
Buglioni Rosato Rosacipolla 2020
Observera årgångsbyte till nyfräscha 2020! (videon ovan handlar om årgång 2018)
”Rosacipolla” är normalt reserverad för Mariano Buglionis nära vänner och lokala stamkunder, men vi kan erbjuda den förmodligen vackraste italienska rosén vi sålt till det här priset. Någonsin!
Partiet är ”håndplukket” av Supervins ägare Mads Jensen. Till ett pris som nästan är en förolämpning mot kvaliteten i glaset.
Mads besöker sommaren 2019 Mariano Buglioni, som välkomnar med ett glas special-rosé på 100% Corvina. ”Rosacipolla” är uppkallad efter sin vackra rödlöksfärg, och smaken är enastående läcker.
Semesterbesökaren är överförtjust - och köper så mycket att Mariano måste skala bort flera lager från priset.
--------------------
En uppfriskande aperitif och en utmärkt följeslagare till fisk och skaldjur, antipasti, crudités, lätta pastarätter, fjäderfä, sushi samt sallad. Servera vid 6–10°C
Buglioni ligger i centrala Valpolicella i Veneto-regionen. Grundat 1993 av Alfredo Buglioni, och idag drivs av sonen Mariano. Med den unge stjärnenologen Diego Bertonis expertis har ambitiösa Buglioni på några år markerat sig i toppen bland Valpolicellas vinhus.
Alla druvor handskördas, men endast de bästa 40% hamnar i Buglionis egna viner! Från friska vita och roséviner till kraftfull Amarone och söt Recioto – vi garanterar hög kvalitet över hela linjen!
Hur smakar Buglioni Rosato Rosacipolla 2020?
Ljusrosa i glaset med intensiv, smickrande doft av blommor, citrus, jordgubbar, hallon och körsbär. I munnen frisk och torr med mycket ung, charmig bärfrukt. Den harmoniska och behagligt örtiga eftersmaken vittnar om en rosé av hög, hög klass. Drick nu, eller lagra 3–4 år från skördeåret.
Buglioni Rosato Rosacipolla 2020 passar bra till...
Om Buglioni

”Buglioni skuffer bare aldrig - de har en bred portefølje med masser af topvine.” – Mad & Monopolet
”Buglioni laver lækker vin. Om det er ‘almindelig’ Valpolicella, Ripasso eller Amarone.” - Flaskehalsen
"Wine is a passion for us. You have to follow nature, and you have to touch everything." – Mariano Buglioni
Det är absolut inte bara inhemska recensenter som har fått smak för Buglionis världsklassviner i Valpolicella.
I Decanters stora Valpolicella-test, där även den berömda Dal Forno är representerad, tog Buglionis flaggskepp Teste Dure mycket talande hem priset för bästa Amarone.
Succéhistorien om Cantina Buglioni börjar 1993, när Alfredo Buglioni tar över en gammal bondgård med 4 ha vinmarker i hjärtat av Valpolicella. Alfredo vet vid den här tidpunkten ingenting om vinframställning, så fram till år 2000 donerades alla druvor till omkringliggande vingårdar.
Med hjälp av experten Celestino Gaspari, som gjort vin åt Giuseppe Quintarelli, lät Alfredo och Mariano Buglioni dock bygga en vinkällare och påbörja produktionen av egna viner. År 2001 anställdes den unge toppenologen Diego Bertoni, som har förblivit Buglionis källarmästare ända fram till idag.
Efter en kommersiellt utmanande start tog familjen ett drastiskt grepp för att sprida kännedom om vinerna: i januari 2005 öppnades dörrarna till Buglionis egen vinbar i Verona, och succén blev enorm. Lokalbefolkningen fick smak för vinerna, och snart följde turisterna efter.
Idag disponerar Buglioni över 50 ekologiskt certifierade hektar i hjärtat av Valpolicella Classico. Alla druvor handskördas, men bara de bästa 40 % hamnar i Buglionis egna viner! Huvudfokus ligger naturligt på Valpolicellas klassiska vintyper som Ripasso, Recioto och Amarone, men sortimentet sträcker sig från krispiga bubblor och eleganta roséviner till supergoda vita viner – inte minst kundfavoriten Il Disperato!