
Arnaldo Caprai Metodo Classico Brut
Gör inga misstag när det gäller priset... Detta är Arnaldo-Caprais fullfjädrade italienska alternativ till Champagne Blanc de Noirs!
Sedan finns det utmärkta italienska bubblor på champagnesättet. Oemotståndligt krispiga och delikat fruktiga 100% Pinot Noir-bubblor från Umbriens bästa och mest kända vingård!
På den relativt höga höjden i Umbrien uppnår Pinot Noir en häpnadsväckande elegans och finess, vilket gör att kvaliteten på detta toppköp lätt kan jämföras med några av de bästa norditalienska mousserande vinerna som Franciacorta.
Vi talar om extra fina bubblor och komplexa brödnoter från 20 månaders flasklagring på den fina jästfällningen, vilket vida överstiger kraven för champagne!
Perfekt som aperitif och en fin gastronomisk följeslagare till skaldjur, sushi, lätta tapas och antipasti...
Njut som aperitif eller till skaldjur, sushi, lätta asiatiska rätter, fågel, tapas, svamp och krämiga ostar. Servera vid 6-10°C
Hur smakar Arnaldo Caprai Metodo Classico Brut?
Arnaldo-Caprai Metodo Classico Brut presenterar sig med fina bubblor och elegant halmgul färg i glaset ... Näsan är frisk och krispig med delikata aromer av delikata jordgubbar, saltad citrus, äpplen, våta stenar, aprikos och jasmin som elegant leder till djupa Champagne-noter av rostat bröd och nötter ... Vinet träffar tungan med en lätt krämig mousse. Smaken är extremt delikat med Pinot Noirs vackert nyanserade bärfrukt som spelar harmoniskt med komplexiteten i den 20 månader långa flasklagringen. Krispig, lätt mineralisk och perfekt munrengörande avslutning. Drick nu eller spara i 6-8 år.
Smaknoter
Citron
Jordgubbe
Nötter
Toast
Våta stenar
Smakprofil
Mycket torr
Söt
Mycket lätt
Mycket kraftig
Mycket mjuk
Mycket tanninrik
Arnaldo Caprai Metodo Classico Brut passar bra till...
Om Arnaldo Caprai

I det kuperade landskapet kring staden Montefalco, i hjärtat av Umbrien, hittar vi den traditionsrika familjeproducenten Arnaldo Caprai.
Arnaldo Caprai var en framgångsrik textilhandlare med en stor dröm om att göra sitt eget vin. Han förverkligade drömmen 1971 när han köpte vingården Val di Maggio. Det började med bara fem hektar, men med tiden växte ambitionerna och han köpte upp flera omkringliggande marker.
Sedan början har Arnaldo Caprai haft stor kärlek till de lokala druvsorterna, och särskilt Sagrantino-druvan spelar en huvudroll i många av husets bästa viner. Idag är Arnaldo Caprai erkänd som en av de absolut ledande producenterna av viner på Sagrantino-druvan, som odlats i Montefalco i över 400 år.
1988 tog sonen, Marco Caprai, en ledande roll på vingården, och med sin stora passion och kunskap lyfte han vinerna till toppklass. 1992 var Marco en av huvudpersonerna bakom Montefalco Sagrantinos utnämning till officiell DOCG-appellation på nivå med Barolo, Brunello och Chianti. I samband med vingårdens 25-årsjubileum producerade han toppvinet "25 anni", som i tio år i följd har fått de magiska tre röda glasen av Gambero Rosso.
Familjen investerade senare kraftigt i nya vingårdar och teknologisk innovation. De inledde bland annat ett samarbete med universitetet i Milano, som har hjälpt dem att skapa ännu bättre viner.
I mer än 40 år har familjehuset Arnaldo Caprai producerat viner utifrån nyckelorden tradition, innovation och terroir. Deras outtröttliga arbete har bidragit till att särskilt Sagrentino-vinerna blivit världsberömda. Idag producerar de viner på en rad olika druvsorter i många prisklasser – allt från fina vardagsviner med stort värde för pengarna till världsklassviner med 97 poäng från Robert Parker.
Vindata
Druvor
Producent
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Lagring
Förslutning
Förpackning
Allergener