
Canta la Perdiz 2018 ØKO , Dominio del Aguila, 5 LITER i trækasse
Efterfrågan har exploderat sedan flaggskeppet Canta la Perdiz fick 100 poäng av Robert Parker.
Nu har Spaniens nya kungsvin landat i den fina årgången 2018. Biodynamiskt odlat, ekologiskt certifierat och från 100–150 år gamla vinstockar på drömmarken Canta La Perdiz.
Jorge Monzón, ägare och vinmakare på Dominio del Águila, är utbildad hos Romanée-Conti i Bourgogne, men född och uppvuxen i Ribera del Duero. Han har också arbetat på det berömda Vega Sicilia. Meritlistan talar för sig själv.
Vill du smaka det bästa från Jorge innan priserna skjuter i höjden? Slå till nu!
Vid köp av 6 flaskor Dominio del Águila Canta la Perdiz 2018 levereras vinet i en original trälåda.
Utmärkt till lamm, nötkött, iberiskt griskött, långkok och lagrade ostar! Servera efter luftning vid 16–18 °C.
Hur smakar Canta la Perdiz 2018 ØKO , Dominio del Aguila, 5 LITER i trækasse?
Canta La Perdiz 2018 presenterar sig elegant mörklila i glaset.... Redan i näsan nobel med helt underbar doft av björnbär, blå plommon, katrinplommon, tryffel, kalkig mineralitet och röda körsbär, som knyter kungliga band till florala violer och torkade rosor samt kryddiga fattoner av mörkrostad kaffe och engelsk lakrits... Det här bådar gott! Vinet lägger sig som sammet på tungan, där den mörka och fruktkoncentrerade Ribera del Duero uppenbarar nyans efter nyans av förbluffande smak! Minutlång och perfekt fatkryddad finish, där de fina tanninerna framträder med perfekt fasthet. Tårframkallande världsklass... majestätiskt! Drick nu, eller lagra +20 år från skördeåret.
Canta la Perdiz 2018 ØKO , Dominio del Aguila, 5 LITER i trækasse passar bra till...
Hur är Canta la Perdiz 2018 ØKO , Dominio del Aguila, 5 LITER i trækasse framställt?
Canta la Perdiz 2018 är framställd på ungefär 80% Tempranillo, som får extra komplexitet och finess från Cariñena, Garnacha, Albillo, Bobal och Tempranillo Gris. De ekologiskt odlade druvorna skördas från 100–150 år gamla vinstockar, till största delen pre-phylloxera, på odlingslotten Canta la Perdiz.
Odlingslotten ligger nära byn La Aguilera på 890 meters höjd. Markens sydliga exponering samt jordmånen med sand ovanpå porös kalksten ger vinet sin särskilda kombination av karaktärsstyrka och parfymrik elegans. Efter traditionell fottrampning av handskördade hela druvklasar jäses musten utan användning av kulturjäst. Den malolaktiska jäsningen sker på fat – en mycket långsam process vid låg temperatur. Efter 39 månaders fatlagring på till största delen franska ekfat buteljeras vinerna för hand. Ingen klarning, ingen filtrering.
Om Dominio del Aguila

Dominio del Aguila – kom ihåg namnet! – har på några år presterat det som ingen tidigare trodde var möjligt: att uppnå Parker-ratings på nivå med de mest legendariska namnen i Ribera del Duero. Ingen nämnd, ingen glömd! Dominio del Aguila grundades 2010 och drivs av paret Jorge Monzón och Isabel Rodero.
Aguila är en ny, familjeägd vingård i den idylliska byn La Aguilera i Ribera del Duero. Jorge Monzón kommer från en lång rad vinmakare, så det finns en djup tradition för vin i hans familj. Jorge är enologutbildad vid universitet i både Bordeaux och Bourgogne i Frankrike och har många års erfarenhet från både Domaine de la Romanée-Conti och Bodegas Vega Sicilia. Spanska viner i obestridlig världsklass...
Dominio del Aguila äger 30 hektar mycket gamla vinstockar, där många är långt över 50 år och några ända upp till 150 år gamla. Största delen av deras vinstockar odlas certifierat ekologiskt med ständigt fokus på att skona och bevara naturen så bra som möjligt. Jorge flirtar med biodynamiska principer, där han istället för att använda bekämpningsmedel använder örtsafter som avskräcker skadedjur på vinstockarna.
Jorge och Isabel, hans hustru, efterlever ett ”artisinal winemaking”-koncept. Istället för moderna och effektiva metoder för avstjälkning och pressning av druvor trampas musten ut med människofötter, fortfarande med stjälkarna kvar. Allt de gör är en ”homage” till naturen och dess gåvor – och alltid med traditionen i åtanke. Den malolaktiska jäsningen sker ”En Barrica”, och därefter lagras vinet på fat i upp till 50 månader för vissa viner. Jäsningen äger rum i de gamla gallerierna från 1500-talet, som har byggts om till vinkällare. Gården har också renoverats från sitt tidigare trista skick till en vingård som nu sjuder av liv.
I samma anda som i druvodlingen filtreras eller klarnas inte vinet innan det buteljeras. Visionen är att producera intensiva, långlivade och eleganta viner som också kan avnjutas redan nu.
Vindata
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Förslutning
Förpackning
Allergener












