
Chateau Lynch-Moussas Pauillac 2016
Vilken Pauillac... Lynch-Moussas är årets Bordeauxblend i Decanters stora blindtest!
54 vinexperter från hela världen nominerar var och en det vin som har imponerat dem mest under det gångna året. När alla viner därefter provas blint står Lynch-Moussas 2016 kvar som årets bästa Bordeauxblend hos Decanter.
Triumfen är ingen slump. År efter år höjer Lynch-Moussas kvaliteten i samarbete med superstjärnan Dr. Axel Marchal, som trots sin unga ålder redan har utmärkt sig med en doktorsexamen i oenologi, en professur vid universitetet i Bordeaux och inte minst med titeln ”Decanter Rising Star”.
Resultatet är att Lynch-Moussas 2016 är inget mindre än magisk… En historisk höjdpunkt i slottets mer än 150 år som Grand Cru Classé. Och helt fantastiskt prisvärd!
Vi talar den svartvinbärsdoftande, grusmineraliska och cederkryddiga essensen av Pauillac när den är som mest nobel… Med hela 83 % Cabernet Sauvignon och 18 månader på nya till ettåriga barriques!
Avnjut till de bästa stekarna, saftigt lammkött, fågelvilt, anka, svamp, kraftiga tapas, inälvsmat och lagrade ostar. Servera vid 16–18 °C
Hur smakar Chateau Lynch-Moussas Pauillac 2016?
Vid upphällning är vinet mörkt körsbärsrött med lila kant och nästan svart kärna… Doften är det perfekta äktenskapet mellan intensitet och elegans. Parfymerad viol, koncentrerad svartvinbärsfrukt, mynta, tobak, cederträ, kaffebönor och eleganta tryffeltoner väller fram som på parad. Doften av Cabernet Sauvignon kan knappast bli större och mer lyxig.... Vinet rullar ut över tungan som en silkeslen matta av läcker svartvinbärsfrukt med överlägsen skogsbottenmineralitet, utsökta fatkryddor och polerade tanniner som stramar åt elegant i finalen… Den perfekta Pauillac! Drick nu, eller lagra +25 år från skördeåret.
Chateau Lynch-Moussas Pauillac 2016 passar bra till...
Hur är Chateau Lynch-Moussas Pauillac 2016 framställt?
Vinet är i den spektakulära årgången 2016 framställt på en klassisk Pauillac-blandning av 83 % Cabernet Sauvignon och 17 % Merlot, som skördas från de bästa parcellerna på Lynch-Moussas 60 ler- och grusdominerade hektar. Vinet jäser i ståltank med fruktbevarande temperaturkontroll, samtidigt som 15–20 dagars maceration extraherar extra mörk färg, frukt och tanniner ur druvskalen. Efter avslutad jäsning mognar Grand Cru Classé-vinet i 18 månader på 225-liters barriquefat, varav 50 % helt nya och 50 % ett år gamla.
Vindata
Druvor
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Förslutning
Förpackning
Allergener
Syrainnehåll