
Ashton Hills Reserve Pinot Noir Adelaide Hills 2018
Ja, vi har lyckats... Vi har fått 24 flaskor av Australiens kanske bästa Pinot Noir!
Den mångårige Bourgogne-fantasten Stephen George gör sitt ikoniska flaggskepp Reserve endast i absoluta toppårgångar där druvpotentialen är exceptionell och där mikrovarumärkets 5 specifika Pinot Noir-kloner spelar perfekt mot varandra.
Det är denna extrema uppmärksamhet på kvalitet och Stephens uppmärksamhet på detaljer som har gjort Ashton Hills till den ledande producenten av Pinot Noir i Adelaide Hills och gör detta 2018 till en oförglömlig, Grand Cru-värdig totalupplevelse.
Njut av det till saftiga biffar, grillad tonfisk, lax och fågel, lätta asiatiska rätter, charkuterier/rökt kött och svamprätter. Servera vid 14-17°C
"Den mest framstående platsen i South Australia för Pinot Noir; Stephens obevekliga uppmärksamhet på detaljer har gjort Ashton Hills till en Grand Cru i delstaten." - James Halliday
Ashton Hills grundades 1982 av den Bourgogne-älskande vinmakaren Stephen George som blev förälskad i 3 svala hektar - 570 meter upp i Piccadilly Valley, Adelaide Hills.
Genom 30 års rigoröst experimenterande med mer än 25 olika Pinot Noir-kloner har Stephen identifierat de 5 som utgör grunden för South Australias finaste Pinot Noir.
Vinframställning har alltid varit så old school att det nu är hypermodernt! Ingen bevattning. Musten spontanjäses med en varierande andel hela druvklasar. Minimalt med svavel tillsätts och mognar med jästkontakt. Användningen av nya ekfat är extremt försiktig (reserverad för Estate- och Reserve-viner).
Stephen George har fortfarande sitt hem och sin verksamhet på Ashton Hills, som nu ägs av Wirra Wirra från McLaren Vale. Stephen gör nu Ashton Hills-viner i nära samarbete med Wirra Wirra-vinmakaren Paul Smith, som har en historia med bland annat Petaluma och Grosset.
Wirra Wirra har bara ett uttalat mål med sin investering i Ashton Hills: "Sabba det inte!"
Hur smakar Ashton Hills Reserve Pinot Noir Adelaide Hills 2018?
Vackert körsbärsrött med stort färgdjup för druvsorten. Nosen är extremt rik och nyanserad med parfymerade aromer av nyplockade rosor, hallon och mörka körsbär, tillsammans med exotiska örter, rök, tryffel, kanel, lakrits och rostade kaffebönor. I munnen är vinet silkeslent och utstrålar exotiska kryddiga röda och mörka bär. Undertill anar du en frisk mineralton och spännande "stalky" noter. Lång och fokuserad avslutning med balanserade tanniner och fatkrydda. Pinot Noir i världsklass... Utan tvekan! Drick nu eller spara +15 år från skördeåret.
Ashton Hills Reserve Pinot Noir Adelaide Hills 2018 passar bra till...
Om Ashton Hills Vineyard
”The One Grand Cru of the State” – James Halliday
Ashton Hills grundades 1982 av den Bourgogne-älskande vinmakaren Stephen George, som förälskade sig i 3 svala hektar 570 meter upp i Piccadilly Valley, Adelaide Hills.
Genom 30 års experiment med över 25 olika kloner av Pinot Noir har Stephen kommit fram till de fem som nu utgör basen för South Australias bästa och mest burgundiska Pinot Noir-viner.
Vinframställningen har under alla år varit så ”old school” att den idag är hypermodern: Ingen konstbevattning. Musten jäser spontant med en varierande andel hela druvklasar. Man tillsätter minimalt med svavel, och användningen av nya ekfat är ytterst försiktig (reserverat för Estate- och Reserve-viner).
Stephen George har fortfarande sitt hem och sin verksamhet på Ashton Hills, som idag ägs av Wirra Wirra från McLaren Vale. Stephen gör därför nu Ashton Hills-vinerna i nära samarbete med Wirra Wirras vinmakare Paul Smith, som tidigare arbetat bland annat hos Petaluma och Grosset.
Wirra Wirra har ett uttalat mål med investeringen i Ashton Hills: ”Don’t mess it up!”
Vindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential