
Caudalia Umea Rose 2021
Årets charmör i rosé?
635 meter över havet odlas druvorna till denna bärrika och mycket Rhône-inspirerade rosé av den lilla vingården Bodegas Caudalia i Spanien. I den svala bergsluften behåller druvorna bäst sin aromatiska karaktär och finess som gör vinet så unikt.
Ett spanskt fynd från den mindre kända och skamligt förbisedda producenten Bodegas Caudalia, som långsamt börjar dyka upp på konsumenternas och kritikernas radar.
En Chateauneuf-druva som Grenache Noir. Den perfekta terroiren i Narvarra. En skicklig vinmakare som kan sin sak och har gjort sin hemläxa. Kan resultatet bli något annat än spansk världsklass?
Med Umea rosé varar sommaren bara lite längre ... "Viva espâna"!
Njut som aperitif eller till skaldjur, tapas, sushi, fågel, paella, sallader, grillade grönsaker och färska ostar. Servera vid 6-10°C.
Hur smakar Caudalia Umea Rose 2021?
Fin ljus bärfärg i glaset. I doften hittar man de saftigaste röda bären som hallon, körsbär och jordgubbar samt mogna persikor och inslag av kryddor. Terroir-mineralitet och daggiga sensationer följer varandra i denna bärintensiva och förtrollande roséupplevelse! Delikatess. Finess. Intensitet. Ingetdera saknas i detta saftiga och nästan syndigt läckra vin! "Du får gärna hälla upp ett glas till". Drick nu eller spara 3-4 år från skördeåret.
Caudalia Umea Rose 2021 passar bra till...
Om Bodegas Caudalia
“Vores filosofi er, i respekt for jorden og miljøet omrking os, at lade hver enkelt druesort udtrykke sig maksimalt”
Vi hittar det lilla vineriet Bodegas Caudalia 500 meter upp i Navarra-subzonen Baja Montana, där de två ägarna, Ivan Lopez Barco och Raquel Grandival Allende, har ägnat sig åt ekologisk odling av endast 8 hektar med rödvinsdruvorna Syrah, Garnacha, Graciano och Tempranillo.
Klimatet är svalt för Navarra. Påverkan från Pyrenéerna och Atlanten är tydlig och ger en långsammare druvmognad, vilket resulterar i viner med stor aromatisk finess och klassisk druvtypicitet.
I källaren framhäver vinmakaren Raquel Grandival Allende terroirens unika karaktär genom att låta musten spontanjäsa med de naturligt förekommande jäststammarna, och valet av relativt stora franska ekfat, mellan 400 och 500 liter, tjänar till att bevara vinernas autentiska och druvtypiska uttryck.
Vindata
Druvor
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener
Restsöcker
Syrainnehåll