0Varukorg

Tillbaka

Buglioni L´Amarone 2018 MAGNUM

Italien

Italien, Veneto

16% alk.

150 cl

1 fl. per st.
1 949,95 SEK
4 fl. per st.
1 394,95 SEK
Slutsålt
Fråga om mängdrabatt
Slutsålt
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
96 Point (2017) Flaskehalsen
96 Point (2017) Winewherever, Rasmus Christensen
90-93 Point (2017) Houlberg
92 Point (2017) Vinhulen.dk
92 Point (2017) Mad og Monopolet
4,3⭐ Vivino

Beställ före

7 timmar 7 min

så skickar vi det idag!

Buglioni L´Amarone 2018 MAGNUM

Italien

Italien, Veneto

16% alk.

150 cl

"96 point. TESTVINDER OVER 450 kr" - Flaskehalsen(tidl. årg.)

"96 point. En vel balanceret powervin." - Winewherever, Rasmus Christensen(tidl. årg.)

Även i den mindre gynnsamma årgången 2017 lyckades Mariano Buglionis Amarone få dubbla 96 poäng och är testvinnare bland de +450 kronvinerna. Nu är hans senaste mästerverk superårgången 2018, som av Robert Parker fått omdömet "Outstanding". Här i en imponerande och festlig magnumflaska som garanterat kommer att göra alla runt bordet glada.

Buglionis framgångar är långt ifrån en tillfällighet. Han arbetar hårt i källaren och hans Amarone genomgår 30 månaders fatlagring - det är ett halvår längre än världens dyraste Amarone, Dal Forno Romagna!

Se fram emot en bombastisk Amarone i ditt glas som imponerar på både kritiker och Amarone-älskare, årgång efter årgång. Detta är kärnan i Valpolicella och vad Amarone är och borde vara!

Låt det rika och silkeslena vinet skämma bort dina smaklökar och njut av Amarone i världsklass till ett helt annat pris än många andra liknande topproducenter i området!

Njut av vinet som ett mysigt glas, lammstek, vilträtter, grillat fläsk och rejäla nötköttsrätter. Kan även serveras till tapas eller ett urval mogna ostar. Servera vid 16-18°C.

1 fl. per st.
1 949,95 SEK
4 fl. per st.
1 394,95 SEK
Slutsålt
Fråga om mängdrabatt
Slutsålt
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
96 Point (2017) Flaskehalsen
96 Point (2017) Winewherever, Rasmus Christensen
90-93 Point (2017) Houlberg
92 Point (2017) Vinhulen.dk
92 Point (2017) Mad og Monopolet
4,3⭐ Vivino

Beställ före

7 timmar 7 min

så skickar vi det idag!

Recensioner av Buglioni L´Amarone 2018 MAGNUM

96 Point (2017)

Flaskehalsen

96 Point (2017)

Winewherever, Rasmus Christensen

90-93 Point (2017)

Houlberg

92 Point (2017)

Vinhulen.dk

92 Point (2017)

Mad og Monopolet

4,3⭐

Vivino

96 Point(tidigare årgång)

Flaskehalsen

TESTVINDER OVER 450 KR...Det her er en Amarone, der bare fungerer så perfekt og smager så lækkert, at den opfylder alle de drømme, man kan have til den slags. Alkoholprocenten er høj, men de 16,5% virker ikke voldsomt, for her er stadig masser af plads til nuancer og kompleksitet, der sidder, hvor det skal.

96 Point(tidigare årgång)

Winewherever, Rasmus Christensen

Buglioni er en relativ lille producent der til gengæld laver stor vin. Og det gør de helt bestemt også her i deres 2017 udgave. Selv med svimlende 16,5% alkohol formår de, at holde den frisk og levende. Den har en noter af sort te, bitter mørk chokolade, oliven og urter. En vel balanceret powervin.

92 Point(tidigare årgång)

Vinhulen.dk

Rubinrød. Duften er ung og intens med kirsebær og blomme krydderi, mørk chokolade, lakrids og ganske let vanilje og røg/trænote og masser af power. Smagen er fra start intens og fast med både røde kirsebær, blå blomme og en flig af blåbær med supplerende noter af mørk chokolade, krydderi over i kvas på den forfinende måde, lakrids og et strøg af vanilje og røg/træ med helt ungdommelig veloplagthed og fast frugtsyre med bid til at svare igen på fedme, voldsomheden af intensiteten og alkoholprocenten på hele 16,5%. En flig af sødme giver yderligere kompleksitet. Intens og ret voldsom krop i denne yderst velkomponerede og velstrukturerede vin. 2017 er generelt en mindre årgang end 2015 og 2016, men producenten formår at holde niveau med disse, hvilket bare indikerer, at kvalitetsproducenter altid leverer. Rigtig flot vin.

