Tillbaka

Alvear Palacio Quemado La Raya 2018

Spanien

Spanien, Extremadura

14,5% alk.

75 cl

1 fl. per st.
424,95 SEK
6 fl. per st.
284,95 SEK
Slutsålt
Fråga om mängdrabatt
Slutsålt
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
94 Point Vinous
94 Point Sobrelias
94 Point Houlberg
94 Point Guía ABC Gastronomia
93 Point Vivir el Vino
93 Point Winewherever, Rasmus Christensen
92 Point Guia Peñin
92 Point Mad og Monopolet
91 Point James Suckling
⭐ 4,2 Vivino
93 6 stjerner. UGENS BEDSTE VIN. Din VinGuide

Alvear Palacio Quemado La Raya 2018

Spanien

Spanien, Extremadura

14,5% alk.

75 cl

"94 points. Intesely perfumed, mineral-driven.." - Vinous

"94 points. A unique, exclusive wine" - Sobrelias

"94 point. Det er knusende godt og hvor bliver jeg begejstret..." - Houlberg

"94 point. Very attractive..." - Guía ABC Gastronomia

"93 points. A wine of enormous complexity" - Vivir el Vino

"92 point. Spansk vin på druer fra Portugal - fortsæt med det!" - Mad og Monopolet

"93 point. UGENS BEDSTE VIN...spændende og meget vellavet" - Din VinGuide

Vilken debutårgång ... Spaniens största röda vin från en av Portugals stora druvor!

Eleganta vaxförseglade La Raya 2018 är det nya Grand Cru-flaggskeppet från 100-poängsproducenten Alvear. Ett unikt single vineyard-vin från en nordvänd kalkstensterroir som fått sitt namn efter sitt läge precis intill den sydvästra spanska gränsen till Portugal - på "linjen".

I samma anda hyllar den mästerliga La Raya den kraftfulla, elegant blommiga och pikant örtiga portugisiska rött vinsdruvan Trincadeira, som uppe i Dourodalen går under synonymen Tinta Amarela.

De röda vinerna från Palacio Quemado är odiskutabelt världsklass... Ägs av 100-poängsproducenten Alvear. Drivs av de 99 poäng vinmakarna i Envinate Group. Ingår också i den berömda Grandes Pagos de España - med kultnamn som Aalto och Bodega Numanthia.

Total produktion: 6500 flaskor. Mycket begränsat lager!

Njut av den till saftiga biffar, matiga spanska tapas, lamm, vilt, fläsk, grytor, gourmetburgare och mogna ostar. Servera vid 16-18°C

1 fl. per st.
424,95 SEK
6 fl. per st.
284,95 SEK
Slutsålt
Fråga om mängdrabatt
Slutsålt
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
94 Point Vinous
94 Point Sobrelias
94 Point Houlberg
94 Point Guía ABC Gastronomia
93 Point Vivir el Vino
93 Point Winewherever, Rasmus Christensen
92 Point Guia Peñin
92 Point Mad og Monopolet
91 Point James Suckling
⭐ 4,2 Vivino
93 6 stjerner. UGENS BEDSTE VIN. Din VinGuide

Recensioner av Alvear Palacio Quemado La Raya 2018

94 Point

Vinous

Dark garnet. Intesely pefumed, mineral-driven red and blue fruit, potpourri and incense scents show excellent clarity and spicy lift. Palate-staining raspberry, bosenberry, spicecake and floral pastille flavors deepen steadily through the back half. Manages to come off powerful as well as lithe and shows no rough edges. Finishes smooth and extremely long, featuring sneaky tannins and lingering red fruit, mineral and floral notes.

94 Point

Sobrelias

A cherry color of medium intensity can be seen in the glass, very bright, with a movement that leaves a good, fluid tearing, which stains very well, and leaves ruby rims and certain violet touches. Despite its aging, it gives the sensation of a young wine in motion. The nose has a medium to high intensity, with a clear presence of fruit initially and, after aerating the glass, a subtle and complex bouquet begins to emerge. As we approach the glass, aromas of ripe fruit appear, touches of seasoned fruit, even hints of fruit liquor. The contributions of the aging appear with soft toasted, slightly sweet spices, coming from the wood. Complex but at the same time with freshness. The palate presents an incredibly fresh attack, with fruit and acidity hand in hand, tasty, wide, with freshness, a very rich final bitterness. Medium body that allows us to drink glass after glass without any problems. A unique, exclusive wine, with a production of around 6,000 bottles that, after tasting, deserves the rating of Excellent, reaching a score of 94 points.

