



Bella Conchi Cava Extra Brut Imperial 2018
Ge dina gäster VÄRLDENS BÄSTA CAVA...
Champagne kostar skjortan, så många restauranggäster vänder sig naturligt till Cava, som under flera år mångdubblat sin export till Danmark.
Bella Conchi 2018 sopade allt motstånd åt sidan, när årgångsvinet vid International Wine Challenge i London fick 95 poäng och blev ”Trophy Winner” framför flera hundra champagner – däribland flaskor värda över 1000 kronor som Perrier-Joët Belle Epoche, Pommery Cuvée Louise, Mumm Cuvée Lalou, Veuve Cliquot La Grande Dame, Amour de Deutz och Taittinger Comtes de Champagne.
Det är varken första eller sista gången som denna ädla champagne-killer stjäl de stora rubrikerna. För några år sedan klev Bella Conchi rakt in på en Top100-lista över Spaniens bästa viner.
Japp, här finns gott om material för imponerande storytelling när du serverar dina gäster ett glas av dessa läckra årgångsbubblor!
Perfekt som aperitif eller serverad till fisk och skaldjur, sushi, rom, tapas, aptitretare, sallader och krämiga ostar.
Njut av den som elegant aperitif eller till fisk och skaldjur, sushi, rom, lätta tapas, fylliga sallader och fjäderfä samt milda ostar. Serveras vid 6–8°C.
Hur smakar Bella Conchi Cava Extra Brut Imperial 2018?
I glaset är den ljust gyllengul med fina bubblor och ett diskret grönaktigt skimmer. Doften bjuder på mineralisk elegans och tropisk rikedom med smickrande aromer av jasmin, grillade citroner, gröna äpplen, grapefrukt, vit persika, lime, ananas, smör, brioche och rostade mandlar. I munnen lätt krämig, torr och uppfriskande. Smaken är harmonisk och perfekt avrundad med delikat frukt och imponerande komplexitet från flaskmognaden. En mycket stor och gastronomiskt mångsidig Cava!
Smakprofil
Mycket torr
Söt
Bella Conchi Cava Extra Brut Imperial 2018 passar bra till...
Hur är Bella Conchi Cava Extra Brut Imperial 2018 framställt?
Vinet är framställt på en karaktärsfull Cava-blend av 40% Xarel-lo, 30% Macabeo, 20% Paralleda och 10% Chardonnay. Alla druvor till detta flaggskepp selekteras manuellt nattetid, så att endast kärnfrisk och helt färsk frukt når vineriet. Här kyls druvorna omgående till 10°C. Bella Conchi pressas och jäser varje druvsort separat vid 16°C i ståltank, så att alla de fruktiga primära aromerna bevaras. Efter avslutad jäsning sammanställs den slutliga blend som buteljeras tillsammans med jäst och socker, vilka under andrajäsningen på flaska under tryck skapar cavans bubblor. Vinet mognar minst 20 månader på flaska i kontakt med de fina jästresterna, som tillför finess och champagne-liknande komplexitet till det färdiga vinet.
Om Bella Conchi
Tjugo år senare tar Javier Galarretas spanska vineventyr en ny och festlig vändning. Efter flera års research i Katalonien hittar Javier de helt rätta partnerna med toppodlingar och anläggningar för att producera spanska mousserande viner i absolut världsklass.
Resten är historia. Topprecension efter topprecension har visat att Javiers noggranna förarbete verkligen ger resultat. Villa Conchi hör utan tvekan till den elit av spanska mousserande viner som utmanar de stora champagnerna.
Vinnamnet Bella Conchi refererar till Javiers mor, Conchi, som avled i juli 2010. Hon nådde tyvärr aldrig att smaka och njuta av resultatet av sin sons katalanska vineventyr, men nu hyllas hon som en källa till inspiration för klass och elegans.
Vindata
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener
Restsöcker
Syrainnehåll
