92 Point(tidigare årgång)

Mad og Monopolet

...her tænker jeg “Let it rain” – her er nemlig skruet op på alle parametre. Denne vin indkapsler præcis, hvad Amarone handler om. Den er intens, fyldig, kraftigfuld og fyldt med smag. Nogle gange oplever jeg en Amarone, som mangler balance, netop fordi alkoholen og sødmen kan tage over, og så bliver det “marmelade-vin” – et udtryk jeg nyder at bruge om en vin, som bliver for sødmefuld. Denne har netop en let bitterhed, syre og blide tanniner, som sikrer den balance, som Amarone kan levere. Jeg har smagt denne sammen med sværvægtere som “Dal Forno”, som nok er det bedste af bedste, og her klarede den sig rigtig flot. I næsen har den modne kirsebær, blomme, vanilje, peber og et hint af mynte. Den er bestemt potent i smagen og kraftig men samtidig blid. Et flot glas og afgjort pengene værd. (vurderet ved en tilbudspris på 329,95)

90-93/100 (tidigare årgång)

Houlberg

5 Thumbs Up. Mørk, fin og dyb næse ... fed, tæt power med sorte kirsebær, blommer, tjære, tobak, tør engelsk lakrids, chokolade og nogle nærmest småsyrlige balsamiske elementer. Der er pænt aftryk af egetræ, sæbe, blomster og man kan fornemme en ung syre, der vidner om, at det er en meget ung Amarone. I munden er vinen i starten cremet, blød og tætpakket ... først kommer alt det blide og mørke strømmende med figner, svesker, blommer, mørke kirsebær, blommer, blød lakrids, mælkechokolade, tør tobak, kakao ... og så sætter en bitter syre, lidt alkohol og et fint pebret bid ind, hvor lidt tørre tanniner også vil spille med. I forhold til 2015'eren er der dog langt bedre styr på alkoholen, som slet ikke bider nær så meget. Det gør, at denne Amarone bliver en rigtig god oplevelse, slet ikke gumpetung som de billige af slagsen og med en friskhed i kombi med det bløde overflod af indtryk. Og så er det endda en meget ung Amarone, som vil udvikle sig ved at blive gemt i kælderen mange år endnu.

Hur smakar Buglioni L´Amarone 2018 MAGNUM?

Redan när man häller upp ur den stora flaskan känner man att det här är en stor Amarone i glaset - intensiv rubinröd färg med rika gardiner och en vacker glans. Nosen börjar med perfekt mogna mörkröda körsbär, Valrhona-choklad, saftiga plommon och vaniljstång. Vid första klunken detonerar det intensiva vinet i ett smakfyrverkeri av katrinplommon, russin, söt piptobak, en aning lakrits och nymald vitpeppar. Luxury Amarone avslutar med en lång, intensiv eftersmak med underbar sötma av torkad frukt och tanniner som slickar tungan ren i slutet. Bravissimo! Drick nu med syresättning eller spara +10 år från skördeåret.

Buglioni L´Amarone 2018 MAGNUM passar bra till...

Hur är Buglioni L´Amarone 2018 MAGNUM framställt?

Il Lussurioso 2017 är gjord av en blandning av 60% Corvina, 20% Corvinone, 10% Rondinella, 5% Oseleta och 5% Croatina. Druvklasarna skördas för hand i mitten av september och koncentreras genom torkning fram till januari. Vinet lagras hela 30 månader på stora traditionella tonneaux-fat och tappas på flaska i minst 12 månader innan det släpps.

Om Buglioni

image

”Buglioni skuffer bare aldrig - de har en bred portefølje med masser af topvine.” – Mad & Monopolet

”Buglioni laver lækker vin. Om det er ‘almindelig’ Valpolicella, Ripasso eller Amarone.” - Flaskehalsen 

"Wine is a passion for us. You have to follow nature, and you have to touch everything." – Mariano Buglioni

Det är absolut inte bara inhemska recensenter som har fått smak för Buglionis världsklassviner i Valpolicella.

I Decanters stora Valpolicella-test, där även den berömda Dal Forno är representerad, tog Buglionis flaggskepp Teste Dure mycket talande hem priset för bästa Amarone.

Succéhistorien om Cantina Buglioni börjar 1993, när Alfredo Buglioni tar över en gammal bondgård med 4 ha vinmarker i hjärtat av Valpolicella. Alfredo vet vid den här tidpunkten ingenting om vinframställning, så fram till år 2000 donerades alla druvor till omkringliggande vingårdar.

Med hjälp av experten Celestino Gaspari, som gjort vin åt Giuseppe Quintarelli, lät Alfredo och Mariano Buglioni dock bygga en vinkällare och påbörja produktionen av egna viner. År 2001 anställdes den unge toppenologen Diego Bertoni, som har förblivit Buglionis källarmästare ända fram till idag.

Efter en kommersiellt utmanande start tog familjen ett drastiskt grepp för att sprida kännedom om vinerna: i januari 2005 öppnades dörrarna till Buglionis egen vinbar i Verona, och succén blev enorm. Lokalbefolkningen fick smak för vinerna, och snart följde turisterna efter.

Idag disponerar Buglioni över 50 ekologiskt certifierade hektar i hjärtat av Valpolicella Classico. Alla druvor handskördas, men bara de bästa 40 % hamnar i Buglionis egna viner! Huvudfokus ligger naturligt på Valpolicellas klassiska vintyper som Ripasso, Recioto och Amarone, men sortimentet sträcker sig från krispiga bubblor och eleganta roséviner till supergoda vita viner – inte minst kundfavoriten Il Disperato!

Vindata

Producent

Årgång

2018

Innehåll

150 cl

Alkohol-%

16 %

Servering

16-18°C.

Lagringspotential

+10 år fra høståret

Förslutning

Kork
Liknande produkter