
Buglioni Amarone della Valpolicella Il Lussurioso 2018
Även i den mindre gynnsamma årgången 2017 lyckades Mariano Buglionis Amarone få dubbla 96 poäng och vinna testet bland de +450 kronvinerna. Nu är hans senaste mästerverk superårgången 2018, som av Robert Parker fått omdömet "Outstanding".
Buglionis framgångar är långt ifrån en tillfällighet. De arbetar mycket hårt i källaren och hans Amarone genomgår hela 30 månaders fatlagring - det är ett halvt år längre än världens dyraste Amarone, Dal Forno Romagna!
Se fram emot en bombastisk Amarone i ditt glas som imponerar på både kritiker och Amarone-älskare, årgång efter årgång. Detta är kärnan i Valpolicella och vad Amarone är och borde vara!
Låt det rika och silkeslena vinet skämma bort dina smaklökar och njut av Amarone i världsklass till ett helt annat pris än många andra liknande topproducenter i området!
Njut av vinet som ett mysigt glas, lammstek, vilträtter, grillat fläsk och rejäla nötköttsrätter. Kan även serveras till tapas eller ett urval mogna ostar. Servera vid 16-18°C.
Hur smakar Buglioni Amarone della Valpolicella Il Lussurioso 2018?
Redan när man häller upp kan man känna att det är stor Amarone i glaset - intensiv rubinröd färg med rika gardiner och en vacker glans. Nosen börjar med perfekt mogna mörkröda körsbär, Valrhona-choklad, saftiga plommon och vaniljstång. Vid första klunken detonerar det intensiva vinet i ett smakfyrverkeri av katrinplommon, russin, söt piptobak, en aning lakrits och nymald vitpeppar. Luxury Amarone avslutar med en lång, intensiv eftersmak med underbar sötma av torkad frukt och tanniner som slickar tungan ren i slutet. Bravissimo! Drick nu med syresättning eller spara +10 år från skördeåret.
Buglioni Amarone della Valpolicella Il Lussurioso 2018 passar bra till...
Om Buglioni

”Buglioni skuffer bare aldrig - de har en bred portefølje med masser af topvine.” – Mad & Monopolet
”Buglioni laver lækker vin. Om det er ‘almindelig’ Valpolicella, Ripasso eller Amarone.” - Flaskehalsen
"Wine is a passion for us. You have to follow nature, and you have to touch everything." – Mariano Buglioni
Det är absolut inte bara inhemska recensenter som har fått smak för Buglionis världsklassviner i Valpolicella.
I Decanters stora Valpolicella-test, där även den berömda Dal Forno är representerad, tog Buglionis flaggskepp Teste Dure mycket talande hem priset för bästa Amarone.
Succéhistorien om Cantina Buglioni börjar 1993, när Alfredo Buglioni tar över en gammal bondgård med 4 ha vinmarker i hjärtat av Valpolicella. Alfredo vet vid den här tidpunkten ingenting om vinframställning, så fram till år 2000 donerades alla druvor till omkringliggande vingårdar.
Med hjälp av experten Celestino Gaspari, som gjort vin åt Giuseppe Quintarelli, lät Alfredo och Mariano Buglioni dock bygga en vinkällare och påbörja produktionen av egna viner. År 2001 anställdes den unge toppenologen Diego Bertoni, som har förblivit Buglionis källarmästare ända fram till idag.
Efter en kommersiellt utmanande start tog familjen ett drastiskt grepp för att sprida kännedom om vinerna: i januari 2005 öppnades dörrarna till Buglionis egen vinbar i Verona, och succén blev enorm. Lokalbefolkningen fick smak för vinerna, och snart följde turisterna efter.
Idag disponerar Buglioni över 50 ekologiskt certifierade hektar i hjärtat av Valpolicella Classico. Alla druvor handskördas, men bara de bästa 40 % hamnar i Buglionis egna viner! Huvudfokus ligger naturligt på Valpolicellas klassiska vintyper som Ripasso, Recioto och Amarone, men sortimentet sträcker sig från krispiga bubblor och eleganta roséviner till supergoda vita viner – inte minst kundfavoriten Il Disperato!
Vindata
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning