
Bodegas Caudalia Garnacha Xi’ipal Singel Vineyard Las Bajadas 2017
Som Chateauneuf du Pape och Grand Cru Bourgogne i ett glas!
När Châteauneuf Grenache-druvan rör sig upp i den svala spanska bergsluften framhävs elegansen och mineraliteten i det röda vinet till den grad att experterna jublar och jämför det med stor röd Bourgogne!
Xi'ipal är just en sådan Grenache... i helt hisnande kvalitet från den ekologiskt odlade enkelvingården Las Bajadas på 625 meters höjd.
Varsamt lagrat i 500 liter fransk ek av vinmakaren Raquel Grandival Allende, som om någon vet hur man kombinerar smakstyrka med mineralitet och en unik feminin touch!
En mikroproduktion på bara 1200 flaskor, vi har turen att tilldelas en bråkdel. Skynda dig!
Uppmärksamhet. Urval från tidigare årgångar... 2017 ännu ej recenserat.
Njut till mustiga spanska tapas, anka, biffar, lamm, vitt kött, svamp och lagrade ostar. Servera vid 15-17°C.
Hur smakar Bodegas Caudalia Garnacha Xi’ipal Singel Vineyard Las Bajadas 2017?
I glaset, gnistrande briljant och förförisk körsbärsröd... Nosen är härligt blommig och granatäppleaktig med underbara inslag av garrigueörter, krossad granit, lakrits och rostade kaffebönor... I gommen, relativt fruktfylld med darrande frisk mineralitet och en nästan skandalös elegans som får hjärtat att slå snabbare! En super saftig och livlig blandning av jordgubbar, granatäpplejuice, örter, fänkål och subtil fatkrydda som avslutas vackert med silkeslena tanniner ... En mästerlig mineralberg Grenache med finess i världsklass! Drick nu eller spara +10 år från skördeåret.
Bodegas Caudalia Garnacha Xi’ipal Singel Vineyard Las Bajadas 2017 passar bra till...
Hur är Bodegas Caudalia Garnacha Xi’ipal Singel Vineyard Las Bajadas 2017 framställt?
Vinet är gjort på 100% Garnacha (Grenache) från den svala enskilda vingården Las Bajadas, som ligger 625 meter upp i den bergiga subzonen Baja Montaña i Navarra-regionen.
Före jäsningen macereras frukten försiktigt vid låg temperatur för att musten ska kunna absorbera extra färg och fruktaromer från druvskalen. Jäsningen sker i betongtankar med fruktförstärkande temperaturkontrollEfter jäsningen mognar vinet i 12 månader på 500 liters franska ekfat och 12 månader på flaska innan det släpps till försäljning. Total produktion: endast 1200 flaskor.
Druvor
Grenache (Garnacha)Om Bodegas Caudalia
“Vores filosofi er, i respekt for jorden og miljøet omrking os, at lade hver enkelt druesort udtrykke sig maksimalt”
Vi hittar det lilla vineriet Bodegas Caudalia 500 meter upp i Navarra-subzonen Baja Montana, där de två ägarna, Ivan Lopez Barco och Raquel Grandival Allende, har ägnat sig åt ekologisk odling av endast 8 hektar med rödvinsdruvorna Syrah, Garnacha, Graciano och Tempranillo.
Klimatet är svalt för Navarra. Påverkan från Pyrenéerna och Atlanten är tydlig och ger en långsammare druvmognad, vilket resulterar i viner med stor aromatisk finess och klassisk druvtypicitet.
I källaren framhäver vinmakaren Raquel Grandival Allende terroirens unika karaktär genom att låta musten spontanjäsa med de naturligt förekommande jäststammarna, och valet av relativt stora franska ekfat, mellan 400 och 500 liter, tjänar till att bevara vinernas autentiska och druvtypiska uttryck.
Vindata
Druvor
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
















