
Buglioni L'Amarone 2012 - Magnum
1,5 liter Amarone 2012 från Buglioni - levereras i trälåda
Buglioni är en av de små producenter som levererar toppkvalitet - utan att de stora internationella kritikerna har upptäckt dem ännu. Detta har vanligtvis fördelen att priset är mer än rimligt jämfört med mer kända hus.
Under 2013/2014 letade vi länge och väl efter en topp-Amarone till ett humant pris, provade otaliga och förkastade de flesta - tills Lambrusco-producenten Medicis exportchef Ermens Scardova rekommenderade Buglioni.
Ägaren Mariano Buglioni är en uppstickare som är bland de bästa trots att han bara startade runt 2000. Hans Amarones - de blir bara bättre och bättre årgång för årgång.
Vi älskar dem, våra kunder älskar dem och italienarna älskar dem. Buglionis Amarone Riserva 2007 har utsetts till Italiens bästa vin under 5 år i en blindprovning av 2269 viner - provade av 105 experter.
Dyyyyyb, svart färg, rik bouquet av bär, russin och toner av choklad och fat. Smaken är mer än koncentrerad med en sällan skådad intensiv fyllig frukt som kommer som ett godståg. Men så elegant, balanserat och utsökt att det ger varje recensent gåshud. En vinstil där balansen mellan frukt, sötma och tanniner är så konsekvent uppnådd att vi på Supervin bugar oss i respekt.
När det gäller stor Amarone är Buglioni det bästa valet av alla.
Försiktigt, det är så gott att du inte märker att alkoholhalten är så hög som 17,00%, vilket understryker att det här är ett kraftpaket i en klass för sig.
Supervin unik garanti:
Vi erbjuder oss att ta tillbaka vinet på vår bekostnad och återbetala hela betalningen - även för den första öppnade flaskan om du inte är nöjd med kvaliteten (max. 1 månad efter leverans. efter leverans).
Om Buglioni

”Buglioni skuffer bare aldrig - de har en bred portefølje med masser af topvine.” – Mad & Monopolet
”Buglioni laver lækker vin. Om det er ‘almindelig’ Valpolicella, Ripasso eller Amarone.” - Flaskehalsen
"Wine is a passion for us. You have to follow nature, and you have to touch everything." – Mariano Buglioni
Det är absolut inte bara inhemska recensenter som har fått smak för Buglionis världsklassviner i Valpolicella.
I Decanters stora Valpolicella-test, där även den berömda Dal Forno är representerad, tog Buglionis flaggskepp Teste Dure mycket talande hem priset för bästa Amarone.
Succéhistorien om Cantina Buglioni börjar 1993, när Alfredo Buglioni tar över en gammal bondgård med 4 ha vinmarker i hjärtat av Valpolicella. Alfredo vet vid den här tidpunkten ingenting om vinframställning, så fram till år 2000 donerades alla druvor till omkringliggande vingårdar.
Med hjälp av experten Celestino Gaspari, som gjort vin åt Giuseppe Quintarelli, lät Alfredo och Mariano Buglioni dock bygga en vinkällare och påbörja produktionen av egna viner. År 2001 anställdes den unge toppenologen Diego Bertoni, som har förblivit Buglionis källarmästare ända fram till idag.
Efter en kommersiellt utmanande start tog familjen ett drastiskt grepp för att sprida kännedom om vinerna: i januari 2005 öppnades dörrarna till Buglionis egen vinbar i Verona, och succén blev enorm. Lokalbefolkningen fick smak för vinerna, och snart följde turisterna efter.
Idag disponerar Buglioni över 50 ekologiskt certifierade hektar i hjärtat av Valpolicella Classico. Alla druvor handskördas, men bara de bästa 40 % hamnar i Buglionis egna viner! Huvudfokus ligger naturligt på Valpolicellas klassiska vintyper som Ripasso, Recioto och Amarone, men sortimentet sträcker sig från krispiga bubblor och eleganta roséviner till supergoda vita viner – inte minst kundfavoriten Il Disperato!
Vindata
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Förslutning