
Buglioni Recioto Il Narcisista 2021 ØKO
Buglionis Recioto della Valpolicella Classico "Il Narcisista" ger dig smaken av husets berömda 96 poäng Amarone i en oemotståndligt söt och bärig dessertversion!
Fylld till brädden med svarta körsbär, russin, plommon i likör och fatkryddade inslag av vanilj, kakao och tobak från mognad på 12 månaders franska ekfat.
Från risalamande till ost, "meditation" och portalternativ - ett vin med så många användningsområden... Recioto är utan tvekan världens största röda dessertvin - en kriminellt förbisedd klassisk norditaliensk vintyp!
Från risalamande till "meditation" - ett vin med så många användningsområden! Njut vid 10-12°C
Hur smakar Buglioni Recioto Il Narcisista 2021 ØKO?
När det hälls upp är det mörkt körsbärsrött och fylligt i glaset... Nosen är vackert koncentrerad med fruktiga smaker av viol, hallon, svarta körsbär och plommon på Madeira, som öppnar sig perfekt mot russin, cederträ, kakao, choklad och vanilj. I munnen söt med en sammetslen, varm och omslutande smak. Komplex och härligt frisk avslutning med silkeslena tanniner och snyggt dämpad alkohol. .... Bra vin! Drick nu eller spara +10 år från skördeåret.
Smaknoter
Plommon
Cederträ
Russin
Röda körsbär
Vanilj
Smakprofil
Mycket torr
Söt
Mycket lätt
Mycket kraftig
Mycket mjuk
Mycket tanninrik
Buglioni Recioto Il Narcisista 2021 ØKO passar bra till...
Om Buglioni

”Buglioni skuffer bare aldrig - de har en bred portefølje med masser af topvine.” – Mad & Monopolet
”Buglioni laver lækker vin. Om det er ‘almindelig’ Valpolicella, Ripasso eller Amarone.” - Flaskehalsen
"Wine is a passion for us. You have to follow nature, and you have to touch everything." – Mariano Buglioni
Det är absolut inte bara inhemska recensenter som har fått smak för Buglionis världsklassviner i Valpolicella.
I Decanters stora Valpolicella-test, där även den berömda Dal Forno är representerad, tog Buglionis flaggskepp Teste Dure mycket talande hem priset för bästa Amarone.
Succéhistorien om Cantina Buglioni börjar 1993, när Alfredo Buglioni tar över en gammal bondgård med 4 ha vinmarker i hjärtat av Valpolicella. Alfredo vet vid den här tidpunkten ingenting om vinframställning, så fram till år 2000 donerades alla druvor till omkringliggande vingårdar.
Med hjälp av experten Celestino Gaspari, som gjort vin åt Giuseppe Quintarelli, lät Alfredo och Mariano Buglioni dock bygga en vinkällare och påbörja produktionen av egna viner. År 2001 anställdes den unge toppenologen Diego Bertoni, som har förblivit Buglionis källarmästare ända fram till idag.
Efter en kommersiellt utmanande start tog familjen ett drastiskt grepp för att sprida kännedom om vinerna: i januari 2005 öppnades dörrarna till Buglionis egen vinbar i Verona, och succén blev enorm. Lokalbefolkningen fick smak för vinerna, och snart följde turisterna efter.
Idag disponerar Buglioni över 50 ekologiskt certifierade hektar i hjärtat av Valpolicella Classico. Alla druvor handskördas, men bara de bästa 40 % hamnar i Buglionis egna viner! Huvudfokus ligger naturligt på Valpolicellas klassiska vintyper som Ripasso, Recioto och Amarone, men sortimentet sträcker sig från krispiga bubblor och eleganta roséviner till supergoda vita viner – inte minst kundfavoriten Il Disperato!
Vindata
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Lagring
Förslutning
Förpackning
Allergener
Restsöcker
Syrainnehåll