
Bacio della Luna Cuvée Rosé
NYHET – italienska rosébubblor från Prosecco-specialisten Bacio della Luna!
Plocka fram bruschetta, charkuterier och alla andra italienska tapasläckerheter. Den nya ”Cuvée Rosé” från Bacio della Luna är den festliga flaskan du plockar fram när det ska mysas på terrassen med vänner och familj.
Rosébubblorna är skapade på den lokala druvan Glera som man känner från Asti samt den världsberömda Pinot Noir, som tillsammans skapar en perfekt mix för ett mousserande vin. Spänd till bristningsgränsen av saftiga röda sommarbär som körsbär, hallon och smultron, kompletterat med florala inslag av nyponrosor.
Den nya rosécuvéen är framställd med 11 gram restsocker per liter och hör därmed till Brut-kategorin, vilket betyder att den är torr utan att vara stentorr.
Oerhört lättdrucken och återigen överträffar kvaliteten alla logiska förväntningar i förhållande till priset. Saluté...
En färgstark och festlig aperitif — och ett välmatchat val till lätta förrätter av alla slag. Prova också tapas och kryddiga asiatiska smårätter. Serveras vid 6–8°C
Hur smakar Bacio della Luna Cuvée Rosé?
Bacio della Lunas helt nya "Cuvée Rosé" lockar med sin vackra rosa färg från glaset ... Den mest förtjusande doften av vita sommarblommor och röda rosor stiger upp ur glaset, uppbackad av hallon, smultron, granatäpple, jordgubbar och körsbär. I munnen är det mousserande vinet härligt mjukt och friskt med en fin krämig mousse. "Cuvée rosé" balanserar snyggt en lätt fruktsötma med en citrusaktig mineralitet. Smaken är fylld till brädden av sommarmogna röda bär som dröjer sig kvar i den långa och uppfriskande eftersmaken. Drick nu eller spara i 2-3 år.
Smaknoter
Smakprofil
Mycket torr
Söt
Mycket lätt
Mycket kraftig
Mycket mjuk
Mycket tanninrik
Bacio della Luna Cuvée Rosé passar bra till...
Hur är Bacio della Luna Cuvée Rosé framställt?
Vinet är gjort på druvorna Glera och Pinot Noir som skördats från utvalda fält i Triveneto i nordöstra Italien. De hela gröna druvklasarna pressas försiktigt. Den fina musten överförs till temperaturkontrollerade tankar där den lagras tills den behövs för produktion av mousserande vin. De röda druvorna, å andra sidan, skickas efter krossning till jäsningstankar för en kort maceration. Denna process förbättrar vinets aromatiska profil. Den vita musten blandas sedan med en liten andel rött vin och utvalda jäststammar tillsätts. Den resulterande cuvéen överförs till speciella tankar för jäsning, vilket bevarar och framhäver de typiska aromer som skörden ger. När den önskade alkoholhalten och sockerhalten har uppnåtts stoppas jäsningen genom kylning. Efter en lagringsperiod på jästfällningen är det mousserande vinet klart för buteljering. Restsockerhalten per liter är 11 gram (torrt).
Druvor
GleraVindata
Druvor
Producent
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Lagring
Förslutning
Förpackning
Näringsinnehåll
Allergener
















