
Ashton Hills Pinot Noir Estate 2019
UTSÅLD UTSÅLD UTSÅLD
ERSÄTTNINGSERBJUDANDE:
Om du missade det här fantastiska erbjudandet, som sålde slut mycket snabbt, kan du se vårt ersättningserbjudande här: Ashton Hills Pinot Noir Piccadilly Valley 2020 | Supervin
ASHTON HILLS ESTATE PINOT NOIR sålde slut på under ultrakort tid... Tyvärr har vi bara EN sorts Pinot Noir kvar från det berömda Ashton Hill, så vi erbjuder dig de sista flaskorna av den som ersättning... SKYNDA DIG OCH KÖP DEN INNAN DEN OCKSÅ SÄLJER SLUT!
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Ouch, vilken het Ashton Hills!
När det gäller australiensisk Pinot Noir är Estate 2019 högst upp i kvalitetspyramiden och ord som "kultstatus" är bara runt hörnet...
Redan 1982 planterade legenden Stephen George vinstockar i sin bakgård som idag utgör den äldsta Pinot Noir-vingården i Adelaide Hills.
På blygsamma 3 hektar har Stephen 21 kloner av Pinot Noir representerade. Endast druvor från de 5 bästa klonerna hittar vägen till husets Estate Pinot Noir, och för att höja råmaterialet till världsklass sker skörden under 4 omgångar (!)
Stilen balanserar perfekt mellan burgundisk elegans och kalifornisk fruktcharm. Prova den medan du har chansen... vi har tilldelats futtiga 120 flaskor!
Njut av det till ankbröst, grillad fisk och skaldjur, grillmarinerad fågel och fläsk, charkuterier, svamp och lätta asiatiska rätter. Servera vid 14-17°C.
Hur smakar Ashton Hills Pinot Noir Estate 2019?
Elegant körsbärsröd i glaset... Nosen är fylld av delikata röda blommor, tranbär och körsbär, som döljer djupa toner av fikon, skogsmark, rökig mineralitet, rostade kaffebönor och lakrits. I gommen, silkeslen, len och underbart saftig med hinkvis av välkryddad rödbärsfrukt. Antydningar av rök, jord och svamp ger komplexitet till den uppfriskande finishen, där koncentrationen är övertygande och fina tanniner stramar behagligt ... Pinot Noir på en imponerande nivå! Drick nu eller spara +10 år från skördeåret.
Ashton Hills Pinot Noir Estate 2019 passar bra till...
Hur är Ashton Hills Pinot Noir Estate 2019 framställt?
Vinet är gjort på 100% Pinot Noir från Ashton Hills egna 3 hektar i Adelaide Hills. Närmare bestämt från de 5 bästa Pinot Noir-klonerna, främst "Martini" (36%) och 777 (32%).
Druvorna avskalas endast delvis, eftersom 30% hela klasar bidrar till att framhäva vinets aromatiska och strukturella komplexitet. Musten spontanjäses klon för klon i små öppna jäskar, varefter vinet mognar i 12 månader på nya och begagnade franska ekfat i kontakt med den fina jästfällningen. Sulfiter tillsätts endast vid buteljeringen.
Druvor
Pinot NoirOm Ashton Hills Vineyard
”The One Grand Cru of the State” – James Halliday
Ashton Hills grundades 1982 av den Bourgogne-älskande vinmakaren Stephen George, som förälskade sig i 3 svala hektar 570 meter upp i Piccadilly Valley, Adelaide Hills.
Genom 30 års experiment med över 25 olika kloner av Pinot Noir har Stephen kommit fram till de fem som nu utgör basen för South Australias bästa och mest burgundiska Pinot Noir-viner.
Vinframställningen har under alla år varit så ”old school” att den idag är hypermodern: Ingen konstbevattning. Musten jäser spontant med en varierande andel hela druvklasar. Man tillsätter minimalt med svavel, och användningen av nya ekfat är ytterst försiktig (reserverat för Estate- och Reserve-viner).
Stephen George har fortfarande sitt hem och sin verksamhet på Ashton Hills, som idag ägs av Wirra Wirra från McLaren Vale. Stephen gör därför nu Ashton Hills-vinerna i nära samarbete med Wirra Wirras vinmakare Paul Smith, som tidigare arbetat bland annat hos Petaluma och Grosset.
Wirra Wirra har ett uttalat mål med investeringen i Ashton Hills: ”Don’t mess it up!”
Vindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning

















