
Bodegas Caudalia Syrah Paal 2018
"Kan misstas för Crozes Hermitage av hög kvalitet."
År efter år pekar recensionerna på fantastisk Syrah från Norra Rhône ... och inte utan anledning!
Med den vansinnigt vackra Syrah Paal kommer Navarra i norra Spanien så nära Norra Rhône att det lika gärna kan vara Cornas eller hundörad Hermitage i flaskan!
Denna Syrah kommer från svala och steniga toppjordar 500 meter upp i Navarras bergiga Baja Montaña, och även om Paal 2018 är bortskämd med delvis mognad i dyra franska fat, hålls priset under motsvarande norra Rhône... Absolut toppköp!
------
Njut till pepparstek, vilt, anka, biffar, matiga tapas, lamm och mogna ostar. Servera vid 16-18°C
Hur smakar Bodegas Caudalia Syrah Paal 2018?
Nyupphällt i glaset seglar rött vinet upp i en attraktiv mörk körsbärsröd färg med en vacker lila ton... Nosen lockar med underbart Syrah-doftande violer, hallon, björnbär, generöst med pepparströssel, kakao, violer, läder, rök, lagerblad, oliver och lakrits... Wow, här händer något! På tungan, svalt och elegant som norra Rhône ... Den fantastiska aromatiska komplexiteten spelar på alla tangenter med frukt, fat, mineralitet, peppar och örter i underbar, underbar förening... Paal 2018 kulminerar i en lång avslutning där silkeslena tanniner lyfter elegansen till ligan Cornas och Hermitage. Mumsiga grejer! Drick nu eller spara +10 år från skördeåret.
Bodegas Caudalia Syrah Paal 2018 passar bra till...
Hur är Bodegas Caudalia Syrah Paal 2018 framställt?
Vinet är gjort på 100% Syrah som skördats från fält på 500 meters höjd runt San Martín de Unx, som ligger i Navarras svala och bergiga subzon Baja Montaña.
Före jäsningen macereras frukten försiktigt vid låg temperatur för att musten ska kunna absorbera extra färg och fruktaromer från druvskalen. Jäsningen sker i betongtankar med fruktförstärkande temperaturkontroll, varefter vinet mognar i 24 månader i en kombination av (80%) betongtankar och (20%) 500 liters franska ekfat.
Druvor
SyrahOm Bodegas Caudalia
“Vores filosofi er, i respekt for jorden og miljøet omrking os, at lade hver enkelt druesort udtrykke sig maksimalt”
Vi hittar det lilla vineriet Bodegas Caudalia 500 meter upp i Navarra-subzonen Baja Montana, där de två ägarna, Ivan Lopez Barco och Raquel Grandival Allende, har ägnat sig åt ekologisk odling av endast 8 hektar med rödvinsdruvorna Syrah, Garnacha, Graciano och Tempranillo.
Klimatet är svalt för Navarra. Påverkan från Pyrenéerna och Atlanten är tydlig och ger en långsammare druvmognad, vilket resulterar i viner med stor aromatisk finess och klassisk druvtypicitet.
I källaren framhäver vinmakaren Raquel Grandival Allende terroirens unika karaktär genom att låta musten spontanjäsa med de naturligt förekommande jäststammarna, och valet av relativt stora franska ekfat, mellan 400 och 500 liter, tjänar till att bevara vinernas autentiska och druvtypiska uttryck.
Vindata
Druvor
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning














