0Varukorg

Tillbaka

Bodegas Mas de Mancuso Macabeo Blanco 2023

Spanien

Spanien, Carinena

13% alk.

75 cl

1 fl. per st.
629,95 SEK
BÄSTA PRIS
6 fl. per st.
309,95 SEK
Fråga om mängdrabatt
På lager – 2–5 dagars leveranstid
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
96 Point James Suckling
#27 - TOP 100 WINES OF SPAIN 2025 James Suckling
96 Point Vin.connaisseur
Value: ★★★★★★ 6/6 Vin.connaisseur
95 Point Vinonyme
Value: ★★★★★ Vinonyme
94 Point Mad og Monopolet

Beställ före

1 timmar 27 min

så skickar vi det idag!

Bodegas Mas de Mancuso Macabeo Blanco 2023

Spanien

Spanien, Carinena

13% alk.

75 cl

Bild av författaren

Vinet beskrivs av

Thor Gottschalk Vinexpert WSET 3

"97 points. WHITE WINE OF THE YEAR | An elegant white from Jorge Nevascues’ 60 year old parcel of Macabeo on the higher slopes above the village of Almonacid de la Sierra. " - Tim Atkin(tidl. årg.)

"96 points. It shows impressive clarity and finesse, with precise balance. " - James Suckling

"96 point. Klassekøb! ... Tekstur som hvid Bourgogne, men med spansk sol og friskhed. Value ★★★★★★ 6/6 (ved DKK 304,95)" - Vin.connaisseur

"95 points. It has an expressive and characterful nose, nothing about the oak, and with a very vibrant palate with very fine minerality..." - Robert Parker(tidl. årg.)

"95 point. Finishen er kompleks, svævende, levende ... Det smager virkelig, virkelig godt." - Vinonyme

"94 point.... i en blindsmagning kunne jeg godt have gættet på stor Bourgogne. " - Mad og Monopolet

Supervin välkomnar sensationsvinet, som tidigare utropats till ”White wine of the year” av Spaniens främsta vinguru, Tim Atkin. Den prestigefyllda hyllningen, som även gav 97 poäng, tillföll Bodegas Mas de Mancusos flaggskeppsvit.

Som om det inte vore nog ligger vinet med 95 poäng från Robert Parker i topp 10 över de mest välrecenserade Macabeo-vinerna någonsin hos världens största vinrecensent.

Bak detta mästerverk till vitt vin från Aragón står den erkände vinmakaren Jorge Navascués, som – förutom sitt eget familjeprojekt Mas de Mancuso – är huvudvinmakare hos legendariska Viñedos del Contino i Rioja, där hans viner belönats med upp till 98 poäng av James Suckling.

”Jorge’s career has been meteoric...He is one of the best winemakers I have been lucky enough to meet” – Jancis Robinson.com

Mas de Mancuso är Jorges personliga projekt, där han återupplivat flera gamla vingårdar och vinstockar för att frigöra deras enorma potential. Till detta toppvin handskördas noggrant utvalda Macabeo-druvor från 60 år gamla vinstockar belägna på 800 meters höjd vid Almonacid de la Sierra i Cariñena-appellationen sydväst om staden Zaragoza. Här växer plantorna i skifferhaltig jord med norrläge, vilket ger små, koncentrerade druvor med friskhet och mineralitet. Faktum är att varje vinstock endast ger 1,5 kg druvor.

Därför begränsas denna specialproduktion till ungefär 1200 flaskor, varav vi skaffat nästan hälften till ett pris som borde vara omöjligt. Om du vanligtvis uppskattar stor Chenin Blanc från Loire bör du uppleva Mas de Mancusos Macabeo‑mästerverk!

1 fl. per st.
629,95 SEK
BÄSTA PRIS
6 fl. per st.
309,95 SEK
Fråga om mängdrabatt
På lager – 2–5 dagars leveranstid
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
96 Point James Suckling
#27 - TOP 100 WINES OF SPAIN 2025 James Suckling
96 Point Vin.connaisseur
Value: ★★★★★★ 6/6 Vin.connaisseur
95 Point Vinonyme
Value: ★★★★★ Vinonyme
94 Point Mad og Monopolet

Beställ före

1 timmar 27 min

så skickar vi det idag!

Recensioner av Bodegas Mas de Mancuso Macabeo Blanco 2023

96 Point

James Suckling

This has a very subtle nose of pollen, chamomile and apples. The palate is precise and medium- to full-bodied, chiseled and elegant, with a tightly wound yet expressive character. It shows impressive clarity and finesse, with precise balance. Drink now.

#27 - TOP 100 WINES OF SPAIN 2025

James Suckling

96 Point

Vin.connaisseur

Klassekøb! En kompleks, fadgæret Macabeo med duft af citrus, fersken, honning og ristet nød. Tekstur som hvid Bourgogne, men med spansk sol og friskhed. Fyldig, cremet og med lang saltet finish. 1 stk 409,95 / 6 stk 304,95

Value: ★★★★★★ 6/6

Vin.connaisseur

95 Point

Vinonyme

Det her er som at drikke noget uden jordforbindelse. Det er så fint fyldt af flygtige blomster, et strejf af frisk æbleskræl og saften fra en moden nektarin, der glider stille ind. Teksturen er blød og cremet, syren lav og helt underspillet – men mineraliteten står frem, rent som det klareste kildevand. Finishen er kompleks, svævende, levende. Altså jeg må sige, at få så syrefattig en vin til at stå i perfekt balance er en kunst, og her lykkes det. Den bliver ved med at løfte sig, lag på lag. Det smager virkelig, virkelig godt.

Value: ★★★★★

Vinonyme

94 Point

Mad og Monopolet

Det er en ufattelig flot vin - gamle vinstokke, lokal spansk drue (Macabeo) og en imponerende flot duft - modne gule æbler, abrikos, mango, toast, honning og eg. Den har fået en del kærlighed på fad, som viser sig i både duften og smagen. I munden er den fyldig, cremet, blød og fyldt med frugtsødme - i en blindsmagning kunne jeg godt have gættet på stor Bourgogne. 1 fl. pr. stk. 409,95 DKK / BEDSTE PRIS 6 fl. pr. stk. 199,95 DKK

97 Point(tidigare årgång)

Tim Atkin

An elegant white from Jorge Nevascues’ 60 year old parcel of Macabeo on the higher slopes
above the village of Almonacid de la Sierra. The wine is fermented in stainless steel and
then spends over a year in 500L Austrian oak. A complex nose of white pepper, chamomile
and stone fruit leads to a waxy, lemony palate that offers lovely weight following some skin
maceration and lees work. The freshness of the area is expressed through impressive acidity
while the wine’s fine, chalky texture produces a mouth-watering, morish finish. 2024 - 2026

WHITE WINE OF THE YEAR (tidigare årgång)

Tim Atkin

95 Point(tidigare årgång)

Robert Parker

The white 2021 Mas de Mancuso Macabeo was produced the same way the whites have always been produced in the zone, with short skin contact (two days) and long aging in 500-liter oak barrels (18 months), but the barrels are top quality and are quite neutral by now, as they have been well-seasoned by past vintages. It comes from the highest vines in the village from a plot at 800 meters in altitude, harvested early in a cooler year. It has an expressive and characterful nose, nothing about the oak, and with a very vibrant palate with very fine minerality, textured and with a very tasty effervescent finish. The wine has a very moderate 12% alcohol and a pH of 3.1 and 7.2 grams of acidity, previously unseen parameters. This wine has never been as fresh as this, and it has a lot of finesse. It should age nicely in bottle. 1,250 bottles were filled in October 2023.

Hur smakar Bodegas Mas de Mancuso Macabeo Blanco 2023?

Bild av författaren

Vinet beskrivs av

Thor Gottschalk Vinexpert WSET 3

Mas de Mancuso Macabeo 2023 öppnar med en intensiv och komplex doft, där lager på lager av mogna, fylliga persikor, aprikoser och bakade äpplen möter spännande toner av vitpeppar, kamomill, rostat bröd, bivax och rök från den långa "sur lie"-lagringen på franska ekfat. I munnen är vinet djupt och samtidigt ultrafriskt med ett verkligt mineraliskt kraftfält av salt citron, gula äpplen och vilda örter, vars uttryck kan påminna om stor Chenin Blanc från Loire. Eftersmaken är ett långt, delikat samspel mellan frukt, mineralitet och diskreta fatkryddor. Ett fenomenalt vitt vin som väl förtjänat titeln Årets vita vin i Spanien av Tim Atkin. Här får du verkligen se hur stor Macabeo kan vara i rätt händer. Drick nu eller lagra 8–10 år från skördeåret.

Smaknoter

Smakprofil

Mycket torr

Söt

Mycket lätt

Mycket kraftig

Mycket mjuk

Mycket tanninrik

Bodegas Mas de Mancuso Macabeo Blanco 2023 passar bra till...

Hur är Bodegas Mas de Mancuso Macabeo Blanco 2023 framställt?

Vinet är framställt på 100 % Macabeo från 60 år gamla vinstockar belägna på 800 meters höjd vid Almonacid de la Sierra i Cariñena. Här växer plantorna i skifferhaltig jord och är nordligt exponerade, vilket ger små, koncentrerade druvor med fräschör och mineralisk karaktär. Druvorna handskördas med noggrann selektering av klasar och bär, och endast 1,5 kg skördas per vinstock. Efter två dagars skalkontakt pressas musten varsamt och sätts till spontan jäsning med de naturliga jästcellerna. Jäsningen påbörjas i betongtankar och avslutas i ekfat, varefter vinet lagras på 500-liters österrikiska ekfat från 2018 på sina fina jästrester fram till buteljering.

Lagringstyp

Fat-/ Ekfatslagring

Om Bodegas Mas de Mancuso

”Jorge’s career has been meteoric...He is one of the best winemakers I have been lucky enough to meet” – Jancis Robinson.com

Jorge Nevascués – “Winemaker of the Year“ . “As the winemaker at his family’s estate Mas de Mancuso, Jorge is already responsible for some of the most outstanding wines in Cariñena and Aragón.” – Tim Atkin

Byd velkommen til Jorge Nevascués - er en af Spaniens mest respekterede ønologer og tredje generation i en familie af vinmagere fra Aragón. Udråbt til et regulært vingeni af Jancis Robinson og senest kåret til ”Winemaker of the year” af Master of Wine, Tim Atkin. Så er tonen ligesom slået an.

Jorge er idémanden bag Mas de Mancuso, hvor han driver et kompromisløst terroir-fokuseret projekt i Almonacid de la Sierra, i den for mange ukendte appellation, DO Cariñena. For dem, der ikke er inde i Aragóns lokalgeografi, så befinder vi os godt tre timers kørsel ind i landet fra Barcelona.

Her arbejder Jorge og hans team med tudsegamle vinstokke, nogle op til 70 år gamle, plantet i 600–700 meters højde på skifer- og kalkholdige jorde. Alt arbejde i marken foregår med håndkraft, og ingen form for kunstig gødning anvendes – respekten for naturen og vinplanterne er i højsædet.

Selvom Mas de Mancuso høster imponerende ratings Robert Parker, James Suckling og Guía Peñin, så er Jorge måske mest kendt for sin rolle som feteret chefvinmager hos Viñedos del Contino, hvor han er manden bag nogle af Riojas mest ikoniske vine – flere af dem hædret med op til 98 point hos James Suckling.

Jorge Navascués hører til blandt Spaniens mest visionære fortolkere af Garnacha-druen som i øjeblikket er et kæmpe hit på den international vinscene. Han har dog været i gang de seneste 25 år og har viet en stor del af sit liv til at dygtiggøre sig i lige netop denne drue.

Hvor mange producenter i det varme Cariñena stræber efter kraft og volumen, søger Navascués i stedet transparens, friskhed og finesse. Hans stil minder mere om Bourgogne end om Châteauneuf-du-Pape, med deres elegante parfumerede frugt, luftige struktur og fine, kalkede mineralitet. Gæringen foregår med spontan gæring og delvis hele klaser i betonkar for at bevare vinens energi og florale karakter. Modningen sker i store, neutrale fade og cementtanke, hvor træet ikke får lov til at overdøve terroirets stemme. Under jorden i de historiske kældre fra det 15. århundrede hviler vinene ved konstant temperatur og fugtighed – helt uden moderne teknologi.

Mas de Mancuso-serien er Jorge Nevascués’ flagskibsvine og omfatter desuden også en hvidvin på Macabeo, der blev kåret til ”White wine of the year” hos Tim Atkin med 97 points. Er du til value i verdensklasse, så kast dig rolig ud i Jorges ”Cutio”-vine, der høster Parker-ratings på op til 93 points og samtidig holder deres priser LANGT under 100 kroner.

Vindata

Vinet kommer från

Årgång

2023

Innehåll

75 cl

Alkohol-%

13 %

Servering

10–12 °C

Lagringspotential

8–10 år från skördeåret

Lagring

Fat-/ Ekfatslagring

Förslutning

Kork

Förpackning

6 st. kartong

Allergener

Svaveldioxid / Sulfiter
Liknande produkter