94 Point

Houlberg

Sikke da en dejlig næse ... ikke en tung spansk sag, men en noget lettere vin, der er ganske parfumeret, har en blomstret næse, roser, violer, garvet læder, rå champignon, ristede noter, muldjord, lakrids, mælkechokolade, lyse kirsebær, jordbær ... men mest af alt duperes du af den fine, lyse og næsten feminine lethed. I munden er vinen også let, men har en krydret side ... eller måske rettere en sødkrydret side, men hvor er det let, saftig og har denne fine, svævende samt meget frugtrige side, hvor der er mirabeller, en smule lyse kirsebær og saftige jordbær. Det er knusende godt og hvor bliver jeg begejstret over denne vin. 94 point. Forhandles af Supervin, hvor en flaske koster 269,95 kr., mens prisen er 179,95 kr. ved køb af 6 flasker. Vinanmeldelse 5,5/7

94 Point

Guía ABC Gastronomia

A fresh, friendly, balanced and very attractive blend

93 Point

Vivir el Vino

A wine of enormous complexity, without neglecting a pleasant fresh point. From the most herbaceous notes to the most earthy part of land and vineyard, a mixture of sharp and sweet spices and a pleasant floral background. Refreshing palate, where the black fruit takes on more prominence. It is balanced, with persistence and ripe tannins, leaving a long finish with hints of sweet spices and black fruit.

93 Point

Winewherever, Rasmus Christensen

92 Point

Guia Peñin

Color: bright cherry, Aroma: mountain herbs, spicy, dried flowers, black fruit, ripe fruit, Mouth: fruity, tasty, persistent, fruity aftertaste, round

92 Point

Mad og Monopolet

Spanien er et alsidigt vinland - de favner utroligt bredt - de har traditioner, men bryder dem gerne. Her laves spansk vin på druer fra nabolandet Portugal, det fungerer - fortsæt med det! Vinen har en krydret og floral næse kombineret med frugtige noter, og det hele fremstår ungdommeligt. I munden er den flot afrundet, let drikkelig og formår at være frisk, syrlig og smooth på samme tid. (vurderet ved en tilbudspris på kr. 179,95)

91 Point

James Suckling

A spicy nose of black cherries, grilled herbs, peppercorns and cloves. Full-bodied with fine tannins. Sleek, savory and juicy with a spicy finish.

⭐ 4,2

Vivino

93 6 stjerner. UGENS BEDSTE VIN.

Din VinGuide

6 stjerner. UGENS BEDSTE VIN. Fra det vestlige Spanien på primært med trincadeira druen, som man oftest finder i Portugal. Flot indbydende næse domineret af røde bær. Blød og rund i udtrykket med en flot intensitet af sødmefulde bær, varme krydderier og lette flintede noter. En spændende og meget vellavet vin. 93 (Vurderet ved en tilbudspris på kr. 160 kr.)

Hur smakar Alvear Palacio Quemado La Raya 2018?

I glaset, mörkt körsbärsrött... Näsan kombinerar kraft med mineralisk elegans och underbar komplexitet! Nyplockade violer, rosor och färsk mynta spricker upp ur glaset tillsammans med saftiga röda och mörka bär, som försiktigt ger vika för mineralisk skogsmark och våt lime, samt lite bitter kakao och söta kryddor från fatlagringen... I munnen riktigt, riktigt mjukt och nästan burgundiskt saftigt - även om den färska frukten i det röda vinet här verkar mycket mörkare och mycket kraftfullare. Det är komplicerat. Det är koncentrerat. Och flyter elegant på samma gång! Smakupplevelsen kulminerar i en nästan löjligt lång avslutning där floralitet, mineralitet, frukt, kryddor och tanniner förenas i den vackraste av föreningar. En balettdansös och en muskelman i ett sydvästspanskt vin i världsklass! Drick nu eller spara +15 år från skördeåret.

Alvear Palacio Quemado La Raya 2018 passar bra till...

Om Bodegas Alvear

image

100 points – “…the best Pedro Ximénez I have ever tasted” – Robert Parker

Sherry är en av tidsens hetaste vintrender och därför vill vi erbjuda dig det bästa som den sydspanska vinregionen har att erbjuda. Bodegas Alvear är det absoluta fyrtornet när det gäller produktionen av sherry. De tillhör en mycket exklusiv klubb som fått 100 Parker-poäng för ett sött dessertvin på druvan Pedro Ximénez. Huset är dessutom Spaniens näst äldsta vinproducent med en otrolig historia som sträcker sig ända tillbaka till 1729. 

Vi befinner oss i Córdoba i regionen Montilla-Moriles, ungefär två timmar från Málaga och solkusten. Denna region är särskilt känd för att göra gudomliga viner på den ovan nämnda druvan Pedro Ximénez. Upp till 70 % av alla vinmarker i detta område är planterade med denna druvsort. Du känner den kanske från välkända sherryviner som produceras på ett annat ställe i Andalusien, Jerez, vilket är det enda området i Spanien som får kalla sina viner för Sherry. I Montilla-Moriles och hos Bodegas Alvear gör man precis samma typer av viner som i sherry-distriktet, men får inte kalla dem för Sherry. De har dock samma benämningar såsom ”Fino”, ”Amontillado”, ”Oloroso”, ”Palo Cortado” osv.
En av de grundläggande skillnaderna mellan de två distrikten är att man i Montilla-Moriles nästan uteslutande använder Pedro Ximénez, medan denna druva i Sherry-distriktet endast är avsedd för söta viner.

Precis som i sherryproduktionen lagrar Bodegas Alvear ett stort urval av sina viner på fat där en särskild mögelsvamp utvecklas, kallad ”flor”. Det sker genom att ekfaten fylls till fyra femtedelar och att ett särskilt lager mögel bildas på vinets yta när syre tillåts verka. ”Flor” bidrar till att ge vinerna en helt unik och särpräglad arom som måste upplevas! Du hittar dessa aromer i de torra typerna ”Fino” och ”Amontillado”. I Oloroso tillåts inte ”flor” och här fyller man faten helt och tillsätter druvsprit så att vinet når en alkoholhalt på cirka 18 %, vilket gör att ”floren” inte kan överleva.

Bodegas Alvear är helt enastående när det gäller söta dessertviner. Dessa viner kallas helt enkelt ”Pedro Ximénez” och här läggs druvorna ut på mattor efter skörden där de torkar och koncentrerar både smak och sockerhalt. Musten från de russinliknande druvorna läggs på gamla ekfat där de ingår i det så kallade ”Solerasystemet”. Här staplas ekfaten bokstavligt talat i åldersordning med de äldsta underst och de yngsta överst. Man tappar bara en del ur faten, varefter man fyller på med det näst äldsta, och så vidare.  

Bland de söta dessertvinerna hittar du ”Solera”-utgåvor ända tillbaka från 1830, 1910 och 1927. Den förstnämnda har fått perfekta 100 poäng i Guía Peñín och de övriga skördar gigantiska Parker-ratingar på 97 och 98. Dessa viner flankeras av husets unika årgångsviner ”Sacristia” och ”Añada” (varav årgång 2011 fick 100 poäng), som alltså är framställda på druvor från en enda årgång.

Bodegas Alvear har alltid lagt stor vikt vid att bevara familjens identitet och idag ägs huset av åttonde generationen med hela 50 familjemedlemmar. Inte förvånande dricks största delen av produktionen i Spanien, medan resten exporteras till mer än 25 olika länder.

Trots att Bodegas Alvear producerar några av världens bästa Pedro Ximénez — både i söta och torra varianter — har priserna förblivit relativt låga. Detta beror inte minst på att vinerna inte får marknadsföras som ”Sherry”, vilket slår hårt mot priserna. Det gör bara glädjen ännu större över att få ta in Bodegas Alvear-vinerna till Supervin!   

Vindata

Årgång

2018

Innehåll

75 cl

Alkohol-%

14,5 %

Servering

16-18°C

Lagringspotential

+15 år fra høståret

Förslutning

Kork

Förpackning

6 st. kartong

Allergener

Svaveldioxid / Sulfiter
Liknande produkter