



Bodegas Caudalia Syrah Paal 2020
"Kan misstas för Crozes Hermitage av hög kvalitet."
- Kyparn, är det Cornas i mitt glas? År efter år spelar detta röda vin trick på kritikerna som felaktigt gissar på stora norra Rhône ... Tills de ser priset och gapar!
Paal Syrah 2020 skördas 500 meter upp i Navarras berg och för norra Spanien så nära norra Rhône att det lika gärna skulle kunna vara dyrbara Cornas eller dyra Hermitage i flaskan!
Vinmakaren Raquel Grandival Allende gör Spaniens bästa Syrah köp från druvor från steniga toppfält i Baja Montaña - och även om Paal är bortskämd i källaren i dyra franska fat, hålls priset under motsvarande norra Rhône ... Magi!
.......
Njut av den till pepparstek, vilt, anka, biffar, matiga tapas, lamm och mogna ostar. Servera vid 16-18°C
Hur smakar Bodegas Caudalia Syrah Paal 2020?
Redan på häll, läckert mörkt körsbärsrött med en ung lila kant ... Näsan är underbart Syrah-doftande med koncentrerade aromer av violer, vilda hallon, björnbär, peppar, peppar och mer peppar, läder, rökt kött, lagerblad, oliver, kaffe och lakrits ... Wow! I gommen, mjuk och svävande elegant med samma typ av pepprig, kryddig, mineralisk björnbärsfrukt som i Norra Rhône... Paal 2020 kulminerar i en lång och läcker avslutning där silkeslena tanniner och fatets komplexa kryddor samverkar för att lyfta kvaliteten till samma nivå som Cornas & Co... Mumsiga grejer!
Bodegas Caudalia Syrah Paal 2020 passar bra till...
Om Bodegas Caudalia
“Vores filosofi er, i respekt for jorden og miljøet omrking os, at lade hver enkelt druesort udtrykke sig maksimalt”
Vi hittar det lilla vineriet Bodegas Caudalia 500 meter upp i Navarra-subzonen Baja Montana, där de två ägarna, Ivan Lopez Barco och Raquel Grandival Allende, har ägnat sig åt ekologisk odling av endast 8 hektar med rödvinsdruvorna Syrah, Garnacha, Graciano och Tempranillo.
Klimatet är svalt för Navarra. Påverkan från Pyrenéerna och Atlanten är tydlig och ger en långsammare druvmognad, vilket resulterar i viner med stor aromatisk finess och klassisk druvtypicitet.
I källaren framhäver vinmakaren Raquel Grandival Allende terroirens unika karaktär genom att låta musten spontanjäsa med de naturligt förekommande jäststammarna, och valet av relativt stora franska ekfat, mellan 400 och 500 liter, tjänar till att bevara vinernas autentiska och druvtypiska uttryck.
Vindata
Druvor
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener
Restsöcker
Syrainnehåll