





Château Sérilhan Saint-Estèphe Cru Bourgeois Supérieur 2018
"Ett vin att hålla ögonen på" - Jane Anson, Inside Bordeaux "Det är viktigt att rikta strålkastarljuset mot topprestationer från mindre kända namn, bort från Grand Cru Classés. Sérilhan är en Saint-Estèphe Cru Bourgeois Supérieur som konsekvent har försett Bordeaux-älskare med fantastiska viner, särskilt under de senaste åren" - Vinous "För oss är det viktigt att Sérilhan fortsätter att erbjuda bland det bästa, om inte det bästa, värdet för pengarna i vårt marknadssegment" - Didier Marcelis, Château Sérilhan Om 1855 års klassificering skulle omprövas i morgon, skulle Château Sérilhan utan tvekan vara en av de främsta kandidaterna till att uppgraderas till Grand Cru Classé. Sedan ägaren Didier Marcilis tog över familjeslottet 2003 har han gjort allt för att skapa ett toppvin som kan jämföras med det närliggande Château Calon-Ségur 3. Cru Classé. Hälften av vingården har nyligen sålts av och de återstående 12,54 hektaren handplockas och vinifieras parcell för parcell. Produktionen övervakas av prominenta personer som Bernard Franc (tidigare Château Pontet Canet) och den konsulterande oenologen Hubert de Boüard (Château Angelus). Nämnde vi den fullständiga renoveringen av produktionsanläggningarna och fatkällaren? Produktionen är hållbart certifierad (HVE3), och som Cru Bourgeois Supérieur är slottet medlem i "Alliance des Crus Bourgeois" och den prestigefyllda "Grand Cercle des Vins de Bordeaux". Medan de näst bästa druvorna går till det andra vinet, Château Mignot, är det bara de bästa druvorna som hittar vägen till Château Sérilhan, som mognar i 18 månader på de bästa franska ekfaten, varav 33% är helt nya. Vinet säljs i nivå med de flesta Grand Cru Classé-viner via den exklusiva En Primeur-marknaden.
Hur smakar Château Sérilhan Saint-Estèphe Cru Bourgeois Supérieur 2018?
Djupt björnbärsröd i skänken med en ljus svart kärna... På näsan rik och generös med intensiva mörka fruktsmaker av svarta vinbär, plommon, blåbär, violer, mynta, krossat grus och pennvässare, inlindad i lyxigt rostade kaffebönor, kakao och cederträ från lång fatlagring... Château Sérilhan 2018 är som flytande silke på tungan och matchar årgångens läckra fruktkraft med imponerande rikedom och fina, fina fatkryddor. Kort sagt, det smakar dyrt som fan och du förstår instinktivt jämförelsen med Grand Cru Classé ... Trots den obestridliga potentialen för många år i källaren visar de biffvänliga tanninerna en verkligt elegant polering för St-Estèphe ... Utmärkt redan! drick nu eller spara +20 år från skördeåret.
Smakprofil
Mycket torr
Söt
Château Sérilhan Saint-Estèphe Cru Bourgeois Supérieur 2018 passar bra till...
Om Chateau Serilhan
“It is important to shine the spotlight on top performers from lesser-known names, away from the Grand Cru Classés. Sérilhan is a Saint-Estèphe Cru Bourgeois Supérieur that has consistently furnished Bordeaux lovers with superb wines, particularly in recent years” - Vinous
“It seems essential to us for Sérilhan to continue to offer among the best, if not the best, value for money in our market segment” - Didier Marcelis, Château Sérilhan
Skulle 1855-klassificeringen tas upp till revision i morgon, skulle Château Sérilhan utan tvekan stå i främsta ledet bland toppkandidaterna för uppflyttning till Grand Cru Classé.
Sedan ägaren Didier Marcilis tog över familjeslottet 2003 har allt satsats på att skapa en toppvin som står sig i jämförelse med grannen Château Calon-Ségur, 3. Cru Classé. Hälften av vingården har nyligen sålts, och de återstående 12,54 hektar handplockas och vinifieras parcell för parcell.
Produktionen sköts av framstående personer som Bernard Franc (tidigare Château Pontet Canet) samt den konsulterande oenologen Hubert de Boüard (Château Angelus).
Har vi nämnt totalrenoveringen av produktionsanläggningarna och fatkällaren? Produktionen är hållbarhetscertifierad (HVE3), och som Cru Bourgeois Supérieur är slottet medlem i ”Alliance des Crus Bourgeois” samt det prestigefyllda ”Grand Cercle des Vins de Bordeaux”.
Medan de näst bästa druvorna går till andravinet Château Mignot, går endast de bästa druvorna till Château Sérilhan, som lagras i hela 18 månader på de bästa franska ekfaten, varav 33% är helt nya.
Vinet säljs, likt de flesta Grand Cru Classé-viner, via den exklusiva En Primeur-marknaden.
Vindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener
Restsöcker
Syrainnehåll