



Chateau Marojallia Margaux 2020
Plats: Margaux 2. vin: Clos Margalaine Planterat område: 6 hektar Planterade druvsorter: 70% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot Lagring på fat: 18-24 månader på 100% nya barriquefat Mikrocuvéen Château Marojallia lanserades 144 år för sent för att klassas som 1855 Grand Cru Classé... Men kvaliteten är i samma liga! Med hjälp av Jean-Luc Thunevin och Murielle Andraud på Château Valandraud i Saint-Émilion - och senare superstjärnan Michel Rolland - har Philippe Porcheron skapat ett kultförklarat Margaux sedan debuten 1999. Även jämfört med sina Cru Classé-konkurrenter hålls avkastningen extremt låg, runt 25 hektoliter/ha, vilket ger frukten tillräckligt med kraft och intensitet för att matcha lagring på helt nya barriques. Ett måste att prova!
Chateau Marojallia Margaux 2020 passar bra till...
Om Chateau Marojallia
2:a vin: Clos Margalaine
Planterad area: 6 ha
Druvsorter: 70 % Cabernet Sauvignon, 30 % Merlot
Fatlagring: 18–24 månader på 100 % nya barriquefat
Mikro-cuvéen Château Marojallia lanserades 144 år för sent för att ingå i 1855 års Grand Cru Classé… Men kvaliteten håller samma nivå! Med hjälp av Jean-Luc Thunevin och Murielle Andraud på Château Valandraud i Saint-Émilion – och senare superstjärnan Michel Rolland – har Philippe Porcheron sedan debuten 1999 skapat en Margaux i kultklass. Själv i jämförelse med Cru Classé-konkurrenterna hålls skörden extremt låg, ca 25 hl/ha, vilket ger frukten kraft och intensitet nog för att matcha lagringen på helt nya barriquefat. Ett måste!
Vindata
Druvor
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener
Restsöcker
Syrainnehåll