





Château Bibian Haut-Médoc Cru Bourgeois 2015
“99 points. Classic. Médoc Vintage 2015” – Wine Enthusiast Vintage Chart (årgångsschema)
Unik källarskatt från 2015.... Det är en av de bästa Médoc-årgångarna under de senaste 10 åren. Det är ett mycket prisvärt vin från ett av de äldsta vinslotten i Listrac-Médoc, som klämmer sig in mellan de berömda Margaux och Saint-Julien.
"A very reliable label, and prices are reasonable”, skriver Stephen Brooks. Chateau Bibian, som redan 1932 klassificerades som Cru Bourgeois Supérieur, har länge varit känd för att ge mycket valuta för pengarna.
Det fenomenala 2015 är en ny milstolpe för Bibian. ”Gorgeous”, skriver Jeb Dunnuck, medan James Suckling möjligen är ännu mer entusiastisk.
Kritikerrosen är välförtjänt. Familjen Meyre, som arbetar nära den världsberömde 100-poängsvinmakaren Michel Rolland, har investerat stort för att höja kvaliteten, som nu äntligen är snubblande nära den dyrbara Cru Classé-statusen...
Gold Medal Winner - Concours de Bordeaux des Vins d’Aquitaine
Njut av vinet till det bästa nötköttet, lamm, rosastekt kalv, viltfågel och mogna ostar. Servera vid 16–18 °C
Hur smakar Château Bibian Haut-Médoc Cru Bourgeois 2015?
Vacker djup färg i glaset. Nosen har den oemotståndliga generositeten hos årgång 2015 med intensiva aromer av smultron, svarta körsbär, björnbär och svarta vinbär, läckert kompletterade med vanilj, kaffe och muskotnöt från fatet. Fina inslag av mynta, grafit och mineralitet. I gommen, rik och koncentrerad med fullmogen, läcker fatkryddad frukt. Lång och detaljerad avslutning med mineralisk friskhet och silkeslena tanniner. Drick nu eller spara 10-15 år från skördeåret.
Château Bibian Haut-Médoc Cru Bourgeois 2015 passar bra till...
Hur är Château Bibian Haut-Médoc Cru Bourgeois 2015 framställt?
Château Bibian 2015 är gjord på en blandning av 60% Merlot, 25% Cabernet Sauvignon, 10% Petit Verdot och 5% Cabernet Franc. Druvorna kommer från en av Listracs kommuns äldsta vingårdar, ett gynnsamt beläget terroir på 20 hektar med jordmån av kalkhaltig lera och grus. Vinstockarna är i genomsnitt 40 år gamla och lågavkastande, men däremot är druvkvaliteten synnerligen god. Musten jäser i ståltank med fruktbevarande temperaturkontroll. 25 dagars kontakt med skalen under och efter jäsningen ger Chateau Bibier ett seriöst uttag av färg, smak och tanniner. Vinet får extra krydda och elegans från 12 månaders mognad på franska barriquefat, varav 40% helt nya.
Om Chateau Bibian
Vindata
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener














