
Chateau le Monteil d'Arsac Haut-Medoc Cru Bourgeois 2015
Vill du ha Haut-Médoc i hemlig Margaux-kvalitet? Då ska du spana in denna snart åtta år gamla källarskatt från jubelåret 2015.
Wine Enthusiast tilldelar fina 91 poäng till bedömningspriset $40… alltså motsvarande 275 kr. Vi har köpt ett restparti av samma toppvin, som du just nu kan uppleva till en bråkdel av priset!
Le Monteil d'Arsac Haut-Médoc utgör en sammanhängande vingård tillsammans med det berömda Margaux-slottet Château d'Arsac, som är klassificerat Cru Bourgeois Exceptionnel och får upp till 94 poäng av James Suckling och Wine Enthusiast. Vi talar om kvalitet och betyg i Cru Classé-nivå.
Eftersom vingårdarna till Le Monteil d'Arsac ligger strax utanför Margaux kan Château d'Arsacs 'mini-Margaux' upplevas till ett helt oslagbart pris... Och dessutom i toppårgången 2015.
Njut av den till biff, lamm med örter, rosastekt kalv, fågelvilt, anka och mogna ostar. Servera vid 16–18°C
Hur smakar Chateau le Monteil d'Arsac Haut-Medoc Cru Bourgeois 2015?
Mörklila färg med begynnande mognad nära glasets kant... Doften lovar en stor 2015 med kraftfull doft av solbär, mörka plommon, "Margaux-pafumeret" viol, frisk mynta, grafit, läder och våt skogsmossa, som leder vidare till eleganta toner av choklad, rostade kaffebönor och cederträ från fatlagringen... Vinet är den renaste silkeslena saften på tungan, där årgångens intensiva solbärsfrukt vecklar ut sig med fin mineralsk finess samt lyxigt kryddad komplexitet från åren på fat och flaska. Minutlång eftersmak med eleganta, matvänliga tanniner. Utmärkt Haut-Médoc 2015! Drick nu, eller lagra 10-15 år från skördeåret.
Chateau le Monteil d'Arsac Haut-Medoc Cru Bourgeois 2015 passar bra till...
Hur är Chateau le Monteil d'Arsac Haut-Medoc Cru Bourgeois 2015 framställt?
Vinet är framställt som en Haut-Médoc-blend av 52% Merlot och 48% Cabernet Sauvignon, som Margaux-slottet Château d’Arsac selekterar från grusiga parceller i Haut-Médoc. Vinet jäser med fruktbevarande temperaturkontroll vid 26–30°C i ståltank, medan den 3–4 veckor långa macerationen drar ut betydande färg, smak och tanniner från druvskalen. Efter avslutad jäsning mognar vinet 12 månader på ståltank samt på 225-liters barriquefat (1/3 nya, 1/3 ett år gamla och 1/3 två år gamla).
Om Chateau d'Arsac
Vindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener
Restsöcker
Syrainnehåll













