



Cairanne 2015
Letar du efter smaken av Châteauneuf-du-Pape... till priset för en Côtes du Rhône?
Vi har hittat detta fantastiska värde i byn Cairanne, som från just 2015 uppgraderats till samma officiella 'cru-status' i södra Rhône som Gigondas och Châteauneuf-du-Pape.
Källarskatten kommer, som nämnt, från den legendariska årgången 2015, som Wine Spectator jämför med de historiska 2009 och 2007… med den skillnaden att frukten i 2015 möjligen framstår ännu mer väldefinierad!
Den danska kritikern är också helt lyrisk över denna Cairanne 2015, som levererar smak och fruktkvalitet som varken kritiker eller vinälskare brukar se eller smaka maken till i denna prisklass.
I slutändan talar vi om en perfekt drickmogen kvalitetsvin till vrakpris – troligen marknadens bästa köp från en av de mest framstående cru-kommunerna i södra Rhône. Först till kvarn…
Njut av den som ett glas för mysstunder eller till lamm, saftigt nötkött, långkok, rejäla tapas och mogna ostar. Servera vid 16–18 °C
Hur smakar Cairanne 2015?
Nyhälld presenterar sig Cairanne 2015 mörkt körsbärsröd med en nästan svart kärna ... På näsan, intensiv och harmonisk med läckra mogna aromer av torkad lavendel och viol, smultron, peppar, svarta körsbär och fullmogna björnbär, som ger vika för fina inslag av garrique örter, bränd jord, kanel, engelsk lakrits, läder och skogsmarksmineralitet ... I munnen, mjuk, saftig och perfekt pepparkryddad under en ren charmcocktail av röd och mörk bärfrukt. Eftersmaken avslutas med rustika kryddor, mineralfiness och tanniner som avrundas fint av tiden i flaskan... Ett galet köp! Drick nu eller spara +10 år från skördeåret.
Cairanne 2015 passar bra till...
Hur är Cairanne 2015 framställt?
Vinet är gjort av en klassisk blandning av Grenache, Syrah och Mourvèdre som skördats från utvalda toppfält i Cru-kommunen Cairanne. Vinet görs på traditionellt sätt med fruktbevarande jäsning och mognadslagring.
Vindata
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener


















