



Château Lascombes Margaux 2. Cru Classé 2020 i 12-flaskors trälåda
Château Lascombes i historisk toppform... Det här är en 97-poängare från Margaux, 2:e Grand Cru Classé, till ett fullständigt galet pris som bara är möjligt på grund av den pågående avsättningskrisen i Bordeaux. Du får med andra ord en historisk möjlighet att smaka en 2:e Cru Classé från Margaux — dessutom från en stor årgång som 2020 — till ett pris som inte borde vara möjligt.
Sedan den förnäma klassificeringen som 2:e Grand Cru Classé 1855 har Margauxjätten Château Lascombes genomgått en rad ägarbyten, vilket inte alltid varit till fördel för kvaliteten och den röda tråden i framställningsprocessen.
Under de senaste årtiondena har omfattande investeringar, från vinfält till vinkällare, i hög grad fått Lascombes tillbaka på rätt spår. Och tack vare det nära samarbetet med den världsberömde oenologen Michel Rolland får Lascombes nu återigen betyg som är värdiga en 2:e Grand Cru Classé.
Njut av den till lamm, saftiga biffar, charkuterier, kalvkött, fågelvilt och mogna ostar. Servera vid 16–18 °C.
Vid köp av 12 flaskor levereras vinerna i original trälåda som visas på bilden!
Château Lascombes Margaux 2. Cru Classé 2020 i 12-flaskors trälåda passar bra till...
Hur är Château Lascombes Margaux 2. Cru Classé 2020 i 12-flaskors trälåda framställt?
Château Lascombes 2. Grand Cru Classé 2020 är skapad på 55% Cabernet Sauvignon, 40% Merlot och 5% Petit Verdot, som är handskördade från egendomens grusbankar i Margaux under perioden 10 september till 2 oktober 2020. Druvorna transporteras varsamt till vineriet i små 10-kilosbehållare. Här följer en strikt dubbelsortering, före och efter avstjälkningen, innan druvorna krossas lätt och kallmacereras i 10 dagar vid 8°C för extra uttag av färg och aromer. Jäsningen påbörjades 12 september och avslutades 20 oktober 2020, och macerationstiden sträcker sig över 30–35 dagar med regelbundna överpumpningar (pump-overs) som extraherar färg, smak och tanniner från druvskalen. Efter jäsningen flyttas Lascombes för 18 månaders mognad i kontakt med jästresterna på franska 225-liters barriquefat, varav 60 % helt nya. Under ledning av Michel Rolland placeras faten i ett så kallat "Oxoline rack system", där omrörningen av jästresterna sker genom rotation av faten utan onödig exponering för syre.
Vindata
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Lagring
Förslutning
Förpackning
Allergener















