
Buglioni Valpolicella Classico Superiore “L’Imperfetto” 2017
Fans av Valpolicellas saftigaste "mini-Amarone" kan se fram emot Buglionis helt nya L'Imperfetto.
Danskarna känner och älskar redan familjen Buglioni för 95-poängs Amarone och ett av världens bästa Ripassoviner, Il Bugiardo.
L'Imperfetto är en Valpolicella Superiore på mycket hög nivå. Ett vin av Amarone-kvalitet: baserat på samma druvsorter som Amarone och framställt av druvor från samma fält. Vissa av druvorna torkas till och med med samma "Appassimento"-metod.
Hur smakar Buglioni Valpolicella Classico Superiore “L’Imperfetto” 2017?
Vacker rubinröd färg. En härlig doft av mogna plommon, svarta körsbär och björnbär hittar vägen till näsan. L'Imperfetto kännetecknas av sin läckra mjukhet och förtrollande bärsötma. Sammetslena tanniner och en avslutning som rundar av fint med inslag av kakao, kryddnejlika och vanilj. I munnen breder en palett av frisk och mogen frukt ut sig. Resultat: Ren smak.
Buglioni Valpolicella Classico Superiore “L’Imperfetto” 2017 passar bra till...
Om Buglioni

”Buglioni skuffer bare aldrig - de har en bred portefølje med masser af topvine.” – Mad & Monopolet
”Buglioni laver lækker vin. Om det er ‘almindelig’ Valpolicella, Ripasso eller Amarone.” - Flaskehalsen
"Wine is a passion for us. You have to follow nature, and you have to touch everything." – Mariano Buglioni
Det är absolut inte bara inhemska recensenter som har fått smak för Buglionis världsklassviner i Valpolicella.
I Decanters stora Valpolicella-test, där även den berömda Dal Forno är representerad, tog Buglionis flaggskepp Teste Dure mycket talande hem priset för bästa Amarone.
Succéhistorien om Cantina Buglioni börjar 1993, när Alfredo Buglioni tar över en gammal bondgård med 4 ha vinmarker i hjärtat av Valpolicella. Alfredo vet vid den här tidpunkten ingenting om vinframställning, så fram till år 2000 donerades alla druvor till omkringliggande vingårdar.
Med hjälp av experten Celestino Gaspari, som gjort vin åt Giuseppe Quintarelli, lät Alfredo och Mariano Buglioni dock bygga en vinkällare och påbörja produktionen av egna viner. År 2001 anställdes den unge toppenologen Diego Bertoni, som har förblivit Buglionis källarmästare ända fram till idag.
Efter en kommersiellt utmanande start tog familjen ett drastiskt grepp för att sprida kännedom om vinerna: i januari 2005 öppnades dörrarna till Buglionis egen vinbar i Verona, och succén blev enorm. Lokalbefolkningen fick smak för vinerna, och snart följde turisterna efter.
Idag disponerar Buglioni över 50 ekologiskt certifierade hektar i hjärtat av Valpolicella Classico. Alla druvor handskördas, men bara de bästa 40 % hamnar i Buglionis egna viner! Huvudfokus ligger naturligt på Valpolicellas klassiska vintyper som Ripasso, Recioto och Amarone, men sortimentet sträcker sig från krispiga bubblor och eleganta roséviner till supergoda vita viner – inte minst kundfavoriten Il Disperato!
Vindata
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning