



Hémérence Champagne Brut
Klass-champagne till ett pris som att stå vid stalldörren på den traditionella familjegården i Epernay. Det blir inte mycket bättre än Paul Laurents "Cuvée Tradition".
Men det är bäst att du skyndar dig, för vi har inte ens lyckats få tag på en hel pall och ett Champagne-erbjudande som detta kommer att sälja som smör i solsken.
En underbar Blanc de Noirs Cuvée från familjehuset som har gjort Champagne sedan 1952. Framställt huvudsakligen av Pinot Noir får du en djup och intensiv Champagne-upplevelse med toner av röda bär, citrusmineralitet och nybakad brioche. Mums!
Njut av champagnen som en lyxig aperitif - liksom till lättare tapas, skaldjur, sushi, rom, ljust kött och krämiga ostar. Servera vid 8-10°C
Hur smakar Hémérence Champagne Brut?
Champagnen presenterar sig elegant, delikat gyllene i glaset med små bubblor. Nosen utstrålar lyx med röda äpplen, smultron, hallon och citrus, som övergår i blommiga inslag av rosenblad. Så småningom framträder också Chamapgne-komplexa toner i form av rostat bröd och brioche. I munnen är champagnen delikat krämig med en rikedom av mogna fruktsmaker. Lång avslutning med citrusmineralnoter som blandas med de läckra kaknoterna tack vare mognaden på den fina jästjästen. Detta är farligt drickbart! Drick nu eller lagra 5-8 år från skördeåret.
Smakprofil
Mycket torr
Söt
Hémérence Champagne Brut passar bra till...
Hur är Hémérence Champagne Brut framställt?
Champagne Hemerence brut är gjord av 90% Pinot Noir och 10% Pinot Meunier som valts ut från Paul Laurents fält i och runt staden Epernay. Basvinet jäser fruktkonserverande i ståltankar, och efter sekundärjäsning i flaskan får vinet extra fina bubblor och brödliknande komplexitet från mognad "sur lie" med jästresterna.
Om Stéphane Brocard

Med ytterst sympatiska priser och betyg upp till 96 poäng erbjuder Closerie des Alisiers något så sällsynt som utmärkta Bourgogne-fynd!
Som son till världsberömde Jean-Marc Brocard i Chablis kan det verka märkligt att den talangfulle Stéphane Brocard valt att gå solo med sitt eget projekt, Closerie des Alisiers.
För den ambitiöse Stéphane var det dock inte optimalt att dela ledningen av faderns vingård med sina två syskon, sin svåger och sin svägerska. Och som stor kännare av Bourgogne sträckte Stéphanes intresse sig samtidigt bortom Chablis.
År 2007 grundade han därför Closerie des Alisiers och slog sig strategiskt ner i Marsannay – i den gynnsamma zonen mellan Chablis (i norr) och Bourgognes berömda Côte d'Or (i söder).
Closerie des Alisiers är namnet på Stéphanes mikronégociant, vars viner baseras på druvor från utvalda vinhus i hela Bourgogne – från Chablis i norr till Pouilly-Fuissé i söder. Därtill kommer druvor från Stéphanes egna vingårdar i Chablis och Pommard.
Stéphanes "hemliga vapen" är en nära och mångårig relation till hans samarbetspartners, som låter honom producera och buteljera vinerna i deras egna vinkällare. I den meningen handlar det i praktiken om domaineviner, som skapas och marknadsförs av en extern vinmakare.
Som vinmakare är Stéphane Brocard garant för friska och fruktiga viner med stor respekt för terroir, varför andelen nya ekfat aldrig tillåts överstiga 20%.
Vindata
Druvor
Producent
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener