ERBJUDANDET SLUTAR OM: 4 dagar 16 timmar 35 min 5 sek

Tillbaka

Alvear Palacio Quemado Los Acilates 2019

Spanien

Spanien, Extremadura

13,5% alk.

75 cl

ERBJUDANDET SLUTAR OM: 4 dagar 16 timmar 35 min 5 sek
1 fl. per st.
399,95 SEK
BÄSTA PRIS
6 fl. per st.
259,95 SEK
Fråga om mängdrabatt
På lager – 2–5 dagars leveranstid
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
95 Point (2012) Verema
93 Point (2016) Vinous
92 Point (2016) James Suckling
92 Point (2016) Robert Parker
TOP 100 SPAIN (2015) Falstaff

Beställ före

10 timmar 5 min

så skickar vi det idag!

Alvear Palacio Quemado Los Acilates 2019

Spanien

Spanien, Extremadura

13,5% alk.

75 cl

Vin från en enda vingård från den branta, kalkhaltiga terroiren i Los Acilates! Ett av de mest ambitiösa och framgångsrika röda vinerna från Palacio Quemado - sydvästra Spaniens ledande rött vinsproducent.

Ägs av 100-poängstillverkaren Alvear. Drivs av de 99 poäng vinmakarna i Envinate Group. Det ingår också i de berömda Grandes Pagos de España - med kultnamn som Aalto och Bodega Numanthia. Nej, gör inga misstag om de röda vinerna från Palacio Quemado ...

Los Acilates har tidigare figurerat i Falstaffs prestigefyllda TOP 100 av Spaniens bästa röda viner ... och den nya årgången 2019 gör oss verkligen inte besvikna!

Njut av den till saftiga biffar, matiga spanska tapas, lamm, vilt, fläsk, grytor, gourmetburgare och mogna ostar. Servera vid 16-18°C

ERBJUDANDET SLUTAR OM: 4 dagar 16 timmar 35 min 5 sek
1 fl. per st.
399,95 SEK
BÄSTA PRIS
6 fl. per st.
259,95 SEK
Fråga om mängdrabatt
På lager – 2–5 dagars leveranstid
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
95 Point (2012) Verema
93 Point (2016) Vinous
92 Point (2016) James Suckling
92 Point (2016) Robert Parker
TOP 100 SPAIN (2015) Falstaff

Beställ före

10 timmar 5 min

så skickar vi det idag!

Recensioner av Alvear Palacio Quemado Los Acilates 2019

95 Point (2012)

Verema

93 Point (2016)

Vinous

“Deep, shimmering ruby. A pungent, mineral-accented bouquet evokes fresh cherry, boysenberry and exotic spices, along with a suave floral overtone. Sappy and expansive on the palate, offering appealingly sweet red and blue fruit and floral pastille flavors and a suggestion of baking spices. The impressively long, sweet, floral-tinged finish is shaped by fine-grained tannins that fold smoothly into the wine's vibrant fruit.”

92 Point (2016)

James Suckling

“Lovely purity to the overt brambleberry pie and blackberry essence. Lots of violet and elderberry reduction. The palate has soft, fleshy appeal, and the tannins are succulent, paving the way for a fruit-driven finish.”

92 Point (2016)

Robert Parker

”The elegant, floral and perfumed 2016 Los Acilates reflected a cooler year with a longer growing season, which resulted in higher yields that achieved perfect ripeness. The aromas and flavors are precise and pure, and there is a sense of harmony that I like very much. The spectrum of aromas is about red fruit and flowers with just a pinch of spices. The palate is very elegant, with fine-grained tannins and a dry, chalky texture that I often associate with limestone soils. Delicious!”

TOP 100 SPAIN (2015)

Falstaff

95 Point(tidigare årgång)

Verema

93 Point(tidigare årgång)

Vinous

Deep, shimmering ruby. A pungent, mineral-accented bouquet evokes fresh cherry, boysenberry and exotic spices, along with a suave floral overtone. Sappy and expansive on the palate, offering appealingly sweet red and blue fruit and floral pastille flavors and a suggestion of baking spices. The impressively long, sweet, floral-tinged finish is shaped by fine-grained tannins that fold smoothly into the wine's vibrant fruit.

92 Point(tidigare årgång)

James Suckling

Lovely purity to the overt brambleberry pie and blackberry essence. Lots of violet and elderberry reduction. The palate has soft, fleshy appeal, and the tannins are succulent, paving the way for a fruit-driven finish.

92 Point(tidigare årgång)

Robert Parker

The elegant, floral and perfumed 2016 Los Acilates reflected a cooler year with a longer growing season, which resulted in higher yields that achieved perfect ripeness. The aromas and flavors are precise and pure, and there is a sense of harmony that I like very much. The spectrum of aromas is about red fruit and flowers with just a pinch of spices. The palate is very elegant, with fine-grained tannins and a dry, chalky texture that I often associate with limestone soils. Delicious!

Top 100 Spain (tidigare årgång)

Falstaff

Hur smakar Alvear Palacio Quemado Los Acilates 2019?

Mörk körsbärsfärgad... Redan i näsan spännande och riktigt komplex! Blommiga violer och mineralisk krossad kalksten.... Torkade örter och fruktiga körsbär, peppriga björnbär och granatäpple, innan fatlagringen sätter in med elegant kryddiga inslag av kakao, engelska, lakrits, rök och rostade kaffebönor... Wow! Mjuk och saftig i konsistensen. Det finns gott om fruktkoncentration och matvänlig struktur, men framför allt är detta röda vin otroligt gott - och helt enkelt utsökt att dricka! Lång och mineralisk avslutning med ett harmoniserat avtryck från tanninerna... Ett äkta spanskt terroirvin! Drick nu eller spara +10 år från skördeåret.

Alvear Palacio Quemado Los Acilates 2019 passar bra till...

Om Bodegas Alvear

image

100 points – “…the best Pedro Ximénez I have ever tasted” – Robert Parker

Sherry är en av tidsens hetaste vintrender och därför vill vi erbjuda dig det bästa som den sydspanska vinregionen har att erbjuda. Bodegas Alvear är det absoluta fyrtornet när det gäller produktionen av sherry. De tillhör en mycket exklusiv klubb som fått 100 Parker-poäng för ett sött dessertvin på druvan Pedro Ximénez. Huset är dessutom Spaniens näst äldsta vinproducent med en otrolig historia som sträcker sig ända tillbaka till 1729. 

Vi befinner oss i Córdoba i regionen Montilla-Moriles, ungefär två timmar från Málaga och solkusten. Denna region är särskilt känd för att göra gudomliga viner på den ovan nämnda druvan Pedro Ximénez. Upp till 70 % av alla vinmarker i detta område är planterade med denna druvsort. Du känner den kanske från välkända sherryviner som produceras på ett annat ställe i Andalusien, Jerez, vilket är det enda området i Spanien som får kalla sina viner för Sherry. I Montilla-Moriles och hos Bodegas Alvear gör man precis samma typer av viner som i sherry-distriktet, men får inte kalla dem för Sherry. De har dock samma benämningar såsom ”Fino”, ”Amontillado”, ”Oloroso”, ”Palo Cortado” osv.
En av de grundläggande skillnaderna mellan de två distrikten är att man i Montilla-Moriles nästan uteslutande använder Pedro Ximénez, medan denna druva i Sherry-distriktet endast är avsedd för söta viner.

Precis som i sherryproduktionen lagrar Bodegas Alvear ett stort urval av sina viner på fat där en särskild mögelsvamp utvecklas, kallad ”flor”. Det sker genom att ekfaten fylls till fyra femtedelar och att ett särskilt lager mögel bildas på vinets yta när syre tillåts verka. ”Flor” bidrar till att ge vinerna en helt unik och särpräglad arom som måste upplevas! Du hittar dessa aromer i de torra typerna ”Fino” och ”Amontillado”. I Oloroso tillåts inte ”flor” och här fyller man faten helt och tillsätter druvsprit så att vinet når en alkoholhalt på cirka 18 %, vilket gör att ”floren” inte kan överleva.

Bodegas Alvear är helt enastående när det gäller söta dessertviner. Dessa viner kallas helt enkelt ”Pedro Ximénez” och här läggs druvorna ut på mattor efter skörden där de torkar och koncentrerar både smak och sockerhalt. Musten från de russinliknande druvorna läggs på gamla ekfat där de ingår i det så kallade ”Solerasystemet”. Här staplas ekfaten bokstavligt talat i åldersordning med de äldsta underst och de yngsta överst. Man tappar bara en del ur faten, varefter man fyller på med det näst äldsta, och så vidare.  

Bland de söta dessertvinerna hittar du ”Solera”-utgåvor ända tillbaka från 1830, 1910 och 1927. Den förstnämnda har fått perfekta 100 poäng i Guía Peñín och de övriga skördar gigantiska Parker-ratingar på 97 och 98. Dessa viner flankeras av husets unika årgångsviner ”Sacristia” och ”Añada” (varav årgång 2011 fick 100 poäng), som alltså är framställda på druvor från en enda årgång.

Bodegas Alvear har alltid lagt stor vikt vid att bevara familjens identitet och idag ägs huset av åttonde generationen med hela 50 familjemedlemmar. Inte förvånande dricks största delen av produktionen i Spanien, medan resten exporteras till mer än 25 olika länder.

Trots att Bodegas Alvear producerar några av världens bästa Pedro Ximénez — både i söta och torra varianter — har priserna förblivit relativt låga. Detta beror inte minst på att vinerna inte får marknadsföras som ”Sherry”, vilket slår hårt mot priserna. Det gör bara glädjen ännu större över att få ta in Bodegas Alvear-vinerna till Supervin!   

Vindata

Årgång

2019

Innehåll

75 cl

Alkohol-%

13,5 %

Servering

16-18°C

Lagringspotential

+10 år fra høståret

Förslutning

Kork

Förpackning

6 st. kartong

Allergener

Svaveldioxid / Sulfiter
Liknande produkter