
Bella Conchi Cava Extra Brut Imperial 2018
Sedan 1993 har Javier Ruiz de Galarreta varit kontaktpunkt och exportchef för ett antal mindre producenter av hög kvalitet i Rioja Alavesa och andra ledande spanska vinregioner. Tjugo år senare tar Javier Galarretas spanska vinäventyr en ny och festlig vändning. Efter år av forskning i Katalonien hittar Javier de rätta partnerna med de bästa vingårdarna och anläggningarna för att producera spanskt mousserande vin i världsklass. Resten är historia. Topprecension efter topprecension har visat att Javiers hårda arbete lönar sig. Villa Conchi är utan tvekan ett av elitens spanska mousserande viner som konkurrerar med de stora champagnerna. Vinets namn Bella Conchi syftar på Javiers mor Conchi, som avled i juli 2010. Tyvärr fick hon aldrig smaka och njuta av resultatet av sin sons katalanska vinäventyr, men nu hyllas hon som en inspirationskälla för klass och elegans.
Hur smakar Bella Conchi Cava Extra Brut Imperial 2018?
I glaset lätt gyllengul med fina bubblor och ett diskret grönaktigt skimmer. Doften bjuder på mineralisk elegans och tropisk rikedom med smickrande aromer av jasmin, grillade citroner, gröna äpplen, grapefrukt, vit persika, lime, ananas, smör, brioche och rostade mandlar. I munnen lätt krämig, torr och uppfriskande. Smaken är harmonisk och perfekt avrundad med delikat frukt och imponerande komplexitet från flaskmognaden. En mycket stor och gastronomiskt mångsidig Cava!
Smakprofil
Mycket torr
Söt
Bella Conchi Cava Extra Brut Imperial 2018 passar bra till...
Hur är Bella Conchi Cava Extra Brut Imperial 2018 framställt?
Vinet är framställt på en karaktärsfull Cava-blend av 40% Xarel-lo, 30% Macabeo, 20% Paralleda och 10% Chardonnay. Alla druvor till detta flaggskepp selekteras manuellt om natten, så endast kärnfrisk, helt färsk frukt når vineriet. Här kyls druvorna omedelbart ner till 10°C. Bella Conchi pressas och jäses varje druvsort separat vid 16°C i ståltank, så att alla de fruktiga primäraromerna bevaras. Efter avslutad jäsning sammanställs den slutliga blandningen, som tappas på flaska tillsammans med jäst och socker som under andrajäsningen på flaska under tryck skapar cavans bubblor. Vinet mognar minst 20 månader på flaska i kontakt med de fina jästresterna, som tillför finess och champagne-liknande komplexitet till den färdiga vinen.
Om Bella Conchi
Tjugo år senare tar Javier Galarretas spanska vinäventyr en ny och festlig vändning. Efter flera års research i Katalonien hittar Javier de helt rätta partnerna med toppvingårdar och faciliteter för att producera spanskt mousserande vin i absolut världsklass.
Resten är historia. Topprecension efter topprecension har visat att Javiers grundliga förarbete verkligen burit frukt. Villa Conchi tillhör utan tvekan eliten bland spanska mousserande viner som utmanar de stora champagnerna.
Vinet Bella Conchi syftar på Javiers mor, Conchi, som avled i juli 2010. Hon hann tyvärr aldrig smaka och njuta av resultaten från sin sons katalanska vinäventyr, men nu hyllas hon som en inspirationskälla för klass och elegans.
Vindata
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener
Restsöcker
Syrainnehåll
















