vin de France - Low Alcohol

Frankrike

Frankrike, Rhône

11% alk.

75 cl

1 fl. per st.
229,95 SEK
6 fl. per st.
204,95 SEK
Fråga om mängdrabatt
På lager – 2–5 dagars leveranstid
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg

Beställ före

10 timmar 47 min

så skickar vi det idag!

Xavier Vin de France - Low Alcohol

Frankrike

Frankrike, Rhône

11% alk.

75 cl

"Ett lätt och uppfriskande vin med blommiga toner som bärs upp av fina tanniner." - Xavier Vignon

Varken rosé eller rött vin....

"Rouge Clair", eller "Rouge léger", är den franska vinstilen som är i ropet just nu - uppfriskande som rosé, men med all den karaktär och komplexitet som förknippas med ett gott rött vin.

Tillsammans med den måttliga alkoholhalten gör detta vinet mycket mångsidigt - perfekt som aperitif, men också till skaldjur, ljust kött, pasta, pizza och ost. Och kvaliteten? Den är skyhög!

Bakom vinet står ingen mindre än Xavier Vignon , som har uppnått 100 poäng hos Robert Parker och fungerar som rådgivare till fler än någon annan producent i Châteauneuf-du-Pape.

Xavier briljerar här med rött vinsdruvorna Grenache och Cinsault, som han på ett lysande sätt parar med två aromatiska vitvinsdruvor, Viognier och Muscat à Petits Grains.

Njut av detta mångsidiga vin som aperitif eller till ljust kött, tapas, grönsaksrätter, lunchrätter, pasta, pizza och ost. Servera vid 10-16°C

1 fl. per st.
229,95 SEK
6 fl. per st.
204,95 SEK
Fråga om mängdrabatt
På lager – 2–5 dagars leveranstid
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg

Beställ före

10 timmar 47 min

så skickar vi det idag!

Hur smakar Xavier Vin de France - Low Alcohol?

Xavier Vin de France - Low Alcohol är elegant körsbärsfärgat i glaset ... Näsan är imponerande uttrycksfull med aromer av viol, apelsinblomma, aprikos, rabarber, smultron och saftiga röda körsbär, som döljer fina kryddiga Rhône-hintar av Herbes de Provence och svartpeppar ... Lätt och dansande fräsch i munnen! Bärfrukten är uppskruvad till 11-12 bitar, och tanninerna glider nästan sömlöst över tungan. Massor av finess. Massor av dricksglädje. Lång och delikat avslutning i den silkeslena och aptitretande eftersmaken. Drick nu eller spara i 2-3 år.

Smaknoter

Tasting Note Icon

Aprikos

Tasting Note Icon

Plommon

Tasting Note Icon

Herbes de Provence

Tasting Note Icon

Röda körsbär

Tasting Note Icon

Violett

Smakprofil

Mycket torr

Söt

Mycket lätt

Mycket kraftig

Mycket mjuk

Mycket tanninrik

Hur är Xavier Vin de France - Low Alcohol framställt?

Xavier Vin de France - Low Alcohol är gjord av en blandning av rött vinsdruvorna Grenache och Cinsault, som Xavier framgångsrikt kombinerar med de aromatiska vitvinsdruvorna Viognier och Muscat à Petits Grains. För att hålla frukten färsk plockas alla druvor från högt belägna skiften i södra Rhône - främst i och runt den berömda kalkstensformationen Dentelles de Montmirail.
Flera dagars kall maceration extraherar försiktigt färg och aromer från druvskalen innan det klarröda vinet jäser med fruktbevarande temperaturkontroll i ståltankar. Efter jäsningen avrundas vinet under flera månader i betongtankar innan det släpps.

Om Xavier

image

Xavier Vignon är känd som en av stjärnvinmakarna i Rhône, men han är minst lika känd för att gå sina egna vägar när det gäller att framställa vin. I det traditionsbundna området får Xavier sägas vara något för sig själv. Den experimentella "wunderwinemaker" kan tänka sig att blanda olika cru:er eller leka med flera fattyper och druvsorter, vilket gör att hans viner ofta faller utanför de etablerade kategorierna och cru:erna. Och det trots att Xavier definitivt levererar toppkvalitet för varje krona – kanske just av samma anledning. Flera vinmakare i området har också länge fått upp ögonen för detta, och Xavier belönas med druvor och partier av vin i utbyte mot att han bistår andra producenter och hjälper dem i vinframställningen. Historien började på ett märkligt sätt när Xavier gjorde vin i sitt eget garage. Den blygsamma produktionen var egentligen mest tänkt för vänner och familj, men utan Xaviers vetskap skickade vännerna några av hans viner till den berömda franska vinguide Hachette. Alla hans cuvéer blev nominerade, och då tog det ordentligt fart. 2009 utsågs hans Châteauneuf-du-Pape (han gör flera) till Sveriges bästa – och därefter har en lång rad topprecensioner följt. Som ung reste Xavier jorden runt som konsulterande enolog för flera erkända hus, och i Australien erbjöds han en stor tjänst, men han slog sig ändå ner i det mer hemtrevliga Rhône, då han förälskade sig i de många möjligheter och olika terroirer som området hade att erbjuda. Xavier har ägnat många år åt att utforska hur mineraliska salter påverkar vinet, och han väljer gärna vingårdslägen där jorden har en hög koncentration av mineraliska salter. Och man måste säga att Xaviers metod fungerar – åtminstone frambringar han viner som gång på gång imponerar kritikerna och gläder konsumenterna.

Vindata

Vinet kommer från

Producent

Innehåll

75 cl

Alkohol-%

11 %

Servering

10-16°C

Lagringspotential

2-3 år

Förslutning

Kork

Förpackning

6 st. kartong

Allergener

Svaveldioxid / Sulfiter
Liknande produkter