
Chateau Le Brule Médoc 2017 Magnum
“95 points. Superb” – Wine Enthusiast Vintage Chart (årgångsschema, Médoc 2017)
Perfekt källmogen Médoc i extra lyxig magnumflaska!
Chateau Le Brules 7 år gamla skattkammarvin från den fina årgången 2017 är en exklusiv mikroproduktion från 3,9 grusiga hektar i Médoc‑kommunen Valeyrac, som är gynnsamt belägen vid Girondes vatten bara några kilometer från världskända St‑Estèphe.
Druvorna på detta ädla terroir odlas med dubbel hållbarhetscertifiering, medan optimal källmognad i en 1,5 liters magnumflaska har frambringat en ädel komplexitet med eleganta silkeslena tanniner.
Resultatet är en imponerande, saftig vänsterbredds‑bordeaux i en extra rymlig flaska som lätt går runt bordet… Top value och perfekt till en saftig biff!
Njut av den till saftiga biffar med bearnaise‑ eller rödvinssås. Fungerar också utmärkt till lamm, ankbröst, vilt, svamp, kalv och mogna ostar. Servera vid 16–18 °C
Hur smakar Chateau Le Brule Médoc 2017 Magnum?
Direkt från magnumflaskan glittrar Château Le Brule Médoc 2017 mörkt körsbärsrött med en antydan till mognad nära kanten av glaset... På näsan är den sju år gamla Médoc förvånansvärt välpresenterad med saftiga plommon, svarta vinbär och vilda hallon som elegant paras med färsk mynta, violer, skogsmarksmineralitet och en antydan till rök och lakrits ... Smidig och elegant på tungan, med årgångens saftiga frukt i utsökt balans med spännande mogna och klassiska Médoc-smaker. Biffvänliga, fina tanniner avrundar den harmoniska finishen. En verkligt framgångsrik Médoc! Drick nu eller spara +10 år från skördeåret.
Smaknoter
Plommon
Hallon
Lakrits
Vinbär
Violett
Smakprofil
Mycket torr
Söt
Mycket lätt
Mycket kraftig
Mycket mjuk
Mycket tanninrik
Chateau Le Brule Médoc 2017 Magnum passar bra till...
Hur är Chateau Le Brule Médoc 2017 Magnum framställt?
Château Le Brule Médoc 2017 är gjord av en utsökt blandning av 50% Merlot, 36% Cabernet Sauvignon, 12% Cabernet Franc och 2% Petit Verdot, utvalda från 3,9 grusiga hektar i Médoc-kommunen Valeyrac, som ligger bara några kilometer norr om berömda Saint-Estèphe. Terroiren odlas på ett hållbart sätt och är certifierad med både "HVE" och "Agriconfiance". Druvorna avskalas och krossas innan vinet jäser med fruktbevarande temperaturkontroll och upp till 3 veckors hudkontakt. Efter jäsningen avrundas Médoc-vinet med mognadslagring i betong- och ståltankar.
Vindata
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Lagring
Förslutning
Förpackning
Allergener



















