





Casanova di Neri Brunello di Montalcino Tenuta Nuova 2011
Kultförklarad Brunello i sin mest kraftfulla form... Presenterar Tenuta Nuova 2011!
Vissa viner kräver tid, tålamod och goda lagringsförhållanden. Vi har sparat denna 2011 så att du inte behöver vänta. Men se upp ... lagren har minskat till mycket få flaskor!
Casanova di Neri är en av världens bästa producenter och har 3 olika Brunello i sitt sortiment som har uppnått 100 poäng, inklusive Tenuta Nuova. Det råder ingen tvekan om att detta är ett av de bästa Sangiove-vinerna på marknaden och som Robert Parker säger i sin recension är det sällsynt att uppleva en sådan rikedom och smakfullhet i en Brunello.
Ta chansen att smaka på en källarlagrad version av Tenuta Nuova som efter mer än 10 år i källaren utvecklas perfekt på tungan.
Njut av det till lammrätter, biffar, mustiga pastarätter, svamp och lagrade ostar. Servera vid 16-18°C
Hur smakar Casanova di Neri Brunello di Montalcino Tenuta Nuova 2011?
Mörk körsbärsröd med en elegant mogen nyans ... På näsan gläder den stora Brunello med förstklassiga aromer av torkade blommor, svarta körsbär, hallon, plommon och svarta vinbär, följt av djupa inslag av lakrits, tobak, rostad cederträ, läder, tryffel, choklad, söt balsamico och kaffegrund.... Mjuk som sammet i gommen med stor, stor intensitet och polerade tanniner som fortfarande har gott om bett... Drick nu eller spara 15-30 år från skördeåret.
Casanova di Neri Brunello di Montalcino Tenuta Nuova 2011 passar bra till...
Hur är Casanova di Neri Brunello di Montalcino Tenuta Nuova 2011 framställt?
Tenuta Nuova är tillverkat av 100% Sangiovese, noggrant utvalt från Casanova di Neris "nya" vingårdar i södra Montalcino. Fälten är noggrant utvalda efter läge, jordmån och solexponering - och planterade med noggrant utvalda kloner. Alla med ett mål i åtanke: att skörda Sangiovese-druvor av exceptionell kvalitet. Manuell skörd följs av manuell druvurval - både före och efter avskalning! Musten spontanjäses temperaturkontrollerat med 24 dagars maceration. Vinet lagras i 30 månader på 500 liters franska ekfat, varav 5% är helt nya, och 18 månader på flaska innan det släpps.
Druvor
SangioveseOm Casanova Di Neri

Världsmästare i Sangiovese? Casanova di Neri har skrapat ihop fler hundra poängutmärkelser än vi omedelbart kan hålla reda på. Wine Spectator säger det rakt ut: ”Verdens bedste Brunello-producent”. 1971 planterade Neri-familjen sina första vinstockar, och 1978 lanserade man sin första vin. Idag förfogar huset över 66 hektar vingårdar. Från de kallaste terroirerna, nära egendomen i nordöstra Montalcino, skördas druvor till Cerretalto och White Label, medan det berömda Tenuta Nuova görs av druvor från varmare odlingar söder om Montalcino. Medan ”White Label” hyllar den klassiska Brunello med lång lagring på stora slavonska fat, flirtar både Cerretalto och Tenuta Nuova diskret med det moderna. Båda lagras på 500-liters franska ekfat, varav dock endast 5% är nya. Tre olika uttryck av Sangiovese, tre djupt fascinerande världsklassviner.
Vindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning















