





Broccardo Barolo I Tre Pais 2021
Broccardo - kungen av den kungliga årgången 2021!
Mikrohuset Broccardo dominerar totalt i toppen av Decanters gigantiska blindprovningstävling "Decanter World Wine Awards" där de har den bästa Barolo (San Piestro) tätt följt av "I Tre Pais" som får hela 96 poäng! En enorm milstolpe för toppvinet, som når sin topp i en årgång som lovar att bli en av de största under det nya millenniet! Titta bara på vad recensenterna säger om årgång 2021.
"Barolo-årgången 2021 ser ut som ett landmärkesår." - James Suckling
"Tvåtusen tjugoett är en superb årgång för Barolo ..." - Antonio Galloni
"Årgången 2021 kan grupperas med 2001, 2010 och 2016 som en av de bästa sedan början av det nya millenniet" - Robert Parker
"2021 - Det här är viner som varje Barolo-älskare borde ha i sin källare." - Kerin O'Keefe
I Tre Pais 2021 en dröm om en Barolo skördad med över 30 år gamla Nebbiolo vinstockar i de 3 bästa kommunerna, Monforte d'Alba, Barolo & Novello. K
Vi talar om Nebbiolo i världsklass, toppad med 24 månaders fatlagring på helt nya franska och 10 år gamla slavonska ekfat. Resultatet är en parfymerad, tryffelkomplex Barolo med tillräckligt med struktur och balans för minst 20 år i källaren!
Familjen Broccardos lilla vingård har funnits sedan 1900, och med de tre syskonen Fillipo, Federica och Laura Broccardo vid rodret kulminerar kvaliteten verkligen.
Vi måste dock redan nu varna för att vi endast tilldelas ett fåtal lådor per år. Hämta flaskor, först till kvarn gäller!
Njut av denna läckra Barolo med saftigt nötkött, lamm, vilt, svamp, rejäla pastarätter och mogna ostar. Servera vid 16-18°C
Hur smakar Broccardo Barolo I Tre Pais 2021?
I Tre Pais 2021 fyller glaset glaset med sin vackra ljusa körsbärsröda färg, som har en fin tegelsten längs kanten ... Snurra glaset och förbered dig på en himmelsk Nebbiolo-doft. Blommiga rosenblad, torkade tranbär, citrus, körsbär och saftiga smultron finns i överflöd och ger plats för komplexa toner av örter, kamfer, tjära, rök, lakrits, tryffel och kaffesump ... Vinet glider krämigt och elegant på tungan, där den nästan perfekta 2021-årgångens smala struktur toppas med saftigt smakdjup och en berusande komplexitet. Vi talar om en lärobok i Barolo med vackert integrerade tanniner och en fantastisk smaklängd som äntligen når en onormalt hög kvalitetsnivå för prisklassen! Drick nu eller spara 15-20 år från skördeåret.
Smaknoter
Plommon
Lakrits
Rök
Tjära
Tranbär
Smakprofil
Mycket torr
Söt
Mycket lätt
Mycket kraftig
Mycket mjuk
Mycket tanninrik
Broccardo Barolo I Tre Pais 2021 passar bra till...
Om Broccardo

”Broccardo har i en årrække taget det ene veltimede skridt efter det andet i retning af toppen af vinproducenter.” – Flaskehalsen
Vin och värde i världsklass… Broccardos stora internationella genombrott är ett faktum!
Vid Decanter World Wine Awards 2024, med över 18 000 deltagande viner, kommer ledande experter efter upprepade blindprovningar fram till världens 50 bästa viner.
Med imponerande 97 poäng klarade Broccardos Barolo Bricco San Pietro 2020 (som en av endast fyra italienska röda viner!) cutten till ”Best in Show Top 50 wines”.
Familjen Broccardo har tillverkat vin med bas i prestigefyllda Monforte d’Alba sedan 1900. Idag drivs det lilla vinhuset av de tre syskonen Filippo, Laura och Federica, som har fördelat uppgifterna dem emellan på följande sätt: Federica sköter vingården och källarna. Laura fungerar som exportchef, medan Filippo är vinmakare.
Familjens 13 hållbart odlade hektar sträcker sig över fyra cru-vingårdar i kommunerna Monforte d’Alba, Barolo och Novello. På de enskilda cru-vingårdarna Paiagallo, Ravera och San Giovanni odlas uteslutande Nebbiolo, medan Bricco San Pietro levererar Nebbiolo, Barbera, Dolcetto och Arneis i toppkvalitet.
I källaren har Filippo fokus på frukten, som han för fram i smakbilden genom att i första hand använda stora, smakneutrala fat. Alla Broccardos Barolo-viner från enskilda vingårdar görs enligt samma recept, så vinernas terroirmässiga karaktärsdrag och olikheter framträder med fascinerande tydlighet.
Man får inte heller glömma den eleganta och persikoaromatiska vita vinen ”Langhet”, skapad på den piemontesiska druvspecialiteten Arneis, eller Broccardos Barbera d’Alba ”Best Buy” med namnet La Martinella!
Vill du ha seriös Barolo och andra terroirtypiska piemontesiska viner, utan att behöva betala en förmögenhet, är det svårt att utse en bättre leverantör än familjen Broccardo.