
Buglioni Amarone della Valpolicella Il Lussurioso 2017
Ännu ett mästerverk från den ojämförlige Mariano Buglioni! En bombastisk Amarone som, årgång efter årgång, imponerar på både kritiker och, inte minst, Amarone-älskare. Det här är essensen av Valpolicella och vad Amarone är och borde vara!
Med 96 poängs dubbelpoäng kan ingen Valpolicella-älskare tveka - det här är Amarone i världsklass och ett absolut toppköp!
Låt det fylliga och silkeslena vinet skämma bort dina smaklökar och njut av Amarone i världsklass till ett helt annat pris än många andra liknande topproducenter i området!
----------
Njut av vinet som ett mysigt glas, till lammstek, vilträtter, grillat fläskkött och mustiga nötköttsrätter. Kan även serveras till tapas eller ett urval mogna ostar. Servera vid 16-18°C.
Hur smakar Buglioni Amarone della Valpolicella Il Lussurioso 2017?
Vinet har en intensiv rubinröd färg i glaset, med rika draperingar och en vacker glans. Nosen släpper fram de mest mogna och smakrika mörkröda körsbären, choklad, plommon och vanilj. Vid första klunken släpper det intensiva men balanserade vinet fram katrinplommon, russin, söt piptobak, en antydan till lakrits och nymald vitpeppar. En lång, intensiv avslutning med en fantastisk sötma av torkad frukt och tanniner som slickar tungan ren i slutet. Drick nu med syresättning eller spara +10 år från skördeåret.
Buglioni Amarone della Valpolicella Il Lussurioso 2017 passar bra till...
Om Buglioni

”Buglioni skuffer bare aldrig - de har en bred portefølje med masser af topvine.” – Mad & Monopolet
”Buglioni laver lækker vin. Om det er ‘almindelig’ Valpolicella, Ripasso eller Amarone.” - Flaskehalsen
"Wine is a passion for us. You have to follow nature, and you have to touch everything." – Mariano Buglioni
Det är absolut inte bara inhemska recensenter som har fått smak för Buglionis världsklassviner i Valpolicella.
I Decanters stora Valpolicella-test, där även den berömda Dal Forno är representerad, tog Buglionis flaggskepp Teste Dure mycket talande hem priset för bästa Amarone.
Succéhistorien om Cantina Buglioni börjar 1993, när Alfredo Buglioni tar över en gammal bondgård med 4 ha vinmarker i hjärtat av Valpolicella. Alfredo vet vid den här tidpunkten ingenting om vinframställning, så fram till år 2000 donerades alla druvor till omkringliggande vingårdar.
Med hjälp av experten Celestino Gaspari, som gjort vin åt Giuseppe Quintarelli, lät Alfredo och Mariano Buglioni dock bygga en vinkällare och påbörja produktionen av egna viner. År 2001 anställdes den unge toppenologen Diego Bertoni, som har förblivit Buglionis källarmästare ända fram till idag.
Efter en kommersiellt utmanande start tog familjen ett drastiskt grepp för att sprida kännedom om vinerna: i januari 2005 öppnades dörrarna till Buglionis egen vinbar i Verona, och succén blev enorm. Lokalbefolkningen fick smak för vinerna, och snart följde turisterna efter.
Idag disponerar Buglioni över 50 ekologiskt certifierade hektar i hjärtat av Valpolicella Classico. Alla druvor handskördas, men bara de bästa 40 % hamnar i Buglionis egna viner! Huvudfokus ligger naturligt på Valpolicellas klassiska vintyper som Ripasso, Recioto och Amarone, men sortimentet sträcker sig från krispiga bubblor och eleganta roséviner till supergoda vita viner – inte minst kundfavoriten Il Disperato!
Vindata
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning