
Benham's fatlagrad gin
”Cask Gin” är högsta mode just nu. Och för Graton Distilling Co. i ”vinlandet” Sonoma ligger fatlagring nära till hands.
Det stormande mottagandet av Benham’s Sonoma Dry Gin gav chefsdestillatören Jeff Duckhorn lust att ta fram en fatlagrad version av samma gin.
Efter otaliga försök och smaktester är Jeff nu klar med ”Batch #0001”. Jeff har låtit ginen vila i 12 månader på 5 år gamla ex-Zinfandel-fat. Observera flaskstorlek: 75 cl!
Resultatet är häpnadsväckande. Ljust bärnstensfärgad i glaset. Enastående enbärstoner sveps in i honung och söta kryddor från Zinfandel-fatet. Fina stråk av karamelliserad citron, kardemumma och tryffellika skogsbottentoner. En läcker, smooth gin med kraft, komplexitet och utsökt harmoni!
Njut av denna Cask Gin ”ren”, ”on the rocks” eller som en fantastisk Gin & Tonic.
Vi rekommenderar Lixir Tonic Blood Orange & Cinnamon samt Lixir Classic Indian Tonic.
Derek Benham är en kalifornisk vinlegend. Derek har ”byggt” varumärken i hela sitt vuxna liv – och alltid enligt samma devis - premiumkvalitet till attraktiva priser.
Derek gjorde Blackstone Merlot och Mark West Pinot Noir till jättesuccéer, innan han sålde dem för respektive 140 och 160 miljoner dollar.
De stora pengarna har bland annat investerats i Graton Distilling Co. i Sonoma, Kalifornien. Här har Derek Benham och Master Distiller Jeff Duckhorn sedan 2016 framställt sin hyllade Benham’s Dry Gin.
Portföljen har sedan dess utökats med Benham’s Barrel Finished Gin, Benham’s Vodka samt Redwood Empire American Whiskey.
Benham’s många nyanser förtjänar att lyftas fram, och vi rekommenderar därför att 40–50 % av din drink är gin – servera gärna med is och skal från antingen lime eller citron.
Se vårt utbud av Lixir Tonic här: Lixir Tonic