
Abremundos Pagina Uno 2018
Det absoluta flaggskeppet från Abremundos och 100-poängaren Marcelo Pelleriti, som trollar fram sitt finaste urval av Malbec och Cabernet Franc Bordeaux-druvor i den tunna luften i Argentina.
Ute i världen kostar Pagina Uno mellan 850-1150 DKK [Wine-Searcher, 06/07/2022], men som en del av en större affär kan vi nu erbjuda dig samma vin i världsklass till ett unikt pris!
Pagina Uno debuterade 2011 och gick direkt upp i toppen av James Sucklings bästa viner med 99 poäng av 100 möjliga.
Nu är Marcelo Pelleriti och Pedro Aznar i farten igen... Efter många månaders restorder är superduons kultvin nu tillbaka på hyllorna i den nya årgången 2018 - som nästan självklart går rakt in i James Sucklings TOP 100 Wines of Argentina.
Köp den innan det är för sent igen! Detta är kvalitet och stabilitet på sin egen nivå...
Njut av det som ett mästarklassmeditationsvin eller till saftiga biffar, fläsk, lamm, BBQ, gourmetburgare, rejäla tapas eller karaktärsfulla ostar. Servera vid 16-18°C.
Hur smakar Abremundos Pagina Uno 2018?
Dramatiskt mörk redan vid hällning! Inte ens med glaset utsträckt kan man hålla doften i världsklass borta... Rik björnbärsarom, friska violer, svarta vinbär, engelsk lakrits, mynta och läckra blåbär attackerar från alla håll, medan rostade kaffebönor, cederträ och bitter choklad från fatet tar udden av det hela... Wow, det doftar fantastiskt! Djärv och mjuk på tungan med kraft och förfining i en klass för sig. Kvaliteten och koncentrationen matchar lätt Bordeaux Cru Classé, även om frukten är ännu mer solmogen, charmig och tillgänglig redan ... Minutlång avslutning med tät, sval frukt, exotiska fatkryddor och fantastiskt mustiga tanniner. Förstklassig argentinsk styrkedemonstration - Bordeaux, åk hem! Drick nu eller spara +15 år från skördeåret
Abremundos Pagina Uno 2018 passar bra till...
Hur är Abremundos Pagina Uno 2018 framställt?
Druvorna till detta vin kommer från Mendoza i Argentina och plockas från vinstockar på 1100 meters höjd över havet. Vinet består av 85% Malbec och 15% Cabernet Franc. Vinifieringen sker på 225 liters barriquefat. Kall maceration vid 8-10°C och pigeage för hand. Efter den första jäsningen överförs vinet till andra fat av samma storlek och genomgår sin andra jäsning och lagras i hela 24 månader på fat. Efter att vinet har buteljerats lagras det på flaska i ytterligare 6 månader innan det släpps.
Om Abremundos
En rockmusiker, ett barnbarn till en vinmakare och en gemensam passion för både vin och musik. Vad blir det? – Ett musikaliskt vinäventyr!
Pedro Aznar hade en långvarig dröm om att bo på och driva en vingård. År 2012 möttes Pedro och Marcelo Pelleriti för första gången. Det blev ett avgörande möte, där det omedelbart blev uppenbart för dem båda att de delade samma passion för vin. Så började ett spännande äventyr. Marcelo tog med Pedro till Mendoza, där han fick vara med och sätta ihop deras första blend. Blendet döptes till ”Página 1” och bestod av druvor från vingårdar belägna över 1100 meters höjd över havet. Druvfördelningen var 55% Cabernet Franc och 45% Malbec. Vinet blev startskottet för en fantastisk resa som har resulterat i många utmärkelser och serier av högt recenserade viner världen över.
Marcelo Pelleriti är vinexperten i partnerskapet. Som barn klättrade han i sin farfars vinrankor, vilket kanske bidrog till att väcka intresset för vindruvsodling. Som vuxen har Pelleriti fått ett stort internationellt renommé. Nu är han huvudaktören på Monteviejo-vineriet i Uco Valley, Mendoza, Argentina. Pelleriti har gått i ”fransk” lära hos den berömde enologen Michel Rolland. Sedan 2001 gör Marcelo vin för det familjeägda Vignobles Péré-Vergé, som både äger 100-poängsslottet La Violette i Pomerol och Monteviejo i Uco Valley, Mendoza. Marcello är dessutom den första argentinaren som uppnått de magiska 100 av 100 Robert Parker-poängen. På sommaren framställer Marcelo vin i Argentina, medan han från september till november gör toppviner i Pomerol och Saint-Émilion. Förutom vinet är Marcelo musikälskare, och hans stora passion i livet är gitarren. Det var just musiken som ledde till mötet och det fruktbara samarbetet med Pedro Aznar.
Pedro Aznar är sångare, låtskrivare och musiker. Som 18-åring bildade han ett rockband som kom att definiera den argentinska rockscenen i flera generationer. Genom åren var han också medlem i jazzgrupper och har vunnit tre Grammy-priser. Filmmusik, solokarriärer och många tilldelade priser senare har Pedro nu fördjupat sig i vinets värld och utbildar sig till sommelier vid ett av de mest erkända vin- och spritakademierna i Argentina.
Samtidigt har Marcelo Pelleriti lanserat sina egna högt betygsatta vinserier – däribland ”Marcelo Pelleriti”, ”Felipe Staiti”, ”Abremundos”, ”Malacara”, ”1853 Old Vine Estate” och ”Kauzo” – och Abremundos är historien om mötet mellan två professionella individer som nu är nära vänner och affärspartners.
Vindata
Druvor
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
















