



Chateau du Tertre Margaux 5. Cru Classe 2017 12 stk trækasse
Nu finns det Grand Cru Classé-källarklenod för alla Margaux-älskare! Under Bordeauxs pågående försäljningskris har vi säkrat ett källmognat restparti av Château du Tertre 2017 till ett mycket förmånligt pris. Här talar vi alltså om lyxig Margaux med 95 poäng från Wine Enthusiast. Vi kan upplysa att exakt samma flaska säljs på den danska marknaden för 500 DKK... Titta bara på priset!
Om du köper 12 flaskor levereras de i original trälåda
”Tertre” betyder upphöjning, och Ch. du Tertre är bland de högst belägna slotten i hela Margaux. Det gamla slottet på den djupa grusen har varit bebott av historiska kändisar som Michel de Montaignes bror samt markisen av Ségur. Ganska ovanligt förfogar slottet över samma enskilda vingård som 1855. Med sina 52 ha är det ett av Médocs största. Vinmässigt är det det bästa slottet i Arsac.
Ch. du Tertre har blomstrat sedan holländaren Eric Albada Jelgersma tog över 1997. Redan två år senare stod ett toppmodernt vineri färdigt, byggt från grunden. Liksom ”søsterslottet” Giscours flirtar du Tertre med biodynamisk odling, medan ”grøn høst” från snart 60 år gamla vinstockar vittnar om en skoningslös prioritering av druvkvalitet framför skördemängd.
Vid köp av 6 flaskor levereras vinet i original trälåda.
Chateau du Tertre Margaux 5. Cru Classe 2017 12 stk trækasse passar bra till...
Hur är Chateau du Tertre Margaux 5. Cru Classe 2017 12 stk trækasse framställt?
Château du Tertre 2017 är framställd på cirka 75 % Cabernet Sauvignon, 10 % Merlot, 10 % Cabernet Franc och 5 % Petit Verdot från slottets högt belägna vingårdslägen i Margaux. Jordmånen består främst av grus och sand, vilket ger utmärkt dränering och främjar druvornas mognad.
Druvorna skördas för hand och sorteras noggrant innan de vinifieras parcell för parcell i temperaturreglerade ståltankar. Macerationen varar omkring 3 veckor för att på kontrollerat vis utvinna färg och struktur. Efter avslutad jäsning genomgår vinet malolaktisk jäsning på fat, innan det mognar i 12–15 månader på franska ekfat, varav cirka 45 % är nya.
Vindata
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Lagring
Förslutning
Förpackning
Allergener














