
Casanova di Neri Rosso Di Montalcino 2012
Rosso di Montalcino, som ikke er en 2. vin til Brunello, er dyrket 100% på Sangiovese Grosso. Man bruger kun de bedste druer fra en enkelt mark, der ligger i Cetine. De næstbedste druer bliver solgt til andre vingårde i området.
Vinen er desuden lagret 12-15 måneder på slavonske træfade, for derefter at blive lagret min. 1 år på flaske, inden vinen bliver frigivet.
Farve: Dybrød.
Duft: Solbær, brombær og lidt chokolade.
Smag: Kraftig og dog blød og fyldig med smag af solbær med hint af læder.
Lagring: 5-7 år.
Perfekt til: Kalve- og oksekød, oste med smag og vildt.
Find flere Mon
Casanova di Neri Rosso Di Montalcino 2012 passar bra till...
Om Casanova Di Neri

Världsmästare i Sangiovese? Casanova di Neri har skrapat ihop fler hundra poängutmärkelser än vi omedelbart kan hålla reda på. Wine Spectator säger det rakt ut: ”Verdens bedste Brunello-producent”. 1971 planterade Neri-familjen sina första vinstockar, och 1978 lanserade man sin första vin. Idag förfogar huset över 66 hektar vingårdar. Från de kallaste terroirerna, nära egendomen i nordöstra Montalcino, skördas druvor till Cerretalto och White Label, medan det berömda Tenuta Nuova görs av druvor från varmare odlingar söder om Montalcino. Medan ”White Label” hyllar den klassiska Brunello med lång lagring på stora slavonska fat, flirtar både Cerretalto och Tenuta Nuova diskret med det moderna. Båda lagras på 500-liters franska ekfat, varav dock endast 5% är nya. Tre olika uttryck av Sangiovese, tre djupt fascinerande världsklassviner.
Vindata
Druvor
Producent
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential