
Chateau Les Graviers Plagnolles Saint-Emilion Grand Cru 2019
“95 points. Superb” – Wine Enthusiast Vintage Chart
“2019 St. Emilion produced outstanding wines just about everywhere” – Jeff Leve
Flasklagd på slottet Saint-Émilion Grand Cru från drömårgången 2019… Skämts bort som en Cru Classé i 12 månader på 100% nya barriquefat... till det priset??
Här talar vi alltså om seriös kvalitet från ett 5 hektar stort mikro-terroir med 50 år gamla vinstockar. Skapat av skicklige Didier Fritegotto, för vilken stor vin alltid börjar med druvornas kvalitet:
”Making wine is one thing. But to make the best wine possible, it is better to start with the best grapes!” – Didier Fritegotto
Didier var så nördig i sin optimering av fruktkvaliteten att han har öppnat en plantskola för vinrankor. På så sätt har han optimala möjligheter att selektera de allra bästa plantorna till sin egen vinproduktion.
På grund av den mycket lilla vingården, och efterfrågan på 2019, har vi bara ett fåtal flaskor av högra strandens kanske bästa värde!
Njut av den till saftiga biffar, lamm, confiterad anka, vilt, svamprätter, charkuterier och mogna ostar. Servera vid 16-18°C
Hur smakar Chateau Les Graviers Plagnolles Saint-Emilion Grand Cru 2019?
Vinet presenterar sig mörkt körsbärsrött i färgen med en ung lila kant och en nästan svart kärna... Nosen utlovar en munvattnande Saint-Émilion med en explosion av kryddiga plommon, violer, mynta, vilda hallon och svarta vinbär, tillsammans med djupa toner av skogsmark, kaffe, choklad och cigarrlåda ... Mjuk i gommen med fullmogen frukt från årgången i elegant samspel med kryddor och silkeslena tanniner.... Mums! Ett absolut toppköp från kvalitetsfanatikern Didier Fritegotto. Drick nu eller spara +10 år från skördeåret.
Chateau Les Graviers Plagnolles Saint-Emilion Grand Cru 2019 passar bra till...
Hur är Chateau Les Graviers Plagnolles Saint-Emilion Grand Cru 2019 framställt?
Vinet är framställt som en klassisk St-Émilion-blend på 70% Merlot, 15% Cabernet Franc och 15% Cabernet Sauvignon, som den skicklige Didier Fritegotto selekterar från 50 år gamla vinstockar på 5 hektar mellan St-Émilion-kommunerna Queyron och Rasclet.
Efter den dubbla druvsorteringen jäser vinet på traditionellt vis i stål- och cementtankar med fruktbevarande temperaturstyrning, innan det övertappas för 12 månaders mognad på 100% helt nya 225-liters barriquefat.
Vindata
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener













