
Buglioni Amarone della Valpolicella Il Lussurioso 2016
Buglionis briljanta Amarone har landat i årgång 2016, som liksom 2015 uppmärksammas med 94 poäng i Parkers Vintage Chart.
TEASER: Buligoni Ripasso 2016 får 93 poäng av James Suckling! Högsta betyg någonsin eftersom druvmaterial har återvunnits från denna lysande Amarone 2016!
Njut av den till hygge, lamm, vilträtter och nötkött - eller till ett urval mogna ostar. Servera vid 16-18°C.
Hur smakar Buglioni Amarone della Valpolicella Il Lussurioso 2016?
Djupt granatrött i glaset med eleganta aromer av mogna mörka körsbär, plommon och russin. Inslag av vanilj, kakao, tobak och lakrits från fatlagringen. Fyllig, katrinplommonliknande och intensivt fruktig i munnen. Lång och komplex avslutning med läcker russinsötma och sammetslena tanniner. Drick nu med syresättning eller spara +10 år från skördeåret.
Buglioni Amarone della Valpolicella Il Lussurioso 2016 passar bra till...
Om Buglioni

”Buglioni skuffer bare aldrig - de har en bred portefølje med masser af topvine.” – Mad & Monopolet
”Buglioni laver lækker vin. Om det er ‘almindelig’ Valpolicella, Ripasso eller Amarone.” - Flaskehalsen
"Wine is a passion for us. You have to follow nature, and you have to touch everything." – Mariano Buglioni
Det är absolut inte bara inhemska recensenter som har fått smak för Buglionis världsklassviner i Valpolicella.
I Decanters stora Valpolicella-test, där även den berömda Dal Forno är representerad, tog Buglionis flaggskepp Teste Dure mycket talande hem priset för bästa Amarone.
Succéhistorien om Cantina Buglioni börjar 1993, när Alfredo Buglioni tar över en gammal bondgård med 4 ha vinmarker i hjärtat av Valpolicella. Alfredo vet vid den här tidpunkten ingenting om vinframställning, så fram till år 2000 donerades alla druvor till omkringliggande vingårdar.
Med hjälp av experten Celestino Gaspari, som gjort vin åt Giuseppe Quintarelli, lät Alfredo och Mariano Buglioni dock bygga en vinkällare och påbörja produktionen av egna viner. År 2001 anställdes den unge toppenologen Diego Bertoni, som har förblivit Buglionis källarmästare ända fram till idag.
Efter en kommersiellt utmanande start tog familjen ett drastiskt grepp för att sprida kännedom om vinerna: i januari 2005 öppnades dörrarna till Buglionis egen vinbar i Verona, och succén blev enorm. Lokalbefolkningen fick smak för vinerna, och snart följde turisterna efter.
Idag disponerar Buglioni över 50 ekologiskt certifierade hektar i hjärtat av Valpolicella Classico. Alla druvor handskördas, men bara de bästa 40 % hamnar i Buglionis egna viner! Huvudfokus ligger naturligt på Valpolicellas klassiska vintyper som Ripasso, Recioto och Amarone, men sortimentet sträcker sig från krispiga bubblor och eleganta roséviner till supergoda vita viner – inte minst kundfavoriten Il Disperato!
Vindata
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning