



Charles Orban Champagne Carte Noire Brut
Släng denna läckra odlarchampagne i en blindprovning mot några av de riktigt dyra namnen ... STOR valuta för pengarna!
Sedan 1770 har recoltant manipulant Charles Orban tillverkat sina utsökta champagner från sina egna fält runt byn Troissy vid floden Marne, och idag njuter husets växande fanskara av frukterna av århundraden av erfarenhet.
Med Carte Noire Brut i glaset kan du njuta av en underbart balanserad blandning av de tre stora champagnedruvorna Chardonnay, Meunier och Pinot Noir, toppad med lyxigt smakdjup och extra fina bubblor som ett resultat av 30 månaders flasklagring.
Njut av champagnen som en lyxig aperitif - och till lättare tapas, skaldjur, sushi, löjrom, ljust kött och krämiga ostar. Servera vid 6-10°C
Hur smakar Charles Orban Champagne Carte Noire Brut?
Carte Noire Brut presenterar sig elegant ljusgul i färgen med fina bubblor i glaset ... På näsan, fräsch, öppen och enormt fruktcharmig med delikata aromer av gröna äpplen, delikata skogsbär och torkad frukt som snabbt får sällskap av citrusmineralitet, djupa nötsmaker och komplexa brödnoter från den långa flasklagringen ... Champagnen är krispig och läcker på tungan, där den krämiga moussen blandas elegant med frukt, mineralitet och jästnoter för en harmonisk helhet. En klassisk champagneblandning med en tydlig terroirsmak ... Fynd! Drick nu eller spara i 5-8 år.
Smakprofil
Mycket torr
Söt
Charles Orban Champagne Carte Noire Brut passar bra till...
Om Charles Orban
Redan 1770 odlade familjen Orban druvor i Troissy. Den lilla staden vid floden Marne är särskilt känd för druvan Pinot Meunier, men Pinot Noir och Chardonnay klarar sig lika utmärkt i husets champagner.
Charles Orban är en så kallad Récoltant-Manipulant. Beteckningen garanterar att husets samtliga champagner är gjorda på druvor från egna vingårdar (Grower Champagne). Mer autentisk och terroirpräglad champagne finns inte...
I slutet av 1950‑talet lämnade Charles Orban det lokala kooperativet i Troissy. Nu var han redo att förverkliga sin dröm om att producera och sälja champagne under eget namn. Med åren ökade produktionen från 800 till cirka 200 000 flaskor per år. Strax före millennieskiftet såldes Charles Orban till en annan välkänd champagnefamilj, Rapeneau, som har fortsatt produktionen i samma traditionsbundna anda.
Vindata
Producent
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener