
Casali del Barone Langhe Bianco 150+1 2023
96 poäng för femte året i rad... Casali del Barone är Piemontes svar på vit Bourgogne till helt rätt pris!
Detta utmärkta vita vin imponerar i det daggfriska 2023 med åtminstone samma fina Chardonnay-smak, som tidigare har gjort kundfavoriten till ”Testvinder” i Flaskehalsens provning av vita viner från norra Italien.
Det här är helt enkelt supercharmig Chardonnay som tar emot dig med öppna armar. Elegant presenterad i sin vackra Bourgogne-flaska och toppad med förföriska blomtoner från 10% av den spännande piemontesiska stjärndruvan Arneis.
Druvorna skördas i Langhes vackra kullandskap, som 2014 upptogs på UNESCO:s världsarvslista – och som förstås också levererar druvor till de berömda rött vinerna från Barolo och Barbaresco.
Om du aldrig smakat vitt Piemonte tidigare får du inte missa att prova detta. Till priset är det ett riktigt fynd!
Njut av detta mångsidiga Piemonte-vitt vin som en sval aperitif – eller till fisk och skaldjur, fågel, sushi, sallader, antipasti, grillade marinerade grönsaker eller krämiga ostar. Servera vid 10–12 °C.
Hur smakar Casali del Barone Langhe Bianco 150+1 2023?
Casali del Barone Bianco 2023 visar sig inbjudande citrusgul med ett ungdomligt gyllene-grönt skimmer... I doften förvånansvärt fruktig med de ljuvligaste florala övertonerna som nästan väller upp ur glaset! Vårblommor, jasmin, saftigt päron och citrus möter läckra tropiska inslag av persika och mango, som nästan tvingar glaset till munnen! Vinet lägger sig mjukt och krämigt på tungan med en ljuvlig Chardonnay-charm som sitter imponerande kvar i eftersmaken. Sammanfattningsvis har du även 2023 ett imponerande fint och vackert nyanserat norditalienskt vitt vin, där fyllig fruktrikedom går vackert hand i hand med eftersmakens perfekt vibrerande, lätt mineraliska avslutning. Hands down...du får otroligt mycket vin för pengarna här! Drick nu, eller spara 4–5 år från skördeåret.
Casali del Barone Langhe Bianco 150+1 2023 passar bra till...
Vindata
Druvor
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener
Restsöcker
Syrainnehåll