





Buglioni Amarone della Valpolicella Classico Il Lussurioso 2019 ØKO
2 timmar passerade efter att vi skickade ett nyhetsmail Buglionis Amarone och det var slutsålt
Nu har du chansen att smaka på den nya årgången 2019 av Buglionis lyxiga Amarone "Il Lussurioso". Kvaliteten har aldrig varit bättre och under de två senaste årgångarna har vinet fått flera 96-poängare av kritikerna. Blir det ett hattrick under 2019? Eller behöver vi kanske gå ännu högre?
Buglionis framgångar är långt ifrån en tillfällighet. Han arbetar mycket hårt i källaren och hans Amarone genomgår hela 30 månaders fatlagring - det är ett halvt år längre än världens dyraste Amarone, Dal Forno Romano!
Se fram emot en bombastisk Amarone i ditt glas som imponerar på både kritiker och Amarone-älskare, årgång efter årgång. Detta är kärnan i Valpolicella och vad Amarone är och borde vara!
Njut av vinet som ett mysigt glas, lammstek, vilträtter, grillat fläsk och rejäla nötköttsrätter. Kan även serveras till tapas eller ett urval mogna ostar. Servera vid 16-18°C.
Hur smakar Buglioni Amarone della Valpolicella Classico Il Lussurioso 2019 ØKO?
I glaset presenterar sig amaronen med en djup och tät körsbärsröd färg som lämnar feta gardiner vid kanten. Nosen avslöjar omedelbart att detta är en stor och seriös Amarone... Saftiga svarta körsbär, plommon och björnbär lindas in i fatkryddade toner av Valrhona-choklad, mokka och Tahiti-vanilj. Vinet landar i munnen med en underbar rikedom och fruktkoncentration som levererar hela Amarone-paketet ... Katrinplommon, russin, söt piptobak, en aning lakrits och nymald peppar dominerar smaken som dröjer sig kvar långt efter varje klunk. En mästerlig Amarone med en perfekt balans av torkad fruktsötma, fatkryddor och silkeslena tanniner som slickar tungan ren i slutet. Bravissimo! Drick nu med syresättning eller spara +10 år från skördeåret.
Buglioni Amarone della Valpolicella Classico Il Lussurioso 2019 ØKO passar bra till...
Om Buglioni

”Buglioni skuffer bare aldrig - de har en bred portefølje med masser af topvine.” – Mad & Monopolet
”Buglioni laver lækker vin. Om det er ‘almindelig’ Valpolicella, Ripasso eller Amarone.” - Flaskehalsen
"Wine is a passion for us. You have to follow nature, and you have to touch everything." – Mariano Buglioni
Det är absolut inte bara inhemska recensenter som har fått smak för Buglionis världsklassviner i Valpolicella.
I Decanters stora Valpolicella-test, där även den berömda Dal Forno är representerad, tog Buglionis flaggskepp Teste Dure mycket talande hem priset för bästa Amarone.
Succéhistorien om Cantina Buglioni börjar 1993, när Alfredo Buglioni tar över en gammal bondgård med 4 ha vinmarker i hjärtat av Valpolicella. Alfredo vet vid den här tidpunkten ingenting om vinframställning, så fram till år 2000 donerades alla druvor till omkringliggande vingårdar.
Med hjälp av experten Celestino Gaspari, som gjort vin åt Giuseppe Quintarelli, lät Alfredo och Mariano Buglioni dock bygga en vinkällare och påbörja produktionen av egna viner. År 2001 anställdes den unge toppenologen Diego Bertoni, som har förblivit Buglionis källarmästare ända fram till idag.
Efter en kommersiellt utmanande start tog familjen ett drastiskt grepp för att sprida kännedom om vinerna: i januari 2005 öppnades dörrarna till Buglionis egen vinbar i Verona, och succén blev enorm. Lokalbefolkningen fick smak för vinerna, och snart följde turisterna efter.
Idag disponerar Buglioni över 50 ekologiskt certifierade hektar i hjärtat av Valpolicella Classico. Alla druvor handskördas, men bara de bästa 40 % hamnar i Buglionis egna viner! Huvudfokus ligger naturligt på Valpolicellas klassiska vintyper som Ripasso, Recioto och Amarone, men sortimentet sträcker sig från krispiga bubblor och eleganta roséviner till supergoda vita viner – inte minst kundfavoriten Il Disperato!
Vindata
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Förslutning
Förpackning
Allergener
Restsöcker
Syrainnehåll