
Baron La Rose Bordeaux Élevé en Fûts de Chêne 2022 Magnum
Den bästa Bordeaux-årgången någonsin?
Kritikerna har aldrig smakat något liknande... Nu kan du skämma bort dina egna smaklökar med samma monumentala Bordeaux-årgång, och Baron La Rose levererar till och med lyxsmaken från 2022 i en extra stor och voluminös magnumflaska!
Du kommer att känna smaken direkt! Druvor av högsta kvalitet har gett frukt till denna saftiga Bordeaux, som trots eventuell prislogik har skämts bort i dyra 225-liters franska barriques... Bästa köpet!
Njut av det till grillat nötkött, saftiga biffar, lamm, fläsk, ankbröst, charkuterier och mogna ostar. Servera vid 16-18°C
Hur smakar Baron La Rose Bordeaux Élevé en Fûts de Chêne 2022 Magnum?
Baron La Rose 2022 glittrar mörkt körsbärsrött i glaset... Näsan är vackert koncentrerad med charmiga och öppna aromer av viol, vilda skogsbär, hallon, svarta plommon och svarta vinbär, följt av färsk mynta, rosmarin och kalkstensmineralitet samt lite vanilj, choklad och rostade kaffebönor från fatlagringen... Mjukt och silkeslent i gommen med den generösa och vackert nyanserade bärfrukten från toppårgången i full blom. Det är helt enkelt ett oemotståndligt gott rött vin med fatets lyxiga kryddor och eleganta tanniner som kronan på verket. Stor flaska. Stor vinröd. Stort värde! Drick nu eller spara 8-10 år från skördeåret.
Baron La Rose Bordeaux Élevé en Fûts de Chêne 2022 Magnum passar bra till...
Hur är Baron La Rose Bordeaux Élevé en Fûts de Chêne 2022 Magnum framställt?
Baron La Rose 2022 är tillverkat av 80% Merlot, som får extra växtbaserad elegans och struktur i källaren med 10% Cabernet Franc och 10% Cabernet Sauvignon. Druvorna väljs från utvalda skiften runt byarna Rauzan och La Réole, där den bördiga terroiren erbjuder god solexponering och ler- och kalkstensjordar.
Perfekt mogna druvor i topplagrade 2022 gör att extra färg, smak och tanniner kan extraheras från druvskalen efter jäsning, innan vinet tappas upp för 6 månaders lyxig källarlagring i 225-liters barriquer.
Vindata
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener
Restsöcker
Syrainnehåll