0Varukorg

Tillbaka

Bodegas Mas de Mancuso Macabeo Blanco 2023

Spanien

Spanien, Carinena

13% alk.

75 cl

1 fl. per st.
629,95 SEK
6 fl. per st.
469,95 SEK
Fråga om mängdrabatt
På lager – 2–5 dagars leveranstid
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg

Beställ före

7 timmar 23 min

så skickar vi det idag!

Bodegas Mas de Mancuso Macabeo Blanco 2023

Spanien

Spanien, Carinena

13% alk.

75 cl

Bild av författaren

Vinet beskrivs av

Thor Gottschalk Vinexpert WSET 3

"WHITE WINE OF THE YEAR" - Tim Atkin(tidl. årg.)

"97 points. An elegant white from Jorge Nevascues’ 60 year old parcel of Macabeo on the higher slopes above the village of Almonacid de la Sierra. The freshness of the area is expressed through impressive acidity while the wine’s fine, chalky texture produces a mouth-watering, morish finish. (tidl. årg.)" - Tim Atkin(tidl. årg.)

"95 points. It has an expressive and characterful nose, nothing about the oak, and with a very vibrant palate with very fine minerality, textured and with a very tasty effervescent finish." - Robert Parker(tidl. årg.)

”Jorge’s career has been meteoric...He is one of the best winemakers I have been lucky enough to meet” – Jancis Robinson.com

Supervin.se hälsar välkommen till sensationsvinet, som tidigare utropats till ”White wine of the year” av Spaniens främsta vinguru, Tim Atkin. Den prestigefyllda hyllningen, som även gav 97 poäng, tilldelades Bodegas Mas de Mancusos flaggskeppsvit.

Som om det inte vore nog finns vinet med 95 poäng från Robert Parker i Topp 10 över de bäst recenserade Macabeo-vinerna någonsin hos världens största vinrecensent.

Bak detta mästerverk till vitt vin från Aragón står den erkände vinmakaren Jorge Navascués, som – utöver sitt eget familjeprojekt Mas de Mancuso – är chefsvinmakare hos legendariska Viñedos del Contino i Rioja, där hans viner belönats med upp till 98 poäng av James Suckling.

Mas de Mancuso är Jorges personliga projekt, där han återupplivat flera gamla vingårdar och vinstockar för att frigöra deras enorma potential. Till denna toppvin handskördas noggrant utvalda Macabeo-druvor från 60 år gamla vinstockar belägna på 800 meters höjd vid Almonacid de la Sierra i Cariñena-appellationen, sydväst om Zaragoza. Här växer plantorna i skifferhaltig jord och vetter mot norr, vilket ger små, koncentrerade druvor med friskhet och mineralitet. Faktum är att varje vinstock bara ger 1,5 kg druvor.

Därför är denna specialproduktion också begränsad till cirka 1 200 flaskor, av vilka vi har skaffat nästan hälften till ett pris som borde vara omöjligt. Gillar du vanligtvis stora Chenin Blanc från Loire bör du uppleva Mas de Mancusos Macabeo-mästerverk!

1 fl. per st.
629,95 SEK
6 fl. per st.
469,95 SEK
Fråga om mängdrabatt
På lager – 2–5 dagars leveranstid
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg

Beställ före

7 timmar 23 min

så skickar vi det idag!

Recensioner av Bodegas Mas de Mancuso Macabeo Blanco 2023

97 Point(tidigare årgång)

Tim Atkin

An elegant white from Jorge Nevascues’ 60 year old parcel of Macabeo on the higher slopes
above the village of Almonacid de la Sierra. The wine is fermented in stainless steel and
then spends over a year in 500L Austrian oak. A complex nose of white pepper, chamomile
and stone fruit leads to a waxy, lemony palate that offers lovely weight following some skin
maceration and lees work. The freshness of the area is expressed through impressive acidity
while the wine’s fine, chalky texture produces a mouth-watering, morish finish. 2024 - 2026

95 Point(tidigare årgång)

Robert Parker

The white 2021 Mas de Mancuso Macabeo was produced the same way the whites have always been produced in the zone, with short skin contact (two days) and long aging in 500-liter oak barrels (18 months), but the barrels are top quality and are quite neutral by now, as they have been well-seasoned by past vintages. It comes from the highest vines in the village from a plot at 800 meters in altitude, harvested early in a cooler year. It has an expressive and characterful nose, nothing about the oak, and with a very vibrant palate with very fine minerality, textured and with a very tasty effervescent finish. The wine has a very moderate 12% alcohol and a pH of 3.1 and 7.2 grams of acidity, previously unseen parameters. This wine has never been as fresh as this, and it has a lot of finesse. It should age nicely in bottle. 1,250 bottles were filled in October 2023.

Hur smakar Bodegas Mas de Mancuso Macabeo Blanco 2023?

Bild av författaren

Vinet beskrivs av

Thor Gottschalk Vinexpert WSET 3

Mas de Mancuso Macabeo 2023 öppnar med en intensiv och komplex doft, där lager på lager av mogna, fylliga persikor, aprikoser och bakade äpplen möter spännande toner av vitpeppar, kamomill, rostat bröd, bivax och rök från den långa "sur lie"-lagringen på franska ekfat. I munnen är vinet djupt och samtidigt ultrafriskt med ett verkligt mineraliskt kraftfält av salt citron, gula äpplen och vilda örter, vars uttryck kan påminna om stor Chenin Blanc från Loire. Eftersmaken är ett långt, delikat samspel mellan frukt, mineralitet och diskreta fatkryddor. Ett fenomenalt vitt vin som väl förtjänat titeln Årets vita vin i Spanien av Tim Atkin. Här får du verkligen se hur stor Macabeo kan vara i rätt händer. Drick nu eller lagra 8–10 år från skördeåret.

Smaknoter

Tasting Note Icon

Aprikos

Tasting Note Icon

Fänkål

Tasting Note Icon

Flintesten

Tasting Note Icon

Gröna äpplen

Tasting Note Icon

Toast

Smakprofil

Mycket torr

Söt

Mycket lätt

Mycket kraftig

Mycket mjuk

Mycket tanninrik

Bodegas Mas de Mancuso Macabeo Blanco 2023 passar bra till...

Hur är Bodegas Mas de Mancuso Macabeo Blanco 2023 framställt?

Vinet är framställt på 100 % Macabeo från 60 år gamla vinstockar belägna på 800 meters höjd vid Almonacid de la Sierra i Cariñena. Här växer plantorna i skifferhaltig jord och är nordligt exponerade, vilket ger små, koncentrerade druvor med fräschör och mineralisk karaktär. Druvorna handskördas med noggrann selektering av klasar och bär, och endast 1,5 kg skördas per vinstock. Efter två dagars skalkontakt pressas musten varsamt och sätts till spontan jäsning med de naturliga jästcellerna. Jäsningen påbörjas i betongtankar och avslutas i ekfat, varefter vinet lagras på 500-liters österrikiska ekfat från 2018 på sina fina jästrester fram till buteljering.

Lagringstyp

Fat-/ Ekfatslagring

Vindata

Vinet kommer från

Årgång

2023

Innehåll

75 cl

Alkohol-%

13 %

Servering

10–12 °C

Lagringspotential

8–10 år från skördeåret

Lagring

Fat-/ Ekfatslagring

Förslutning

Kork

Förpackning

6 st. kartong

Allergener

Svaveldioxid / Sulfiter
Liknande produkter